Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 30 авг. 2011, 22:53 ч.

Труден характер- тактики?

 • 6 870
 • 32
 •   1
Отговори
 • Там,където се събуждам щастлива.
 • Мнения: 5 973
Малко съм на нож със сестра ми в момента и се чудя кой крив, кой прав. Тя е доста тежък характер: критикува (другите -включително и аз- все не правим нещата, както трябва; наставлява: това е по-добре за теб, а не това, което правиш; цупи се ако й се каже някоя истина (като например на рожденния й ден поканила гости, а след това почва 20 минутни разговори по телефона и й казах, че не е възпитано); иска каквато е тя и аз да бъда (с компании и пиене до нощите): официални заявява, че съм скука и за причина посочва сегашният ми начин на живот, който е свързан с много работа, а тя работи лежерно - 40 дена в годината.

Аз не й се връзвам много, за разлика от половинката ми и сега той е на мушката. Каза ми един ден неща, които мисли (свързани с нейният начин на живот и които в интерес на истината и аз мисля), а тя подслушала на вратата и сега....на всичките си познати говори с червив език за нас.

Чудя се как да реагирам вече, защото с този нейн характер...няма оправия...Не става с разговор, защото почва с люти думи да говори. Не става и с мълчание, защото историята е същата....Ще й падне мед на сърцето, ако застана изцяло на нейна страна и почна да говоря лоши неща за половинката.

Някой справил се с подобен проблем?....

# 1
 • София
 • Мнения: 3 690
Заедно ли живеете, та се налага такава близка комуникация? Ако сте с такива полюсни разбирания, не виждам причината, поради която обсъждате начина си на живот.
Обикновено обсъждам нещата от живота с хора с близък до моя мироглед. В останалите случаи се получава говорилня и опити за надприказване.

# 2
 • Там,където се събуждам щастлива.
 • Мнения: 5 973
Не, не живеем заедно. Това лято от години бяхме 1 месец заедно и беше накрая доста изнервящо.
Не обсъждам нещата от живота с нея, тя ми казва с наставляващ тон какво мисли по въпросите... Sunglasses Гадно ми е, че сега говори наляво и надясно разни истории пречупени през нейната призма...

# 3
 • Мнения: 1 844
Няма как да я превъзпиташ, ако съществуваха такива техники, светът щеше да е едно райско място.
Не се вживявай- да си говори каквото си поиска и пред когото поиска- нали не мислиш, че другите хора ядат доматите с колците и не са наясно с нейния нрав и характер?
Най-добрата тактика в такива случаи е игнорирането- не на нея самата, а на дрънканиците й. Такива хора говорят разни неща, не защото толкова го мислят, колкото искат да са все на нож с някого, да подразнят, да изпъкнат. Ако не обръщаш внимание- ще й стане безинтересно. Peace

# 4
 • Мнения: 1 760
Gasten en vis blijven drie dagen vris.

Ти къде се натресе за цял месец?

# 5
 • Мнения: 10 372
Събираш си багажа и са заминаваш. И не го взимай много навътре. Ти си между чука и наковалнята, нито на сестра ти е работа да обсъжда половинката, нито на него - сестра ти. 

# 6
 • Мнения: 5 373
Gasten en vis blijven drie dagen vris.

Ти къде се натресе за цял месец?
Именно, Картинка.

Ако това е родната ти сестра и тя се отнася по такъв начин, сякаш е комшийката Пена, просто бих ограничила контактите си с нея за в бъдеще. Колкото и да ми е тежко.

# 7
 • Sofia
 • Мнения: 4 100
Зависи колко сте близки и колко я обичаш.
Ако нямате чести контакти и сте си далечни като отношение, е по-лесно. Игнорирай случилото се и чакай да отмине периода на нейното злословие, колкото и да е пораженческо. Също, радвай се, че месецът на вашата близост е приключил, поне за тази календарна година.
Но ако ти е скъпа на сърцето е доста трудно. Не можеш да промениш един изначално крив човек с непоносим характер. Натикана си в неудобната позиция между двама любими хора и трябва да избереш накъде да се завъртиш. В такава ситуация аз бих се защитила със силата на голата си, беззащитна и чиста обич. Вярвам, че тя е обезоръжаваща и колкото и сладникаво да звучи, смятам, че има случаи в които е най-доброто оръжие  Wink

# 8
 • Там,където се събуждам щастлива.
 • Мнения: 5 973
Gasten en vis blijven drie dagen vris.

Ти къде се натресе за цял месец?

Ох, това е много вярно... Sunglasses, ама все пак сме сестри...Тя няма семейство, всяка среща е бурна (дори и за 3 дена...Баба ми беше същата), но до 3 дена да се огранича...нали се виждаме рядко... Confused Натресване...не знам да е било, защото в София тя ни покани, както всяка година (сама е), а бурните сцени се разиграха в къщата за гости, която ние бяхме наели, за да правим ремонта на лятната къща...Спукахме се от работа (нищо лошо в това) и половинката допълнително се изнерви, че все аз всяка вечер зад печката, а не се редувахме... Sunglasses...ама никой като не се сеща...гладни щяхме да останем.

 Докато не стане реставрацията на лятната къща, няма къде да отсядам в София. Може да се измисли нещо за 1-2 седмици, но си ходя за по-дълго, за да се видя максимално с майка ми....

Някаква тактика трябва да намеря, защото сестрите са сестри до живот....

# 9
 • Мнения: 64
  Не  мога  да  си  представя  какво  е  да  имаш  гости  цял  месец, сигурно  ще  превъртя!  Съобразявай  се  малко,  недей  само  да  се  оплакваш.

# 10
 • Мнения: 7 914
Може би, Калинка, сестра ти е очаквала  се повеселите по сестренски, а не да си постоянно "вързана" с мъж.
Аз не разбрах на кого говори? На ваши приятели ли? Ако е така... ще си отсееш приятелите. Wink

# 11
 • Мнения: 1 855
Роднините не си ги избираме,но и не бива да им ставаме и заложници.
По-редки контакти !

# 12
 • Мнения: 10 372

 и половинката допълнително се изнерви, че все аз всяка вечер зад печката, а не се редувахме... Sunglasses...ама никой като не се сеща...гладни щяхме да останем.

Ми що не се редувахте? С половинката, де?  Защото със сестра си си 1 мес., ама с половинката  до живот. 

# 13
 • Мнения: 64

 и половинката допълнително се изнерви, че все аз всяка вечер зад печката, а не се редувахме... Sunglasses...ама никой като не се сеща...гладни щяхме да останем.

Ми що не се редувахте? С половинката, де?  Защото със сестра си си 1 мес., ама с половинката  до живот. 
Айде  сега  пък до живот, то вече  всеки  втори  е  разведен. Като, че  ли сестра  и, не  и  е сетстра  доживот.  Mr. Green Joy

# 14
 • Там,където се събуждам щастлива.
 • Мнения: 5 973
Ми що не се редувахте? С половинката, де?  Защото със сестра си си 1 мес., ама с половинката  до живот. 

Редувахме се с него, а в останалите 11 месеца, той готви 95 % от времето, защото се прибирам късно.  Sunglasses

Звездичка,
Донякъде си права, но технически нямаше как да стане...Нямам мъжка сила  Wink

Виктория,
Ако някой ми дойде и аз го обгрижвам от -до за 1 месец...и на мен ще ми е тежко (въпреки, че го правя). Нещата стоят доста по-различно, а и както казах на нейното място съм била точно 9 дена. Готвех си, пазарувах си и чистех. (което не ми е пречило). През другото време бях наела къща.  

Всъщност ...няма значение това...Искала съм. Направила съм го. Обидно е да говори зад гърба ми.  

Общи условия

Активация на акаунт