Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 26 авг. 2011, 23:15 ч.

лимфни възли, повишени левкоцити и лимфоцити...

  • 5 329
  • 1
  •   1
Отговори
  • някъде
  • Мнения: 4 611
Много съм объркана и притеснена.....
Синът ми от две седмици има увеличени лимфни възли с 3-4 топченца, преди месец и половина правихме профилактични изследвания, защото навърши 5 годинки, а и последните два пъти левкоцитите бяха на горна граница и се притеснявах...оказа се че левкоцитите са паднали наполовина, но пък други неща ме притесниха, а ето какво:
NEU % 15,4  pri 44.0-76.0
 NEU neutrofilni levkociti br  0,8   pri 2.0-7.8
 EOS % 8.1  pri 0.00-6.00%
EOS  eozinofilni levkociti br 0.4   pri 0.00-0.700
LIM% 60.8  pri 20-40
LIM br 3.2    pri  0.6-4.1
MONO % 14.3  pri 3-13
MONO br 0.8   pri 0.2-1.5

казаха че щом левкоцитите са 5,4 няма проблеми....

отидохме на почивка последните дни го одраска малко по ръката една котка и след 1-2 дни започна да повръща и да има разтройство- пи сироп натр. цитрикум, не помогна и така 2 дни докато купим свещички и от 2 слагания проблема изчезна....
 но пък след няколко дни  видях, че  има топченца от едната страна на вратлето....минаха 2 седмици и не изчезват, отидох при личната и пусна пак изследване и сега видях резултатите в нета:


Име на теста (изследване) Резултат   Единици Референтни стойности
ПКК 22 показателя/Full blood count          
    WBC/левкоцити 15,4     G/L  3.5-10.5
     NEU% 15,7     %  44,0-76,0
     NEU/неутрофилни левкоцити/бр. 2,4     G/L  2,0-7.8

     EOS% 1,5     %  0,00-6.00%
     EOS/еoзинофилни левкоцити/бр. 0,2     G/L  0.00-0,700
     LYM% 69,9     %  20-40
     LYM/лимфоцити -бр. 10,8     G/L  0,6-4,1
     MONO% 11,9     %  3-13 %
     MONO/Mоноцити-бр. 1,8     G/L  0,2-1,5

     BASO% 0,9     %  0,00-2,00
     BASO/базофилни левкоцити/бр 0,1     G/L  0.00-0.2
     RBC/еритроцити 4,96     T/L  М 4.2-6.2 Ж(F) 3.7-5.4
     HGB/хемоглобин 136     g/L  M 130-180 Ж(F) 115-160
     HCT/хематокрит 0,42     L/L  М 0.37-0.55 Ж(F) 0.35-0.44
     MCV/ср. обем на еритроцитите 84,3     fl  82-98
     MCH/ср. Hgb. конц. в ер. 27,3     pg  26.5-32.0
     MCHC/ср. Hgb. съдърж. в еритр. 324     g/L  295-360
     RDW/девиация на ер. разпред. 13,8     %  11.5-14.5
     PLT/тромбоцити 233     G/L  130-440
     MPV/ср. обем на тромбоцитите 11,5     fL  7.5-11.5
     PDW/девиация на тромбоцитно разпределение 19,5     %  15.5-30.5
     PCT/тромбокрит 0,267     L/L  0.002-0.450
 

Име на теста (изследване) Резултат   Единици Референтни стойности
Автоматично диферециално броене на левкоцити          
     NEU/неутрофилни левкоцити/бр. 2,4     G/L  2,0-7.8
     NEU% 15,7     %  44,0-76,0

     EOS/еoзинофилни левкоцити/бр. 0,2     G/L  0.00-0,700
     EOS% 1,5     %  0,00-6.00%
     BASO/базофилни левкоцити/бр 0,1     G/L  0.00-0.2
     BASO% 0,9     %  0,00-2,00
     MONO/Mоноцити-бр. 1,8     G/L  0,2-1,5
     MONO% 11,9     %  3-13 %
     LYM/лимфоцити -бр. 10,8     G/L  0,6-4,1
     LYM% 69,9     %  20-40

 
СУЕ е 14 при максимум  25....

одеве мерих за температура- 37 градуса му е
притеснено ми е....
утре ще видя личната, но нещо нямам доверие на нашите лекари....

забравих да спомена, че има уголемени сливици /на алергична основа/ и 3 месеца пи ериус сироп и пръскахме с куикс спрей, но след като отидохме на планина спря да му тече носа и се свиха сливиците и спряхме лекарствата.....

знам че е объркано, но наистина се притеснявам...

Последна редакция: пт, 26 авг 2011, 23:33 от Д и д и

# 1
  • някъде
  • Мнения: 4 611
Днес педито изписала Оспамокс и в понеделник щпла да ни праща на хематолог...
Като дойдоха с татко му при мен и му погледнах гърлото- зачервено и с леки налепи, после и Т мерихме- 37.7, обадих се на педито и смени оспамокса със Зинат 250мг....дадох и нурофенче и така...

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт