Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 4 септ. 2011, 17:37 ч.

Нездравословна работна среда

  • 807
  • 2
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 631
Понеже не знам къде да пиша и пиша тук - да споделите мнение и да дадете съвет!
Работа ми е свързана с 8 часа седене на бюрото и компютър.
Само дето тази седмица ни преместиха офиса в нова сграда - уж по-добра.
На като отидохме в новата стая ... несъобразено е доста тъмно ... това донякъде се решава с осветление, но по-големият проблем е, че на 1 метър от прозореца ни е климатичната инсталация на цялата сграда. В стаята, в която ще седим по 8 часа на ден е шумничко, а за отваряне на прозорци и дума не може да става - все едно сме в производствено предприятие!
Мисля, че не е и здравословно целият този шум! Има ли и някакви други вреди от климатичната инсталация - вълни и т.н.?
Едната колежка каза, че щяла да донесе радио за да не чуваме шума непрекъснато, но това не е решение според мен.
Иска ми се да говорим с шефа да ни премести в друг офис, но първо колежките няма да се съгласят защото всяка държи да не си изгуби работата и второ шефа надали ще се навие като веднъж е наел офиса под наем.
По-скоро искам да споделите какви са вредите за здравето от тази климатична инсталация.
А че ще се търси нова работа това е ясно!
Благодаря предварително на всички!

# 1
  • Мнения: 122
Права си, не е здравословно.Нито тъмното помещение, нито звука на климатика.А тези вълни или вибрации се излъчват от всички ел уреди и те не са полезни.Може би трябва да поработит еседмица две в това помещение и тогава да поканите шефа на разговор, няма какво да се притеснявате от това.Като аргументи може да използвате това, че звука ви пречи да се концентрирате и намалявава ефикасността от работата ви, не се чувствате добре в края на работния ден и т.н.Ако освен добър мениджър е и добър човек, ще вземе мерки и ще се погрижи за доброто здравословно състояние на екипа си.И сега се сещам и за ЗБУТ, така, че действайте, имате право да работите в здравословна среда.Щом пускаш тема, значи положението е сериозно и нетърпимо.Успех!

# 2
  • Мнения: 0
http://www.eko.bg/Text.aspx?menuitemid=444&lan=1  Това по въпроса за вредата от шума..  Sad Аз лично не мога да си представя как бих могла да работя в подобна среда...  Shocked Неприятно ми става дори когато за секунди премина пред външно тяло на климатик,а за цялата климатична инсталация на сградата да не говорим...и да не е възможно да се отвори прозореца дори за глътка чист въздух...при всичките изпарения и прах излизащи от филтрите..  Sick  #Crazy Поговорете с колегите си, "организирайте се" - не да има 2 "за " 1 "против" и останалите да мълчат и да казват "не ни пречи" само за да не загубят работата си..мисля,че ако говорите колективно с работодателя си ще вземе нещата на сериозно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт