Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 221
Преди няколко дни намерих рецептата за тези невероятни бутчета и бързам да я споделя с вас.Рецептата е подходяща за всички части на пилето. Пробвате ли я, няма да помислите за друго пиле.

Нужни са ни:
1 порционирано пиле или 4-6 бутчета
подправка за пиле
брашно за овалване
250мл бира
150 мл вода
масло не повече от половин пакетче
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Пилето се посолява леко и се поръсва с черен пипер.Оставя се за половин час.После се подсушава и се овалва в брашното смесено с подправката за пиле.Подрежда се в тава и между парчетата се слагат бучици масло или маргарин на 10-15 места.Залива се с бирата и водата и се пече на 200 градуса при предварително загрята фурна.По време на печенето се полива 2 пъти със соса от тавата, за да получи хрупкава коричка.




Благодаря на Паур за споделената рецепта!  bouquet

Тук е пълно със страхотни кулинарки, но съм убедена , че този начин на приготвяне, ще бъде от полза за начинаещите.

# 1
  • Мнения: 29
Благодарим Просто Хари, ще опитам и твоята рецепта,моя приятелка ми я каза и я правих но с допълнение, когато пилето е готово изсипваш от сосчето и го объркваш с малка готварска сметана и заливаш запичаш още 5 мн.  а и имаше пресован чесан в бирата.
  chef Hug

# 2
  • Мнения: 221
За 3 дни я правя два пъти.Съжалявам, че толкова години съм била в   “пилешко затъмнение“ . Mr. Green

# 3
  • Бургас
  • Мнения: 93
Просто Хари , каква подправка за пиле ползваш , че то има на различни фирми , пък аз предпочитам да не е готова в пакетче , че е пълно с изкуственяци ....

# 4
  • Мнения: 221
К...тани

# 5
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 003
Благодаря за споделената рецепта. У дома пилето е на почит, така, че ще я пробвам непременно. Peace

# 6
  • Мнения: 4 662
Не разбрах 10-те минути къде са в цялата ситуация, но.... И течността ми се вижда малко множко / 250мл. бира и 150мл. вода/....  newsm78 Ама сигурно е вкусно! Определено ще взаимствам идеята за овалване в брашно преди печене.

# 7
  • Мнения: 221
Овалването на бутчетата и пускането на печката отнема горе-долу толкова.Течността не е много.Получава се страхотен сос, който даже ми се струва малко. Simple Smile

# 8
  • Пловдив
  • Мнения: 469
Просто Хари,на мен много ми хареса рецептата,децата много обичат пил.бутчета и ще я направя аще тази вечер Simple Smile,само имам един въпрос към теб

след като съм наредила бутчетата в тавата и трябва да ги залея с водата и бирата,директно върху тях ли заливам newsm78(нали ги овалваме в брано и подправка)или заливам отстрани на тях в самата тавичка?

# 9
  • Мнения: 221
Гали, внимателно отстрани ги заливам, за да не измият брашното и подправката. Simple Smile

# 10
  • Мнения: 624
Аз нямах пилешко и пробвах със свинско. Стана много добре
Със сигурност ще пробвам и с пиле тези дни, мерси за рецептата  Peace

# 11
  • Мнения: 221
Ани, пържолите изглеждат страхотно.Не съм пробвала със свинско.Веднъж бях посолила котлети предварително и се стегнаха доста.А ако не се посоли месото, после е безвкусно.

# 12
  • Мнения: 10 543

Просто Хари, благодаря, много вкусно се получи. Heart Eyes  bouquet Не чаках, нямах време, овалях в подправки и брашно и сложих във фурната. И бутчетата, и пържолките станах мозък! Peace



# 13
  • Мнения: 221
Лабрекс, страхотно си ги направила.Радвам се, че са ти харесали!  bouquet

# 14
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Искам да питам дали тавата не се завива с фолио, няма ли да загорят отгоре бутчетата така?

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт