Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 917
Здравейте майчета,
Интересувам се, защото лично аз имам намерение да пусна жалби до Комисията за защита на потребителите, до Регионалната Здравна Инспекция - град Бургас и до Българската Агенция по Безопасност на храните, за да се направят съответните проверки на въпросния обект.
Дано няма и други от вас, заразили се в хотел МЕРЛИН, Лозенец, но ако има ви съветвам да пуснете и вие жалби. Крайно време е да почнем да си търсим правата, а и най-важното, евентуално да се вземат необходимите мерки и да се опитаме да предпазим другите от подобни "почивки" .................
А иначе бих описала "невероятната почивка", която имахме в хотел МЕРЛИН, Лозенец и евентуално да предпазя децата ви, а и вас от кошмарът, който преживях.
Като всяко нормално семейство с нетърпение очаквахме момента да заведем нашето дете на море, за да му укрепне имунната система, да се порадва на вълните и най-вече да си починем всички.
Спряхме се на хотел Мерлин, Лозенец. Решихме, че мястото е приятно, спокойно и подходящо за почивка с дете. И наистина, в началото останах много приятно изненадана, настаниха ни в къщичка с голяма веранда, а отпред има полянки да се забавляват децата, базата в никакъв случай не отговаря на хотел четири звезди, но се понася, не сме отишли в крайна сметка, за да си седим в стаята.
Дотук добре, но на третата вечер детето започна да повръща. За шест часа повърна 8 пъти, а след това започна разстройство. Консултирах се с личната лекарка, която ме посъветва какво да давам и каза, че това си е ентеровируса, който върлува по морето. Овладяхме повръщането, но разстройството продължи. На другият ден се разболляхме аз и съпругът ми, като той имаше и висока температура. Детето видимо не се подобряваше, на следващата вечер викахме линейка, като настоявах да ни закара до болница в Бургас, защото мъжът ми не можеше да стане от леглото. Казаха, че детето не е за хоспитализация. На другия ден помолих кумът ми да ни закара до Бургас. В едната болница отказаха да го приемат, защото приемали само деца до 2 години, казаха, че не ни препоръчват да ходим в Инфекциозна, защото детето не било чак за болница, но да се отишли в "частната". Намерихме въпросната частна болница, където педиатърката му направи обстоен преглед, каза, че детето не е за болница, но е дехигратирано и ще го сложат на система, заради разстройството. Опитаха, но не успяха ................
На другата сутрин мъжът ми каза, че ще се опита да си ни прибере в София. Прибрахме се, 3 дни по-рано и слава богу, защото вечерта детето вече беше видимо зле. Отидохме в Инфекциозното отделение на Окръжна болница, където ни приеха и след четири кошмарни за мен и детето ни дни ни изписаха. В момента сме на етап захранване ...................... най-важното е, че детенце след 4 банки е на крака вече и бавно започва да се възстановява.
Замисляйки се над цялата ситуация стигнах до следните изводи:
Разговаряйки с персонала, а и с други летуващи разбрах, че въпросния вирус върлува от 3-4 седмици, но нещото, което ме потресе е, че ЧАСТ ОТ ПЕРСОНАЛА ИДВАШЕ БОЛЕН НА РАБОТА. Барманът на пулбара, една от жената, която чистеше стаята, както и човекът, който косеше тревата със спокоен глас ни обясняваха - ние също го караме в момента!!! НОРМАЛНО ЛИ Е БОЛНИ ХОРА да се допускат на работа, за да заразяват други. Вечер, когато излизах да простирам поредните изпрани от мен чаршафи и дрехи на малкия виждах, че доста стаи светят, а от някой от тях се чуваха "познатите" ми звуци. Това ме наведе на мисълта, че не сме единствените.
Сетих се да питам каква вода използват за направата на безалкохолните питиета и ми обясниха, че ВОДАТА Е МЕСТНА, но минавала през филтри. Аз лично знам, че водата по морето не ми понася и за целта и тримата пиехме ДЕВИН розов етикет, но какво от това .................
В стаята ВЛАЖНОСТТА НА ВЪЗДУХА беше много висока, сутрин от прозорците се стичаше вода, нямаше вентилатор в банята, а всички знаем, че вирусите се размножават и виреят във влажна среда ............... Най-странното е, че като прибирах багажа в саковете ми оставаше място, а на отиване бяха пълни, дрехите просто се бяха навлажнили и заемаха по-малко място.
Знам, че по морето има ентеровирус и, че можеше да ни се случи и на друго място, но 2 години подред ходихме на Елените и подобен проблем нямахме. Сега решихме да разнообразим и дълбоко съжалявам, че заведох детето си на това място, за да го разболея и да му причиня този невероятен стрес от престой в болница, дупчене и заплахи, че ако не спре да плаче повече няма да види майка си ............................
Преценете сами, дали да рискувате и да водите децата си в този БАЦИЛНИК.

# 1
 • Sandhausen, Germany
 • Мнения: 3 722
Ами този вирус го има в момента навсякъде. Аз се върнах в понеделник от къмпинг Корал, който е до Лозенец и още там ме почна. Мъжът ми го изкара тук в София преди това, децата миналия месец в Гърция. Иначе съм съгласна, че хигиената по морето е ужасна и персонала не спазва елементарни правила. Аз съм сигурна, че и в Гърция тръгна всичко от БГ персонала, които ми обясниха как малко преди да идем го изкарали този вирус всичките  ooooh!.

# 2
 • София
 • Мнения: 3 872

Този вирус го имаше и миналата година на Лозенец. Не е виновен хотела, а всички хотели  Tired
Както ти можеш да го напишеш за този хотел, аз мога за хотела, в който бях миналата година, приятелите ми за квартирата, а още мнооого хора за други хотели.
За това- на БГ морето само до юли месец и то само на север вече  Peace
Всичко натам- Гърция/Турция кой където свари  Flutter

# 3
 • Мнения: 3
Ех и вие луди млади.мьлки дечица на море #2gunfire Hug

# 4
 • София
 • Мнения: 3 240
Черно море е една голяма клоака поради липсата на пречиствателни станции и затворения тип на морето ни.
Правилно са ти казали, че на нашето море се ходи до края на юли, иначе се връщаш с диария, повръщане или обриви. Sick
Хотелът не ти е виновен в случая.

# 5
 • Мнения: 21
Бих призовала хората, които не са добре запознати с вида и начина на разпостранение на този тип вируси да не изказват "компетентни" мнения. С няколко думи - тези вируси са типични за летните месеци и разпространението им е обикновено чрез контактни повърхности ( брави, врати, плотове и т.н.), а не чрез храната, морето и т.н. Има едно нещо в оригиналния пост, което е огромно нарушение на правилата за безопастност и това е персонал страдащ от вируса, който е на работа. Това е параграфа по който можете да "ударите" хотелиера. Според европейските правила за бесзопастност ( които са приети в БГ като Наредба Но 5 за хигиена на храните - най-общо и други нормативни документи), работодателя е длъжен да следи за здравословното състояние на служителите и когато е регистриран служител с подобно заболяване - служителя трябва да бъде отстранен от работа до отшумяване на симптомите ( в европейските правила изискването е даже 3 дни след последните симптоми). Това е наказуемо. От моя професионален опит обаче нашите институции почти не реагират на такива сигнали. РИОКОЗ са един от контролните органи в тази ситуация. Мога да ви "гарантирам" обаче че ще си траят докато могат. Поради спецификата на работата ми съм сигнализирала РИОКОЗ Бургас за огромни нередности ( включително за случаи на повече от 100 заболели в рамките на един комплекс - а именно Елените), но реакцията е била почти никаква. От там насетне остава на всеки един от нас сам да вземе необходимите мерки да не заболява, а именно - преди всяко хранене използвайте антибактериалните гелове които се продават в магазините за санитарни материали и не консумирайте напитки с лед от машини в заведенията ( ледогенераторите могат да бъдат голям развъдник на патогени0. Освен това ползването на басейни носи риск - къпете се в морето, а не в басейни за които нямате и идея как се поддържат. А за джакузита - забравете!

# 6
 • София
 • Мнения: 9
Ние също боледувахме, само че в Несебър, както и миналата година. "Почнахме да водим децата на море не за здраве, а за да се разболеят."  Мисля че има сериозен проблем с тези вируси по морето, на който не се дава достатъчна гласност, за да не се проваля туристическия сезон. Подозирам, че стигат до епидемични размери.
Според мен  проблема е в пречистването на мръсните води, които се изливат в морето. В натоварения сезон пречиствателните станции не смогват и мръсотията директно отива в морето. И нали си нямаме държава - това е положението.

Общи условия

Активация на акаунт