Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 27 авг. 2011, 13:43 ч.

Някой да е работил в "ЗАД Булстрад Живот"?

 • 8 623
 • 9
 •   1
Отговори
 • Бургас
 • Мнения: 797
Интересува ме какви са условията на работа, коректност, колектив и на последно, но не и по важност - заплащане?

# 1
 • Варна/София
 • Мнения: 21 656
нямам преки наблюдения. Тук можеш да видиш мнения, но колко са вярни не знам.

# 2
 • Бургас
 • Мнения: 797
Разгледах го, но там няма конкретни отговори на въпросите ми, за това направих темата...

# 3
 • Мнения: 1 273
За каква позиция става въпрос?
Ако е за консултант по животозастраховане- няма трудов договор, работи се на граждански, няма нормирано работно време, но има таргети...Няма особена разлика с останалите животозастрахователни компании.
Булстрад е солидна компания, условията на работа са по европейски изисквания- това е за ОЗ, за Живот- едва ли има разлика...

# 4
 • Варна/София
 • Мнения: 21 656
не знам на мен това с таргетите ми е много несигурно, специално за България. Останала съм с впечатление, че българинът не е много по застраховките  newsm78

# 5
 • Бургас
 • Мнения: 797
За мениджър екип. Нямам никакъв опит в животозастраховането и на въпроса ми защо не си обучат някой от агентите, ме резнаха, че не всички консултанти ставали за мениджъри и обратно. Канят ме на второ интервю и че чудя какво точно представлява работата...

# 6
 • Мнения: 1 273
За мениджър екип. Нямам никакъв опит в животозастраховането и на въпроса ми защо не си обучат някой от агентите, ме резнаха, че не всички консултанти ставали за мениджъри и обратно. Канят ме на второ интервю и че чудя какво точно представлява работата...
Работата е следната- намираш си агенти с обяви, или сред познати, които да продават з-ки Живот (не евтините злополуки- тях ги продават в Булстрад ОЗ). Ти си обвързана с продажбите на твоите агенти- имаш стимул да ги тормозиш да продават...като и ти имаш таргет.
Работата не е за всеки- познавам хора в друга компания, които се справят добре, но са единици- повечето започват работа, правят две застраховки- една на себе си и една на миУто и приключват.
Клиенти се търсят чрез познати, познати на познати, клиенти на познати и каквото можеш да се сетиш- звъниш и казваш "Аз съм еди кой си, еди кой си ми даде телефона Ви, удобно ли е да се срещнем, за да Ви предложа нашите продукти"- сещай се какъв е процентът на отсвирванията...

Извинявай, ако съм те стреснала- нищо против Булстрад, напротив, просто принципът на продажбите на живот навсякъде е такъв. Но пък нищо не ти пречи да пробваш, все пак- може да е точно за теб тази работа.
Успех  Peace

# 7
 • Варна/София
 • Мнения: 21 656
елиас, сега като описваш работата, се сещам, че две мои познати се срещаха с мен и мъжа ми по този повод. Работата не е за всеки, но ако имаш подходящите познати, макар че в днешно време трудно се отделят средства за застраховки.
daritt, според мен е хубаво да проучиш какъв е процента на продадените застраховки "Живот" за миналата година напр. във вашия град  newsm78

# 8
 • София
 • Мнения: 3 677
Животозастраховането не е за всеки. Ще наглеждаш агенти, ще гониш таргети, ще си намираш нови агенти, ще ги обгрижваш и обучаваш.
Този тип застраховки са трудни за продаване навсякъде, а особено в България, където застрахователната култура не е много висока.
В най-добрия случай ще си на малко твърдо+процент. Ако имаш и някакви други алтернативи, обмисли ги.

# 9
 • Мнения: 1 844
Работила съм като мениджър на екип в Булстрад Живот.
Първо минаваш общо обучение, заедно с новонаети агенти, запознаваш се с материята, правите ролеви игри. След това си има специално обучение за мениджъри.
Работата ти ще се състои в това да намираш нови агенти за компанията, да си сформираш екип, да ги мотивираш, да ходиш с тях по срещи, да ги убеждаваш да не напускат, когато решат, че им е писнало. Mr. Green
Самата ти ще имаш таргет да правиш примерно по 2-3 застраховки живот на месец, паралелно със задълженията ти към твоя екип агенти.
Мениджърът на екип е на пълно работно време, не е ненормирано, както при агентите.
Ще си имаш супервизор- мениджър Агенция- с който всеки ден ще имате среща да обсъждате плана за деня, проблеми с екипа ти и т.н.
Заплащането на мениджър екип зависи от много неща- базистно няма точна цифра, по-скоро е по усмотрение на мениджър Агенция и зависи от някои твои качества- завършено образование, опит и т.н. Аз започнах на 850 лв с уговорката след няколко месеца цифрата да се увеличи. Не останах, за да дочакам увеличението. Simple Smile Освен това ще получаваш процент от направените застраховки.
Възможно е да имаш "изпитателен" срок, обикновено това е периода на обучение, когато още не си сформирала свой екип- няма да получаваш заплата, а само процент от застраховките.
Като цяло не всеки е за тази работа, но пък ако се впишеш добре, има перспектива. Има мениджъри на екип, които взимат доста големи заплати и доста големи бонуси. Ако с времето се справяш добре, можеш да станеш Мениджър на агенция, а там заплащането си е сериозно.
Животозастраховането е трудна и досадна работа. Трябва да си нахален, мотивиран и да не ти пука, когато те режат, а това ще се случва често.
Иначе компанията е сериозна, стабилна, отношението е добро. Менижърите често работят на граждански договор, както агентите.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт