Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 16 дек. 2005, 07:22 ч.
  • Преглеждания  2 671  Мнения  41  Онлайн  1
Отговори
  • Варна/OC-California
  • Мнения: 921
Здравейте кулинарни майсторки!

Миналата Коледа ядох Сушени чушки пълнени с боб и страшно ми се осладиха. Тази година няма да сме в България за Бъдни Вечер, но много ми се иска да приготвя такива. Помогнете с рецепта! И Мерси на всички предварително.

Реклама
# 1
  • все тук
  • Мнения: 1 626
Нищо сложно няма и няма да се зутредниш.
Трябват ти сухи червени чушки, сварен боб с подправки, но да не е много разварен. Слагаш му лук, може и праз, става още по-добре. пълниш чушките, слагаш в тенджера /за котлон/ или в тазав/ за фурна, наливаш малко вода и вариш/печеш. Може би не повече от половин час

# 2
  • Varna
  • Мнения: 1 399
Ето една тема от миналата година. Там съм писала любимата ми рецепта, а има и други варианти

# 3
  • София
  • Мнения: 750
Чушки с боб! Повтарям! Чушки с боб!  Mr. Green

ПОСТНИ ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ С БОБ

Сварявате боб, като спазвате правилото на 4-тата вода (след всяко завиране първите три ги изхвърляте).
Нарязвате 1 голяма глава лук на ситно и я задушавате в мазнина. Добавяте боба и продължавате да пържите, като разбърквате периодично. Добавяте 2-3 равни супени лъжици доматено пюре и подправки (джоджен, дивисил, чубрица, магданоз, мащерка, риган и каквото още обичате) и сол. пържите още малко.
С тази смес пълните чушките (ако са сухи, трябва предварително да се потопят във вряла вода, за да омекнат и да се раздуят до оригиналния си размер), нареждате в тавичка, сипвате още 1-2 супени лъжици мазнина и вода, която да покрие около 1/3 от чушките. Печете.

# 4
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 786
Мммм - любимия ми специалитет. Мъж ми го обожава!
Значи правиш си стандартен боб, само че да е по-гъст. Т.е слагаш и по 1-2 лъжици брашно. Оставяш го да преседи поне няколко часа. Аз го правя предната вечер и на другия ден само пълня чушките. Редя ги в тавичка, поливам с мако вода и сол и пека да зачевяване  #Crazy(покафеняване) на чушките.
Това е цялата философия на чушки с боб  chef

# 5
  • Варна/OC-California
  • Мнения: 921
Момичета, много много благодаря за рецептите  Hug Имам само още един въпрос. Понеже не съм в БГ и няма от къде да купя сушени чушки и ще трябва да си суша сама. Живея близо до океана и въздуха е доста влажен, та се чудех...не знам от къде съм го чула, но дали ще стане ако сложа чушките на много ниска температура във фурната? И колко ли време да ги държа? Само да кажа, че и печен пипер имаме само от буркан и леко киселее...така че и това не е вариянт.
И много много мерси на всички!!! Grinning Потекоха ми вече лигите  Laughing

# 6
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 786
Мисля си, че не е проблем да напълниш и пресни сурови чушки. Само вкусът няма да е същият, но пак ще е вкусно - предусещам го   chef.
За жалост не знам никакви методи за правене на сушени чушки в екстремни ситуации... Confused

# 7
  • Мнения: 656
Нищо няма да стане с това сушене на печка. Имаш време да ти ги пратят от БГ, моите пристигнаха за 4 дни.
Моята рецепта за пълнени сухи чушки е много проста, и много вкусна - смея да твъря, че от дадените е най-вкусна Simple Smile
Повечко лук се запръжва, прибавя се сваареният боб и се бърка непрекъснато. Трябва много боб, защото от бъркането той се "смива". Нарязани скилидки чесън се добавят след като се е поохладило и освен солта другата подправка е чубрицата.
в гореща вода се потапят чушките да поомекнат и се пълнят. Нареждат се в тава и се поливат с много олио, ама много!
Пекат се в средно силна фурна - 220 целзий или около 450 фаренхайт докато горната част започне да причернява.
Приятелите ни които никога "не ядяли боб" само питат за тези чушки.

Да добавя - никакви подправки и добавки при варенето на боба!

# 8
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 786
офф  Blush
 Дебора - от кой град си в Бг-то?

Нещо не ти е ясна чушково-бобената манджа  Simple Smile

# 9
  • Varna
  • Мнения: 1 399
Защо бе, Шани и при моята рецепта боба се вари без подправки  newsm78
И след това като се отцеди се слага голямо количество запържен лук и подправките. Само чесън няма.
И наистина са страшно вкусни.

# 10
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 786

Щот' тази гозба не е измислена по твоите географски ширини Wink (според моето инфо)

# 11
  • Varna
  • Мнения: 1 399

Щот' тази гозба не е измислена по твоите географски ширини Wink (според моето инфо)
Ама прочети темата, която съм дала като линк и виж рецаптата ми от кои географски ширини се оказва че е Wink

Последна редакция: сб, 17 дек 2005, 14:20 от stella

# 12
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 786

Щот' тази гозба не е измислена по твоите географски ширини Wink (според моето инфо)
Ама прочети темата, която съм дала като линк и виж рецаптата ми от кои географски ширини се оказва че е Wink

хахаха Laughing, знам я аз таз тема. И е точно така, както съм го казала Wink
Стеле - аз чушки с боб правя от 5-6 години насам, но ям от поне 30-тина. Нещо като дърт краставичар ще да съм  Flutter Айде, каня те в нас на чушки с боб, а ти донеси твоите, да си ги "мериме" Laughing Laughing Laughing
  bouquet

# 13
  • Varna
  • Мнения: 1 399
Приемам поканата Peace
Ама като гледам как всеки е влюбен в рецептата си, май аз ще си ям моите, пък ти твоите Crazy

# 14
  • Мнения: 5 135
Аз като един лаик в чушкопълненето, да попитам колко боб и колко чушки приготвяте? Решила съм да направя за Бъдни вечер.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт