Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 4 септ. 2011, 17:04 ч.

Торта с квасена сметана

  • 2 288
  • 8
  •   1
Отговори
  • Мнения: 0
Здравейте! Майка ми има рожден ден на 6-ти и се чудим сега каква торта да направим, за да занесе да почерпи колежките си на работата. Имаме готови блатове и квасена сметана. Знаем една лятна торта, която става много хубава, но искаме да се опитаме да направим нещо друго този път. Аз предложих да я окрасим с целувки, които най-накрая се научих да правя xD, но едва ли ще се получи както трябва. Та, ако някой знае някоя рецепта за торта с готови блатове и квасена сметана, нека да сподели.

# 1
  • Мнения: 1 777
Правиш крем като смесваш равни количества заквасена сметана и нутела.А отгоре тортата може да се украси само с пресни ягоди например.

# 2
  • Мнения: 0
Благодаря, ще пробваме.

# 3
  • Sofia
  • Мнения: 11 470
Ако блата е от дебеличките трябва да се сиропира,ако са от тънките-не.Аз правя винаги тортите със заквасена сметана,като я разбърквам с пудра захар,не съм пробвала с течен шоколад,но ще опитам някой път...Слагам и много плодове -банани,ананас,горски плодове

# 4
  • Мнения: 0
Да, и ние с мама слагаме плодове на тортата. Аз я обичам най-много с ананас. Принципно я правим с бишкоти, но сега имаме блатове и ми се иска за рождения ден на мама да направим друга торта от обичайната. Блатовете ни са тънки, така че няма да ги сиропираме, благодаря. И ние не сме пробвали с шоколад, но ще опитаме сега и ще я окрасим с някакви плодове.

# 5
  • под тепетата
  • Мнения: 2 383
Ето ти варианта на Leo, мисля че ще ти свърши работа
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=151911.0
 Тортата е с бисквити, но не пречи да се направи с блатове. Не разбрах какви са - кръгли или правоъгълни. Ако са кръгли, може към крема да прибавиш желатин и да я наредиш в откопчаваща се форма. Ще стане стабилна и няма проблем с пренасянето. Давам ти идея за украса - разтапяш черен шоколад и слагаш в пликче. Режеш върха и правиш какво ти дойде на ума- кръгове,спирали, линии, а може и цветя. Ако ти се играе още - намазваш листа от роза на обратната им страна откъм жилките с шоколад и оставяш да изсъхнат. Мажеш втори път и като стегне шоколадът го отлепяш внимателно. Подреждаш около нарисуваните цветя и си готова.

# 6
  • Мнения: 0
Ето ти варианта на Leo, мисля че ще ти свърши работа
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=151911.0
 Тортата е с бисквити, но не пречи да се направи с блатове. Не разбрах какви са - кръгли или правоъгълни. Ако са кръгли, може към крема да прибавиш желатин и да я наредиш в откопчаваща се форма. Ще стане стабилна и няма проблем с пренасянето. Давам ти идея за украса - разтапяш черен шоколад и слагаш в пликче. Режеш върха и правиш какво ти дойде на ума- кръгове,спирали, линии, а може и цветя. Ако ти се играе още - намазваш листа от роза на обратната им страна откъм жилките с шоколад и оставяш да изсъхнат. Мажеш втори път и като стегне шоколадът го отлепяш внимателно. Подреждаш около нарисуваните цветя и си готова.

О, благодаря. Това ми харесва. Ще кажа на мама и може да я направя тази торта. Ако не за утре, то някой друг ден, за да й се порадваме всички вкъщи.
Това с листата от роза не съм го пробвала, но ще опитам някой път. Аз принципно украсявам тортите или с кралска глазура, или разтапям захар и поливам отгоре една част, а другата оставям да се втвърди и начупвам, след това ги забивам изправени парченцата отгоре. Много обичам да си хапвам така. xD Може да пробвам да направя това с розовите листенца с карамел вместо с шоколад, дали ще стане?

# 7
  • Sofia
  • Мнения: 7 178
bilqna_69,чудесни идеи за украса си дала!
Ще се възползвам и аз!  Hug

# 8
  • под тепетата
  • Мнения: 2 383
Мисля, че с карамел няма да стане.Карамелът е горещ и ще свие розовите листенца, освен това на мен карамелена глазура много бързо ми се овлажнява в хладилника и омеква. Виж с кралска глазура също могат да станат много интересни неща пак на принципа- в найлоново пликче. Рисуваш върху готварска хартия за печене и чакаш да изсъхнат елементите. Отлепваш внимателно и подреждаш върху тортата. Само ме съмнява няма ли да се разтопят върху сметанова основа, виж върху шоколад или ганаш няма да има проблем. Сега се сетих за една пролетна торта ,която правих с оцветен бял шоколад . Направих от разтопен оцветен в розово шоколад цветя и оставих да съхнат върху хартия. Нарисувах и бели цветя и листа. Всичко залепих с по капчица шоколад по тортата като водопад от цветя. Много простичко, но много ефектно.
  Честито на рожденичката и да се гордее с децата си   bouquet
 Селма, за мен е удоволствие   bouquet

Последна редакция: вт, 06 сеп 2011, 09:22 от bilqna_69

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт