Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 0
Здравейте! От няколко месеца имам доста проблеми и ми се отразяват на целия организъм... Обаче се не мога да попадна на доктор който да обърне внимание на мен и на тялото ми като едно цяло всеки си гледа неговото и ме препращат а от този та на онзи. И само парите си харча и ефект никакъв.

Максимално кратко ще опиша...
Това е от темата с дискова херния..

"""Здравейте! Аз сам "младеж" на 22 години. Преди две години се разболях от васкулит. Лекуваха ме с кортикостероиди 5 месеца без резултат но пък ми увредиха мускулатурата и сега имам проблеми с кръста и долната част на тялото си. Изтръпване и парене на краката. Мускулна слабост, много често уриниране, проблеми с ходене до голяма нужда и с ерекцията. Тези симптоми започнаха преди 3 месеца и се влошават. Преди 3 седмици си направих ЯМР и какво ми дадоха на едно листче с снимките и диска но без никакво пояснение.

""" На ниво Л3-Л4 циркумферентна дискова протрузия, ангажираща двустранно неврофорамените, по-изразено в ляво. Фасетна и лигментарна хипертрофия.

На ниво Л4-Л5 циркумферентна дискова протрузия, ангажираща двустранно неврофорамените. Фасетна и лигментарна хипертрофия.

На ниво Л5-еС1 остеохондрозни промени с дехидратация на диска. Медианна и парамендианна, лява дискова протрузия, ангажираща летералния рецесус и компресираща коренчетата и дуралния сак. Фасетна и лигментарна хипертрофия."

Ясно ми е че имам ДХ на 3 нива. И тази на Л5 С1 е главния проблем. Преди две седмици започнах да плувам по гръб само. И ме пратиха на Физио терапия в болницата. Да обаче там уредите са от комунистическо време. Правиха ми магнит, ионофереза и ултразвук. И какво стана... От една седмица съм с усещане за натиск при кръста. Много трудно ходя по голяма нужда. И най-страшното е че главата на пениса ми има намалена чуствителност. При пипане и разтриване имам усещане но не усещам топло и студено. И днес ми се появи нещо като обрив по главичката и вътрешната част на кожата като червени пъпчици. И ме е страх да не стане по лошо но и на лекарите нямам никаква вяра. Просто не знам на къде да се запътя. Щото преди две седмици проблемите ми не бяха толкова лоши. Затова се обръщам към хора с подобни проблеми. Ако може да ме посъветвате... Благодаря! """


Така сега тия изтръпвания не ги усещам както когато сам го писал това преди 3 седмици. И вече ходя редовно до ВЦ. Не уринирам толкова често.

Но като цяло се чуствам отпаднал. И по-миналата седмица хванах гъбички от басеина та ме лекуваха 4-5 дена с 15мг дехидрокортизон( кортикостероиди) При което още на втория ден се чуствах супер свеж болки нямах... И няколко дена си бях разгонен като коч проблеми с ерекцията никакви.
Обаче след като спрях кортикостероидите 3-4 след това пак болки в левия тестис отпадналост и тн...

Ходих за пореден пат на уролог. Пипа квот пипа гледа квот гледа и вика че ми няма нищо. Да ама аз не, реших да си направя изследване за нивото на Тестостерона. И днес получих резултати.

Тестостерон - 10.07 при норма 9.9-27.8 за мъже от 17Г + Което ще рече че сам само с 0.8 стотни над минимума. А съм на 22 години. Следователно определено ми има нещо. И сега въпроса е може ли да има някакво възпаление там долу и какви изследвания са най-подходящи. Или всичко това са смущения от дисковата херния.

Просто не знам ако може да ми помогнете с съвети идеи... Или някой както се казва като онзи доктор Хаус  Praynig

# 1
  • SA
  • Мнения: 3 149
Stonext , от това, което прочетох, имаш доста сериозни проблеми. Не ми стана ясно какъв васкулит си имал и дали той не е просто проява на друго системно автоимунно заболяване? Все пак казваш, че драстично се подобряваш от кортикостероиди, което може също така да се дължи на факта, че оплакванията ти частично са свързани с подобно заболяване.
За дисковите хернии- какво ти препоръчват като лечение невролозите?
Този обрив, който си имал и болките в тестисите може също да са проява на васкулит и сигурен ли си, че точно гъбички са лекували с кортикостероиди? Защото общо взето кортикостероидите засилват симптомите на гъбичните инфекции.
Мисля, че трябва да се обърнеш към добри специалисти по неврология и ревматология.

Общи условия

Активация на акаунт