Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 13 септ. 2004, 09:11 ч.

Картофени кюфтета

  • 6 665
  • 17
  •   1
Отговори
  • София - България
  • Мнения: 1 992
Мами помагайт-колкото пъти се опитвам да направя карт.кюфтенца все не става,сместа е ужасно лепкава и не мога да ги оформя,а не мога да ги сервирам сплескани Sad Дайте някаква идея,защото не съм от най-добрите готва4ки Embarassed

# 1
  • Stara Zagora
  • Мнения: 871
Кажи как правиш сместа?

# 2
  • София - България
  • Мнения: 1 992
Картофи,брашно,лук,сирене ,яица ,магданоз,4ер.пипер,сол.Варя картофите и пасирам с останалите продукти Confused

# 3
  • Stara Zagora
  • Мнения: 871
Можеби защото пасираш сместа, затова ти стават лепкави, освен сирене пробвай и с настърган кашкавал. Аз лично мачкам картофите, прибавям същите неща като теб, и кюфтето става стегнато , не се разпада. Ако мога да помогна с още нещо питай. Rolling Eyes

# 4
  • Stara Zagora
  • Мнения: 871
Преди да изпържиш овалваш с брашно, но ти сигурно го знаеш.

# 5
  • out of space
  • Мнения: 7 487
Цитат на: A.A.M.Belev
Картофи,брашно,лук,сирене ,яица ,магданоз,4ер.пипер,сол.Варя картофите и пасирам с останалите продукти Confused


Не, не, неее.....картофите ги стържи сурови- никакъв смисъл няма да ги вариш! Стържеш ги на ренде, слагаш другите продукти като не прекаляваш с яйцата- да не стане кашава сместта. Брашното, което аз слагам там, пък и на други места, предварително го препичам в тиган за около 20 сек. става сто пъти по- вкусно. Ако все пак не си успяла да догодиш желаната консистенция на сместта, изсипвай в тигана с лъжица.

# 6
  • Stara Zagora
  • Мнения: 871
Това вече е нещо ново. За първи път чувам за картофени кюфтета със сурови картофи. Grinning .

# 7
  • София
  • Мнения: 1 655
Гледах в някое кулинарно предаване - разбиха няколко белтъка на сняг, настъргаха картофи, смесиха и пържиха в сгорещено олио. Само не запомних пропорциите, но ми се стори доста интересно. Ако някой е правил подобно нещо да каже за пропорциите, моля  Grinning

# 8
  • out of space
  • Мнения: 7 487
Цитат на: dani75
Това вече е нещо ново. За първи път чувам за картофени кюфтета със сурови картофи. Grinning .


Ами пробвай! Човек цял живот се учи...

# 9
  • Monaco di Baviera
  • Мнения: 545
Цитат на: Svetla1
Гледах в някое кулинарно предаване - разбиха няколко белтъка на сняг, настъргаха картофи, смесиха и пържиха в сгорещено олио. Само не запомних пропорциите, но ми се стори доста интересно. Ако някой е правил подобно нещо да каже за пропорциите, моля  Grinning


Само картофи и белтъци ли?   Confused

# 10
  • Stara Zagora
  • Мнения: 871
Да, човек се учи цял живот, но аз сама ще преценя какво,  и от кого ще уча. Grinning

# 11
  • София - България
  • Мнения: 1 992
Моми4ета ,много благодаря за съветите Embarassed  Сега видях   ,4е има и друга такава тема и се извинявам  Embarassed Още утре ще  ще ги направя  Grinning Ми ,само от пасатора ще да е Sad (лепкавото тесто)

# 12
  • София
  • Мнения: 912
ама и аз каква глупост съм направила. опитах се да си копирам постига от старата тема в новата, но не знам как съм го плеснала пак в старата тема.  Close

# 13
Цитат на: dani75
Това вече е нещо ново. За първи път чувам за картофени кюфтета със сурови картофи. Grinning .

И АЗ Confused:

# 14
  • Monaco di Baviera
  • Мнения: 545
Цитат на: Anonymous
Цитат на: dani75
Това вече е нещо ново. За първи път чувам за картофени кюфтета със сурови картофи. Grinning .

И АЗ Confused:

Aми ето сега чуваш Wink
На мен също са ми по-вкусни от тези със сварените Laughing  Laughing  Laughing



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт