Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 1 165
Историята е дълга и ще се опитам в най-кратък текст да я събера.  Приятелско семейство от години, децата ни израснаха заедно.  Помагали сме им с тази услуга нееднократно т.е. превоз.  Докато отношенията не тръгнаха в друга посока дори не съм се замисляла за парите за горивото, но .... Те заминаха за чужбина това лято се върнаха  дори не се обадиха,че са пристигнали, а точно в този ден беше рожденият ден на синът ми и те го знаят отлично. Знаеха и че ще бъдат поканени ако успеят да се върнат за деня.  Съответно се засякохме случайно на другият ден.Не му честитиха и празникът дори. През целият си престой в Бг се засичахме случайно и аз оставах, защото децата си липсваха. Нито един път не се обадиха специално да се видим, а аз пък им нямах чуждият номер,защото общуваме по скайп. Отношението им определено ме обиди, защото по скайпа бяха приказки и чудесии.  В даденият ден си тръгват ще хващат самолет от Бургас за по-евтино. Чупи им се колата по средата на пътя. Викат съпругът ми  посред нощ да ги допревози со летището,че изпускат полетът. Той беше в Бургас командировка тогава и те го знаеха т.е. на работа е не е на почивка и то на авария. Тръгва той  да речем на около 200 и нещо км в едната посока само, зарязва си работата за която съответно ще закъснее сутринта докато се върне в Бургас. Взима ги транспортира ги и  тогава идва най-интересният момент. Подхвърлили му 10 лв   с думите " Понеже нямаме други български пари остатъкът ще пратим по дето ди Еди кой си"  Транспортирането е с бус т.е. не е колкото ще похарчи лека кола. Разликата за горивото вече я чакаме 2 месеца може и повече, която  е ударжана  съответно на съпругът ми от заплата. Не е голяма сума, но не е и лев два. Ако не беше обидното им и пренебрежително отношение може би нямаше да ми пука, както и друг път не ми е пукало,но сега се ядосах определено на тарикатлъкът им. Кажете ми вие бихте ли си поискали парите и как?

# 1
 • Пловдив
 • Мнения: 18 237
ами в прав текст-сумата за транспорта до летището е толкова и е удържана от заплатата на съпруга ми.как ще ти я пратите?
така или иначе едва ли вече ще поддържате топли отношение с това семейство

# 2
 • в 1001-та нощ
 • Мнения: 11 515
аз не бих се занимавала  newsm78 (в конкретния случай) дори не мисля, че бих ги търсила  (хората - за каквото и да е) newsm78

иначе - ако приятел ми дължи и минава уговорената дата - бих очаквала да сподели - ако има проблем и желае отсрочка  newsm78

ако не - бих изчакала ден два (да дам малко аванс) и бих попитала дружески - това са моите пари и моят приятел и аз се интересувам какво става; не бих си мълчала и да се нагнетява напрежение, както и не бих била груба и рязка  Peace

# 3
 • Мнения: 69
Сумата след като е удържана от фиша със заплатата си е вид документ, снимам го, пращам го по скайп и им казвам, ще може ли да ни ги преведете, че сме затруднени в момента.
Те най-вероятно ще ви отрежат и няма да ви върнат нищо.
Пробвайте така, ако ли не зарежете и пийте една студена вода.
Това не са приятели. И аз съм свидетел на такива използвачи.  Peace

# 4
 • Мнения: 654
Ако не беше писала,че става дума за 200км.щях да си помисля,че пишеш за мои познати.
Тарикати има навсякъде.
Имаш два варианти:
1-забравяш за парите и тях самите.
2-ако не можеш да се примириш,че са те изпързаляли тарикати,пишеш в прав текст както казва Elfita.
Аз бих избрала второто.И не заради парите,а заради удоволствието да им натрия носа.
Дори бих го написала на място дето ще го видят и други хора,защото после ще има приказки,че се циганееш за някакви се пари.

# 5
 • София
 • Мнения: 1 165
Срок хм не сме поставяли, тъй като първо мъжът ми е реагирал човешки  и не е мислил изобщо тогава.Той дори не е поискал за момента  каквато и да е сума. Да ти подхвърлят обаче пари с оправданието,че няма бг пари в наличност та за това видиш ли са тия 10 лв ми е унизително на мен лично. Аз едва ли бих имала същите топли отношение вече много съм обидена най-вече заради детето си може би. Не му звъннаха и да честитят празникът да не говорим,че като се видяхме на другият ден също не го честитиха въпреки,че почерпих по кафе там и подробности за денят му.  След известно време  се поинтересувах така по -отдалеч за случката. Как са пътували какво е станало и прочие. Попитах дали съпругът ми  е карал бързо с идеята да понамекна за транспорта. Единственото което чух тогава е много сме благодарни,че без него не знам какво щяхме да правим. От тогава обаче и на скайп не ги засичам,а не мисля да изговоря сума ти пари за телефон. Горчи ми някак в устата,че ги смятах за адски близки споделяли сме с жената като сестри и сега това обидно и пренебрежително отношение, но с използвачески наклонности.   И друг път се е налагало  я до болница  я за багаж да се превози още като си живееха тук. Още тогава ми светна лампата,но реших,че аз не съм в ред и подминах.

# 6
 • София
 • Мнения: 3 688
Не бих се занимавала да си искам парите, освен ако не съм затруднена в момента. Ако все още комуникирам с тия хора по скайп, ще си кажа какво мисля за поведението им в прав текст и ще преустановя всякакви отношения.
В случая говорим за използваческо отношение, което дори не се опитват да крият.

# 7
 • София
 • Мнения: 1 165
Аз бих избрала второто.И не заради парите,а заради удоволствието да им натрия носа.
Дори бих го написала на място дето ще го видят и други хора,защото после ще има приказки,че се циганееш за някакви се пари.

Там е въпросът парите ги прежалихме, защото ги удържаха не този месец т.е. избутахме го и без тях, но ми остана горчилката от тяхното поведение и не ми дава спокойствие. Ако не беше  кофти отношението още да съм си заблудена овца.   Мъжът ми тогава каза не искам парите искам да ме зачетат и уважат жеста да видим дали ще стане. Това бяха думите му е не стана. Все пак освен парите човека си е рискувал малко или много и работата.

# 8
 • София
 • Мнения: 7 642
Аз не бих се занимавала, честно! Щом сте прежалили парите не си струва да си тровиш нервите. Те ако са искали досега да са ви ги върнали. За съжаление през годините аз не се научих да казвам подобни неща директно в очите. Случи ми се наскоро поради ред причини да пожелая да прекъсна всякакви отношения с едно познато семейство, не бих казала приятелско. Така и не им казах защо го правя. Те всъщност знаят защо, сигурна съм.

# 9
 • Мнения: 581
...Те заминаха за чужбина това лято се върнаха  дори не се обадиха,че са пристигнали, а точно в този ден беше рожденият ден на синът ми и те го знаят отлично. Знаеха и че ще бъдат поканени ако успеят да се върнат за деня.  Съответно се засякохме случайно на другият ден.Не му честитиха и празникът дори. През целият си престой в Бг се засичахме случайно и аз оставах, защото децата си липсваха. Нито един път не се обадиха специално да се видим...

  След такова отношение аз изобщо не бих им се притекла на помощ.
Няма да си искам парите и ще приключа всякакви отношения с тях.

# 10
 • Мнения: 2 161
Ако бяха мои познати, сигурно вече щях да съм забравила за тях.

# 11
 • Мнения: 1 855
Не бих се занимавала да си искам парите, освен ако не съм затруднена в момента. Ако все още комуникирам с тия хора по скайп, ще си кажа какво мисля за поведението им в прав текст и ще преустановя всякакви отношения.
В случая говорим за използваческо отношение, което дори не се опитват да крият.
+1 Peace
"Боже,опази ме от приятелите,
от враговете сам ще се спася!"
Радвай се !Един ненужен проблем по-малко.

# 12
 • Мнения: 9 990
Аз не разбрах-услугата , която сте им правили, ясно ли е било, че ще е заплатена?Защото ние с наши приятели за транспотриране при някакви ситуации пари не си искаме.Ако колата е с празен резервоар и нямам пари да сипя, а ме потърсят-директно ще кажа-давай на следващия в списъка, защото съм в невъзможност.Или ако съм на работа-казвам, че съм на работа и не мога.Има услуга и услуга...Заплатената услуга е едно, приятелската е друго...не знам...странно ми е или не съм разбрала нищо от изложения проблем.Приятели са идвали да ни приберат с детето от насред магистралата-дума не е обелена пари да си даваме.Ние сме прибирали други-пак така.
Пари ми дължат, когато съм дала заем.Или услугата е Заплатена.Например-приятелка дава частни уроци на детето-заплаща и се. Rolling Eyes

# 13
 • Мнения: 4 669
Проблема не е в парите , а в това , че отношението на тези хора е обидно . Аз бих им се обадила и бих им натрила носа , за да не се правят много на важни . И не , не заради парите  Stop заради отношението , рожденният ден и т.н.
Друг е въпроса защо мъжът ти въобще е тръгнал ... Оставяй ги да се оправят да им дойде акъла в главата .

# 14
 • Мнения: 9 990
е...ама то И това.При Променени отношения, когато сме почувствали, че дадени хора НЕ са ни приятели-изобще не понечваме да тръгваме за където и да е.То това пък е ясно.Това значи, че повече не са ни във френд-листата.Но да очаквам да направя услуга Въпреки това и тя да ми бъде заплатена е несериозно, ако изрично не е уговорено така.Ако някой Подобен звънне-се казва Тарифата-ако го устройва.Това вече влиза в друга графа и е далеч от приятелски взаимоотношения-по-скоро са бизнес.

Общи условия

Активация на акаунт