Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • софия
 • Мнения: 6 712
Момичета, можете ли да ми препоръчате добра школа/преподавател по английски за 5 г. детенце в района на Красна  поляна или Разсадника. Не държа толкова много на името на школата, колкото на свестни преподаватели, за да може детето да получи добра основа за езика. Изчетох сума ти теми и вече наистина не знам какво да избера да не говорим, че не намирам нищо за нашия квартал. Дали наистина няма?
Дъщеря ми 2 години ходи в градината на английски и нищо не знае. На открития урок повтарят заучени ситуации и след това като я питам нещо извън заученото: 0. За това съм решила тази година вместо да давам парите на мис Реджина, да я запиша извън градината на курс. Вярно се сетих късно да проучвам (юли м.), но не предполагах, че записванията започват от юни. Както и да е. Моля ви за съвет:
Тази година като, че ли Алианса отпада. Останали са места в група с някакви безумни часове, а и не съм сигурна дали могат да задържат вниманието на едно 5 г. дете 2 часа. Може би там догодина.
Бях се насочила към курс в Британика в Бели брези, но след прочетеното тук не съм убедена струва ли си?
Само в Аво 3 не съм звъняла да питам дали има места.
От друга страна най-удобен като местоположение ми филиала на Фарос в Разсадника, но в сайт-а им гледах, че курсът е за 6 г. и нямам идея какво е положението с местата.
Та мисълта ми е:
Заслужава ли си от сега да тръгнем да обикаляме града или да я запиша, където ми е най-удобно в някоя от изброените възможности и къде, но при всички положения да научава повече, от колкото в детската, а след това 1 клас вече ще е друг критерия?
Много разчитам на споделения опит и конкретни преподаватели и ви благодаря за помощта  bouquet

# 1
 • Мнения: 1 320
няма такава Simple Smile
... повечето деца ходят при една г-жа някъде зад църквата при 28 СОУ ...
учебниците които ползва са на издателство ПОНС ...
в къщите от страната на Общината има школа на Хай Тайм можеш да попиташ и там ...
късмет в избора   bouquet

# 2
 • Мнения: 245
Момичета, можете ли да ми препоръчате добра школа/преподавател по английски за 5 г. детенце в района на Красна  поляна или Разсадника.

Препоръчвам ти училище Хай Тайм. Намира се на Ул. Младежка Искра 25, срешу картинг пистата. Може да им звъннеш  822 88 02.

# 3
 • софия
 • Мнения: 6 712
Благодаря на всички за предложенията  bouquet
Миналата седмица я записах в Хай Тайм. На 5 мин. ми е. Със сигурност ще бъде по-структурирано и добро обучението от градината. Дано госпожата е добра. За съжаление не запомних фамилията й. Само първото име - Красимира. Смятам до училище там, пък после ще видим. Peace

# 4
 • Мнения: 10
Колко струват курсовете там?! Били споделила. Мойта дъщеря е на 5г и половина и се чуда къде да я запиша.

# 5
 • софия
 • Мнения: 6 712
262 евро + 30-ина лв. за учебници. Таксата може да се плаща и на 2/4/6 вноски.

# 6
 • Мнения: 10
262 евро!  препдолагам за една учебна година и колко часа в седмицата....Много ти благодаря.

# 7
 • Sofia
 • Мнения: 2 049
Момичета, бързам да споделя че предучилищния курс по английски на Алианс все още набира дечица.... причината да Ви досаждам с това е че в курсът на дъщеря ми се надяваме да се запишат още 3 деца, за да се раздели курсът на 2 групи. Така групите ще са от по-малко деца, съответно децата ще имат по-голяма успеваемост, пък и за всички ще бъде по-приятно....

Ще споделя отново, че съм изключително доволна от забавачката по английски в Алинса.
детето ми цяла година посещаваше курсовете на Британика и нищо не научи.
Това лято за 1 месец има такава шокираща разлика... в къщи пее песни, всеки ден прибавя нови думи..........

След като изкарахме 1-месечна забавачка решихме да продължим на есен отново в Алианса... определено ни се налага да пътуваме 20-30 минути до там, но не виждам смисъл да се водим в близките клонове на Британика и цяла година да си губим времето.

между- другото - за първи път в тази английска забавачка детето ми има изписани 10 страници тетрадка с цифри и чертички наистина  Wink Очарована съм и ги препоръчвам горещо   bouquet

 

# 8
 • софия
 • Мнения: 6 712
262 евро!  препдолагам за една учебна година и колко часа в седмицата....Много ти благодаря.
Да. 2 пъти седмично по 50 мин.

На мен от Алианса ми направиха лошо впечатление, когато се обаждах да питам. Жената, която вдигна ми отговори с досада, едва ли не защо ме притеснявате. Бяха останали места в група за безумно време (10.30-12.30 или 14.30-16.30 - нещо подобно), което дори и за дете, което не ходи на градина не е удобно. Моето напр., още си спи без проблем на обяд. Ходи и на градина. Освен това не мога да си представя как им задържат вниманието по 2 часа, 3 пъти в седмицата. От първи клас, може би ще проверявам там. Не съм от амбициозните родители и да я товаря от сега.
Нищо против като цяло Алианса. Негов възпитаник съм. Peace

Последна редакция: нд, 18 сеп 2011, 14:07 от zvanche

# 9
 • Sofia
 • Мнения: 2 049
262 евро!  препдолагам за една учебна година и колко часа в седмицата....Много ти благодаря.
Да. 2 пъти седмично по 50 мин.

На мен от Алианса ми направиха лошо впечатление, когато се обаждах да питам. Жената, която вдигна ми отговори с досада, едва ли не защо ме притеснявате. Бяха останали места в група за безумно време (10.30-12.30 или 14.30-16.30 - нещо подобно), което дори и за дете, което не ходи на градина не е удобно. Моето напр., още си спи без проблем на обяд. Ходи и ма градина. Освен това не мога да си представя как им задържат вниманието по 2 часа, 3 пъти в седмицата. От първи клас, може би ще проверявам там. Не съм от амбициозните родители и да я товаря от сега.
Нищо против като цяло Алианса. Негов възпитаник съм. Peace
Бързам да уточня, че групата на можето дете е от 15.30 до 17.30 часа вторник и четвъртък и там все още има места със 100%. Моето дете ходи на предучилищна и след като го вземем в 12 часа обядва и спи повече от 1 час... указа се че стига времето за спокоен слетобеден сън  Wink а относно времето от 2 астрономически часа трябва да се има предвид, че те не учат през цялото време, а понякога рисуват, стават пеят, рицитират.

Аз си мисля че времето да се въведе език е много подходящо да стане в предучилищен курс, защото така в първи клас няма да се струпа всичко на веднъж и догодина в първи клас детето ще има навици за курса по английски, които дори ще са му полезни за училище. За нас Алианса дори 1 месечен курс по лятото беше много по-ограмотителен отколкото целогодишното посещение в детската градина. В Алианса за 1 месец научиха детето да пише в тетрадка с малки квадратчета. Сега казаха, че в тетрадка с тесни и широки редове, ще се учат да пишат и аз определено смятам че всяко упражнение насочена към финната моторика на децата ще бъде много полезна.

Абсолютно си права по отношение на хората в канцеларията - ужасни са! Дават объркваща и противоречива  информация, винаги намръщени. Смятам да говоря и да оплаща от тях на управителя на Алианса.... но учителите там са точно обратното и тъй като сме там заради учителите .... прегвъщам това отношение в канцеларията .

Не мога да се въздържа да не споделя как на 15 септември отиваме на първия учебен ден с 4 букета с намерението да поздравим и хората в канцеларията... след като оставих детето в учебната стая... влизам да задам един въпрос и да поздравя всички в канцеларията там... те сътветно се държаха толкова недружелюбно и невъзпитано, ще предпочетох да хвърля цветята в кофата.

# 10
 • Sofia
 • Мнения: 2 049
Бързам да потвърдя, че в Алианс има места за две групи на предучилищния курс по английски:

1 ви вариант/ заниманията са от 15.30 часа във вторник и четвъртък и събота от 10.40 часа

2 ри вариант  заниманията са от 15.30 часа във понеделник, сряда и петък

Хора от канцеларията  обикновенно си противоречат и често дават объркваща информация.

Сега говорих с тях и след дълъг разговор - потвърдиха, горната информация.

Моето дете е записано в първия вариант, но групата е много голяма и ако не се раздели на две групи ще се преместим в новосъздадената група за понеделник, сряда и петък.

Моите съобжения да избера вторник и четвъртък и събота бяха, че програмата ни през седмицата ще бъде по-лека, а когато пътуваме извън София така или иначе се налага да заминаваме от петък, така, че пак ще изпускаме по едно занимание.

# 11
 • Мнения: 245
Учила съм и на двете места преди години, аз лично не мисля, че изобщо има място за сравнение между алианса със сто деца в група и частното училище Хай-Тайм с обикновено 6-8 деца в група. При никакви условия не бих предпочела Алиянса...е освен ако нямам пари за другото. Но всеки си преценява.

# 12
 • Sofia
 • Мнения: 2 049
Учила съм и на двете места преди години, аз лично не мисля, че изобщо има място за сравнение между алианса със сто деца в група и частното училище Хай-Тайм с обикновено 6-8 деца в група. При никакви условия не бих предпочела Алиянса...е освен ако нямам пари за другото. Но всеки си преценява.

може ли да уточниш в кои две училища си учила.

За сравнение таксите са идентични в различните школи и не бих казала, че таксата в Алинс е по-ниска от другите. Групите в Алианса са също като тези в Британика по 12 деца, но има голяма разлика в преподавателите. В Британика на детето ми преподаваше мис Мира, която беше около 20 години и не допускам, че е имала завършено педагогическо образование и най-вече със сигурност нямаше никакъв педагогически подход. Със сигурност не е достатъчно някой да знае английски, за да го преподава, дори когато децата са на ниска възраст.... така показа нашия личен опит.

# 13
 • Мнения: 245
Не говоря за Британика, за там нямам данни. Горех за алианса и за хай тайм. Не ми се спори, нека всеки си прецени какво му е удобно и изгодно. Peace

Учила съм и на двете места преди години, аз лично не мисля, че изобщо има място за сравнение между алианса със сто деца в група и частното училище Хай-Тайм с обикновено 6-8 деца в група. При никакви условия не бих предпочела Алиянса...е освен ако нямам пари за другото. Но всеки си преценява.

може ли да уточниш в кои две училища си учила.

За сравнение таксите са идентични в различните школи и не бих казала, че таксата в Алинс е по-ниска от другите. Групите в Алианса са също като тези в Британика по 12 деца, но има голяма разлика в преподавателите. В Британика на детето ми преподаваше мис Мира, която беше около 20 години и не допускам, че е имала завършено педагогическо образование и най-вече със сигурност нямаше никакъв педагогически подход. Със сигурност не е достатъчно някой да знае английски, за да го преподава, дори когато децата са на ниска възраст.... така показа нашия личен опит.

Общи условия

Активация на акаунт