Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 750
Кръгла маса по проблемите на стерилитета в Бургас на 2 септември 2011 г.На 02 септември 2011 г. от 13:00 часа в конферентна зала на Гранд Хотел СПА "Приморец" Бургас, намиращ се в Морската градина на град Бургас, ПП ГЕРБ Бургас съвместно със Сдружение "Зачатие" организират кръгла маса на тема "Стерилитетът - поглед от всички страни". На срещата ще бъдат обсъдени проблемите на семействата с репродуктивни проблеми, които живеят на територията на Община Бургас и ще се обсъдят възможностите за тяхното решаване.

На срещата ще бъде представена и насочената към подрастващите кампания на Сдружение "Зачатие" за профилактика на стерилитета "Бъди в час по репродуктивно здраве". Основна цел на тази кампания е да информира младежите за основите на репродуктивното здраве и възможните рискове за него. Една от основните цели, залегнали в програмата на сдружение „Зачатие”, е да подпомага и информира гражданите на страната и относно профилактиката и лечението на заболявания, водещи до стерилитет. Профилактиката и предпазването от заболявания, водещи до стерилитет, е в основата на общото подобряване на репродуктивното здраве на нацията. В голям брой от случаите, тези заболявания започват още в младежка възраст и дълго време остават неоткрити и нелекувани, като водят до сериозни усложнения и репродуктивни проблеми в бъдеще. Кампанията се организира в национален мащаб, със съдействието на мрежа от доброволци на сдружението, на местните органи на управление и на социално-отговорни български фирми.Кампанията включва безплатното разпространение на книжки отделно за момчетата и отделно за момичетата, в които на достъпен за младите хора език са обяснение факторите, които оказват влияние върху тяхното репродуктивно здраве и как да се предпазват от тях, за да съхранят репродуктивните си способности.

В дискусията ще участват представители на пациентските организации, на Община Бургас, на здравни заведения в Бургас и областта, на водещите клиники по репродуктивна медицина в България, на компетентните държавни и регионални органи, политици, общественици и представители на медиите.

Поканени са всички, които искат да вземат участие или да присъстват на дискусията.

# 1
  • Мнения: 2 343
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт