Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 24 авг. 2011, 18:50 ч.

Как се правят рибени кюфтета

  • 12 879
  • 6
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 165
Здравейте, искам да направя рибени кюфтета.До сега не съм правила и идея нямам как се правят. Не искам да е нещо хванато от нета.Дайте ми някоя изпитана рецепта за рибени кюфтета за да съм сигурна,че нещо ще излезе. Предварително благодаря!

# 1
  • Мнения: 61
Не ,че съм кулинарен авторитет тук,но да ти кажа,как аз правя кюфтета.Важно е от каква риба ги правиш.
Първият вариант е от купено замразено филе-размразява се идеално и после се изстискват филетата,защото имат много вода.Правила съм от пангасиус и от тилапия/тилапията е нива по-добре/.После се смилат в кухненски робот,като предварително ги нарязвам на парчета.Получената кайма омесвам с 1-2 яйца/1 яйце за половин килограм /.Знам,че е вредно ,но по-вкусно ми е ,когато осоля с едно  бульонче "телешки ребърца"(и със сол става ),добавям средата на 1 филия накиснат и изцеден хляб,зелен лук,черен пипер ,сушен чесън,дивесил,магданоз .Понякога,когато имам, слагам 4-5 тригълничета топено сирене и малко стърган кашкавал.Каймата преседява 1-2 часа в хладилник.Посре с мокри ръце оформям кюфтета,овалвам в галета и нареждам в тава (не пържа нищо ),отгоре на всяко кюфте ръсвам малко олио.Слагам да се пече в прдварително загрята фурна и пече 20-30 минути,докато се зачервят.
Вариантът с прясна речна риба е подобен ,само ,че се мели с месомелачка 2 пъти,по-голям цирк е ,но е много вкусно.Подходяща е всяка речна риба,дори и каракуда,защото костите не се усещат след меленето.После процедирам по същия начин ,както с филетата.
Правила съм си експерименти ,като овкусявам с подправки за обикновени кюфтета.Особено кюфтетата от речна риба ,не се различават от стандартните кюфтета (това беше в преходния ми период ,когато ставах вегетарианка)-гостите ми бяха учудени,че ядат рибни ,а не свински кюфтета Laughing.

# 2
# 3
  • Мнения: 506
Когато купим цял шаран или толстолоб, главата я сварявам цялата. След това я обезкостявам. Обезкостеното месо раздребнявам допълнително, добавям 1 яйце, ситно нарязан лук, черен пипер и девисил и сол на вкус. Разбърквам добре и след това добавям брашно и разбърквам добре. Гребвам с лъжица и сипвам в сгорещено олио. По същия начин може да се направи, ако е останало малко печена риба.

# 4
# 5
  • София
  • Мнения: 1 165
Благодаря много утре или други ден като събера кураж ще пробвам и ще докладвам резултата.   bouquet

# 6
  • Мнения: 534
Аз сум правила от толустолоп .Сваряваш рибата малко да отпадне от голените кости.после я мелиш на машинка за месо,заедно с лук,картофи,чесън,яйца,галета ,олио,сол и черен пипер.

800гр мазна риба
2средни картофа
2скилитки чесън
1глава лук
2яйца
сол и пипер на вкус
малко олио
Панира се в галета и царевично брашно.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт