Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 296
Може ли някой да препоръча и ползвал ли е услугите на такъв вид фирма при кандидатстване на детето си в чужбина?
Интересуват ме препоръки и мнения за фирми/центрове за територията на гр. София.
Благодаря ви предварително.

# 1
 • Мнения: 2 423
tzarina, за коя държава те интересува?
Аз не бих се доверила на мнението на някой, който се е регистрирал, за да направи реклама.

# 2
 • Мнения: 1 296
Ние днес имахме вече една среща с такава фирма. Бяхме аз, таткото и сина ни. Все още осмисляме информацията, затова не бързам с изводите. Не че не чухме на първа среща, което не знаем. Но пък чухме и неща, които нямаше как да знаем. Интересно беше, поне за мен.
Фирмата, в която бяхме днес на среща, също ще участват на това изложение. Така че там сина ни ще отиде със свои приятели. 
tzarina, за коя държава те интересува?
Аз не бих се доверила на мнението на някой, който се е регистрирал, за да направи реклама.
Ние се интересувахме за Германия, но за учебни заведения с английски език. Само че консултантката ни разказа и за още няколко други държави доста подробно.

# 3
 • Мнения: 2 423
Значи решението е взето, търсиш фирма, на която да се довериш. Simple Smile
Успех!

# 4
 • Мнения: 1 296
Благодаря ти.
За мен самата това е нова тръпка. И, като всяка майка, търся и искам нещо добро за детето си.
Хареса ми днес, че консултантката задава въпроси от типа - ,,Ти как оценяваш способностите си?, ,,Мислиш ли, че поставената оценка по предмет е реално базирана на получените знания?,, ...И синковеца трябваше да си отговаря индивидуално и да се аргументира в отговорите си.

# 5
 • Мнения: 276
tzarina, за коя държава те интересува?
Аз не бих се доверила на мнението на някой, който се е регистрирал, за да направи реклама.

 Mr. Green Това имах предвид и аз  Mr. Green
А иначе ние сме се насочили към Интеграл, услугите на които са доста ползвани по мои наблюдения. Вече направихме "пилотна" среща с едно любезно момиче в офиса във Варна, снабдихме се с каталог и също чухме и известни неща, но и такива, за които изобщо не се бяхме досещали. От познато момиче, минало вече по този път и ползвало техните услуги обаче разбрах, че "подхлъзват", т.е. не винаги това, което предлагат като услуга, е наистина най - изгодно за студента.

# 6
 • Мнения: 1 296
Сигурна съм, че винаги има някаква ,,уловка,, в подобен вид услуги.
При нас също днес имаше леко ,,разминаване,, при срещата, което лично мен ме издразни и го споделих. След като си плащаме, не виждам нищо лошо, да си кажа кое ме е притеснило или кое ми се струва, че не отговаря на критериите ни. Принципно обичам тези неща да се изкоментират на момента, отколкото да ги нося във времето или да ги подмина.

# 7
 • Мнения: 2 423
Бъди сигурна, че има уловки. И доза лъжа (според мен).
Не съм ползвала услугите на фирма, но с какво трябва да си обясня цена за едночасово попълване на UCAS много над 500 лв?
А убеждаването, че трябва да избереш университети, с които фирмата случайно има сключени договори?

ma cherie, вие накъде?

Дъщеря ми кандидатства и в Холандия и Швеция  ooooh!
Упражнението "за всеки случай"  Joy
Там пък няма никакъв смисъл от фирми.

# 8
 • Мнения: 1 296
.....А убеждаването, че трябва да избереш университети, с които фирмата случайно има сключени договори? ....
Това май не го чух днес Rolling Eyes
Казаха, че се ангажират с обработка и изпращане на документите в университета. Но няма гаранция, че няма да го чуем при евентуална следваща среща Grinning
А като казаха, че хората започват с тези срещи още май-юни, направо ме заковаха Wink

# 9
 • някъде из облаците
 • Мнения: 480

А иначе ние сме се насочили към Интеграл,

За интеграл миналата година дъщеря ми каза, че доста деца са им прецакали кандидатстването. Тази година имам доста познати, които са от различни градове, едно детенце ми разправяше, как постоянно ходело и им казвало кога какви документи да пускат. Например, те не знаели че университета е започнал да приема документи за общежитията #2gunfire . Четох в бгхелп за едно дете, как интеграл са му казали, че университета му иска диплома 5 и то го е писало като първи избор, после се оказало, че му искали  6  #Cussing out, съответно не покрива изискванията и отива в университет с по-ниска класация, а е могло да отиде в друг доста по-добър университет. Със сигурност  Thinking има офиси и с компетентни служители. Ако решите да кандидатствате с фирма, моят съвет е да си следите стриктно всичко и да не разчитате, че фирмата ще свърши всичко перфектно. И най-вече да си изберете вашите университети, защото те се опитват да убеждават първо за техните .
Аз мога да споделя нашия опит за Англия. В 11 клас дъщерята ходи на консултации в интеграл, ходихме и на изложенията, изяснихме си нещата и после сами всичко си направихме. Не е трудно попълването на документите, не е имало случай да са написали мейл до университет и да не са им отговорили.
Успех в кандидатстването  Hug

# 10
 • Мнения: 2 423
Защо вие, дами, не се доверите на децата си?
Те ще се справят с всички формалности, предшестващи заминаването.
Не подценявайте връзката със заминалите преди тях - тя е по-ценна от няколко фирми, взети заедно.
Пък тези 500-600-700 (че и за повече съм чула, ама не вярвам) лева им ги дайте като заминават - ще бъдат оползотворени много по-добре.

# 11
 • Мнения: 276
Не съм ползвала услугите на фирма, но с какво трябва да си обясня цена за едночасово попълване на UCAS много над 500 лв?
А убеждаването, че трябва да избереш университети, с които фирмата случайно има сключени договори?
ma cherie, вие накъде?
Не съм сигурна , че става дума за сума от този порядък в интеграл. Останах с впечатление, че се ограничават до няколко десетки лева. А що се отнася до избора на университети - при нас се търсеше оптималното съотношение желание : финансова възможност.
Засега се ориентира към Холандия, ние сме приели избора й, остава да съберем документите и ...в атака  Simple Smile
Ние с баща й не владеем английски и не сме  в състояние да й помогнем с кандидатстването и попълването на документите. Не че й нямаме доверие, но ако тя сгреши или пропусне нещо при подготовката на документите, няма как да разберем.

# 12
 • Мнения: 1 614
Момичета, моят съвет е да действате сами. От фирмите искат излишни документи, не дават пълна информация и искат и пари. По-добре ги дайте на децата тези пари. Ние се справихме сами. Още една важна информация - в някои университети в Холандия не искат езиков сертификат Naughty. Ние си дадохме парите за езиков сертификат подведени от информацията от такава фирма, а се оказа, че не искат. Просто ги дадохме на вятъра парите. Всичко си пише в сайтовете на университетите, информацията е достъпна. Просто си набележете университети и почвайте да четете Peace. Успех на всички!

# 13
 • в света на илюзиите
 • Мнения: 589
Не че й нямаме доверие, но ако тя сгреши или пропусне нещо при подготовката на документите, няма как да разберем.
А как ще прецените, че фирмата не е сгрешила или пропуснала нещо? Или просто искате да вмените вината на някой друг?
Попитайте преподавателите на дъщеря си, за това което ви съмнява, не вярвам някой да ви откаже.  Hug
Успех на детенце  Hug

# 14
 • Мнения: 276
А как ще прецените, че фирмата не е сгрешила или пропуснала нещо? Или просто искате да вмените вината на някой друг? Успех на детенце  Hug
Еее, не така грубо  Naughty Не се касае до това кой би бил виновен , ако...
Вероятността хората от фирмата  да сгрешат би следвало да е по- малка, на тях това им е поредното комплектоване и подаване на документи, докато на детето , а и на нас ще ни е първо.   
В този ред на мисли, защо ходим на ресторант, при адвокат, на фризьор, като можем и сами да се справим - къде с повече, къде с по- малко усилия?
Благодаря от нейно име за пожеланието  Hug

Общи условия

Активация на акаунт