Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 1 628
Здравейте, кърмя вече година и почти месец, мислех да отбивам около годинката. Бях понамалила кърменията, но след един летен вирус на морето преди месец малката стана пак като новородено, докато беше болна само сучеше, отказваше всякаква храна. Проблема при мен е от една страна връщането на работа през януари и даването на малката на ясла, от друга - само ми натякват роднини, включително мъжът ми, че е време да спирам вече и достатъчно съм я кърмила. Ама като я погледна колко е щастлива като суче, с един премрежен поглед, сърце не ми дава да отказвам. От седмица се опитвам да не й давам сутрин, да я разсейвам, повечето пъти успявам. Но суче поне два пъти през деня, вечер за заспиване и нощем - различно, от 1 до 3 пъти. Притеснявам се и за кг. й - то това е едно от основните обвинения към мен, че още я кърмя. Роди се 4300, сега е 13500гр., висока е 85см. Всички казват, че ще я направя дебела като суче плюс търдата храна. Аз давам първо твърдата храна - закуската си я изяжда, обяда и вечерята долу-горе  също, следобедна закуска не иска - пие си млякото на мама.
В последно време забелязах, че гърдите ми понамаляха - може би и млякото намалява, но същевременно докато беше болна и ядеше по-малко се препълваха, дори се наложи да изцеждам.
Иска ми се да отбия плавно, с възможно най-малко стрес за бебка, не издържам да реве, веднага си я гушкам.... Възможно ли е до януари?

# 1
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
  • Мнения: 2 976
Здравей,
Разбирам притесненията ти по отношение наближаващото връщане на работа и желанието да дадеш най- доброто на детето си. Кърменето обикновено продължава докато доставя удоволствие и на двете страни - и на майката и на детето, като е необходима и подкрепана на семейството. Не се притеснявай, че ще "направиш" детето дебело. Връщането ти на работа през януари би могло да е съчетано с кърмене- например да кърмиш сутрин рано преди работа и вечер след, както и нощем. Ако това не е вариант за теб е добре постепенно плавно да намалиш кърменията, като постепенно предлагаш повече твърда храна, съобразена с възрастта на детето. Плавното отбиване изисква търпение и в случай, че детето не е готово да се откаже от сукането в определено време на деня за сметка на твърда храна , е добре да се изчака.

Общи условия

Активация на акаунт