Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 1 септ. 2011, 09:44 ч.

Басейн в двора

 • 11 085
 • 6
 •   1
Отговори
 • Мнения: 57
 Здравейте! Купихме си имот на село и вече се радваме на голям двор във все още диво състояние. Искам да си направим басейн, който да става за плуване и игра, но много хора ми казват, че проблемите около подобна инвестиция са много и не си струва. Затова моля за съвет тези от вас, които са горди собственици на подобни басейни: Как се поддържа? На колко време сменяте вода и как я почиствате? Какво правите през студените сезони? Предварително благодаря.

# 1
 • Мнения: 3 129
Mежду басейн и басейн има разлика.Единия може да е 2м/на3 м,а друг да е поне полуолимпийски.Същото между подръжка и подръжка.За един може да са пределно достатъчни филтриращата система и хапчетата за дезинфекция,за друг може да е наложително и загряване на водата със слънчев панел например,а някои ползват и отопляват басейна целогодишно на ток.Според мен като опре въпроса до басейн в двора не се гледа изгодата а се търси лукса.В този ред на мисли ако финансовото ви полжение позволява няма с какво да бъде сравнено удобството да сте единствени собственици и ползватели.
Може би най добре ще е да посетите офиса на някоя фирма за изграждане и подръжка на басейни и да се информирате,колко е първоначалната инвестъция,консумативи,разход на ток и вода,годишен сервизен абонамент....и да си направите сметката.

# 2
 • Мнения: 57
Смятам басейнът да е около 10 метра дълъг и да го купя от тук: http://www.baseini.net/2008-11-10-13-56-32?vmcchk=1. Цената ми изглежда нормална. Просто ме интересува колко излиза месечната поддръжка на такъв басейн след това. И... благодаря за отговора.

# 3
 • Мнения: 1 093
Миранда, има специална тема за поддръжка на басейни, там момичетата подробно са писали. Значи най - общо - трябва да имаш помпа за вентилиране на водата, гледам, че тия които си харесала са с помпа и има фиртриране. Второ таблетки срещу разни едноклетъчни дето се опитват да направят от басейна ти блато, те са си сума, но има варианти с малко препарат Саво да става, то си пише в темата колко препарат на колко вода се слага. Трето - прахосмукачка за басейни - да обира мръсотията по дъното. Тя е около - 300-400лв. Четвърто - покривало за зимата и за хладните дни, а и когато вали, да не се мърси допълнително водата. Пето - кепче /като на рибарите/ за вадене на паднали листа от повърхността или някоя удавена оса и други плуващи по повърхността боклуци.
И последно - малко свободно време да вършиш тези неща по почистването и поддръжката на басейна.
Ето я темата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=505067.0

# 4
 • Мнения: 3 129
Смятам басейнът да е около 10 метра дълъг и да го купя от тук: http://www.baseini.net/2008-11-10-13-56-32?vmcchk=1. Цената ми изглежда нормална. Просто ме интересува колко излиза месечната поддръжка на такъв басейн след това. И... благодаря за отговора.
Виж сега аз се опитах да ти обясня че консумативите,съответно крайната сума зависят не от дължината на басейна ,а от кубатурата.Също има значение разположението и как ще се ползва .Сезонно или целогодишно и колко искате да е топъл.
Според кубатурата се изчислява количеството пепарат,което се коментира и в другата тема.
Това което не се коментира там е че системата за филтриране и консумативите за нея са различни за различната кубатура басейни и съответно и стойността на пречистването(филтрирането) е различна.То зависи и от избора на типа пречистване.
Същото се отнася и до отоплението .По мое мнение малко са местата у нас дето басейн с нормална дълбочина може да се ползва ефективно през цялото лято без да се отоплява.Отопляването грубо казано също зависи от кубатурата,избор на тип отопление,температурни разлики,изолации...По сложно е.На пример много актуални са на последък слънчевите панели,но количеството им трябва да е съобразено с кубатурата и  с това грубо казано с колко искате да се повиши температурата.Има и нагреватели на ток,но и те са различни за различните кубатури.Съответно гълтат различно количество ток.
По тези причини е най добре да разговаряш със специалисти и да видите заедно кое колко би излязло.

# 5
 • Мнения: 1 296
Ние сме с басейн от тази фирма вече втора година.
Доволни сме както от качеството на басейна, така и от препаратите им за подръжка.
mamamari е права, че разхода за консумативи зависи от кубатурата.
Ние сменяме изцяло водата само напролет. Следва основно чистене на стените и на пода и пълнене с чиста вода. През другото време си поддържаме чистотата на водата с препарати и с чистене.
Тази зима басейна ни беше пълен с вода, но до под нивото на скимера на помпата. С напредването на студа хвана един дебел лед, с кънки да се пързаляш по него. Имаме си покривало за басейна за по-едри отпадъци при ветровито време. Както и за зимата.
При нас водата се загрява с помощта на слънчев панел, който се предлага в комплект с тези басейни. Лятно време водата, която идва от него е направо вряла. И пак благодарение на този панел още на 24 май вече малкия син се къпеше в басейна, а водата тогава беше 26 градуса. При големите жеги е стигала и да 34 градуса, истински чай.

# 6
 • Мнения: 57
Много благодаря на всички ви. Аз и преди си бях навита, но сега смело се впускам в начинанието.Надявам се и аз да плувам в края на май.

Общи условия

Активация на акаунт