Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 29 авг. 2011, 09:10 ч.

Серклаж чрез лапароскопия !

  • 950
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2
Добър ден !
Много се надявам да ми помогнете ако можете или да ме насочите.
Правена ми е конизация през 2009г,през 2010г .В последствие се оказа че имам силно изрязана маточна шийка и запушен цервикален канал.Преди две седмици ми направиха дилатация на канала и лапароскопия,но лекарят казва че с тази шийка е почти невъзможно да износя бременност.И тъй като е невъзможно да се прави серклаж при евентуална бременност ми предложи ми да направим серклаж преди забременяване чрез лапароскопия.Интересува ме във вашата клиника прави ли се тази процедура ?
Благодаря ви за отделеното време !

# 1
  • Мнения: 2 445
Здравейте,

Ще консултираме запитването Ви с нашите специалисти и ще Ви отговор след като получим тяхното становище.

С поздрави,
Екип на АГ болница "Д-р Щерев"

# 2
  • Мнения: 2
Благодаря ви много !
Ще очаквам вашето становище !

# 3
  • Мнения: 2 445
Здравейте,  Diamant,

На първо място предполагам знаете, че серклажът представлява оперативна интервенция при вече настъпила бременност, която се предприема при наличие на опасност от скъсяване на маточната шийка или в подобни случаи на описаната от Вас анамнеза.  Неговата цел най-общо казано е предотвратяване на спонтанен аборт/преждевременно раждане или с други думи подобряване на шансовете за успешно износване на плода. В описаното от Вас остава неясно как ще се случи самото забременяване, ако серклаж се направи още преди зачеването. Може би е добре да се консултирате отново с Вашия гинеколог, за да обсъдите този въпрос, понеже има голяма вероятност да е станало объркване.

По принцип в нашата болница може да се извърши серклаж през корема (лапароскопски), но подобна интервенция отново се прилага при вече налична бременност. Препоръчваме Ви да ни посетите за пряк преглед и консултация на място, при които ще се запознаем с Вашата досегашна медицинска документация, ще извършим измерване на маточната шийка и на база на тази информация можем да обсъдим план за поведение за успешно зачеване и износване на бременността с необходимите манипулации при нужда.

С пожелания за успех,
д-р Ралица Милчева,
Акушер-гинеколог,
АГ болница "Д-р Щерев"

Общи условия

Активация на акаунт