Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 69
Здравейте,

днес една моя приятелка ме накара да се замисля над този въпрос.
Бихте ли се съгласили да празнувате празници заедно с бившата, ако например тя е сприятелена
със семейството на съпругът ви и те я приемат като част от семейството?
Под бивша имам впредвид само негова бивша приятелка, с която не са имали нито брак , нито деца, нито са живеели заедно.

Аз не ревнувам мъжа ми, но въпреки това срещи с негови бивши биха ми били неприятни,
също така едно сприятеляване не може да се осъществи, празнуване или излизане заедно също
бих отказала категорично.

# 1
 • Мнения: 2 263
Струва ми се абсурдно, никога не бих приела, пък и близките не бива да я приемат като част от семейството, ако уважават снаха си.

# 2
 • Варна
 • Мнения: 336
Бихте ли се съгласили да празнувате празници заедно с бившата, ако например тя е сприятелена
със семейството на съпругът ви и те я приемат като част от семейството?
Лично познавам такова семейство - семеен бизнес, бившия работи с тях вкл и с бившата си и нейния нов, от която тя вече има дете. Винаги съм им се чудела, ама свят шарен  Mr. Green

# 3
 • Мнения: 284
Аз лично не бих се чувствала добре. Въпреки, че с мъжът ми сме заедно от цяла вечност и си имаме голямо доверие, просто ситуацията ми се струва неловка. Една среща бих изтърпяла, но системни такива - не.

# 4
 • Мнения: 116
Не,не бих се чувствала добре.След като е бивша,няма място в живота му повече.

# 5
 • Мнения: 2 448
тя е сприятелена
със семейството на съпругът ви и те я приемат като част от семейството?
Кое семейство, родителите му?И като каква част я приемат, като дъщеря ли тяхна, що ли? Ами да я осиновят и няма проблем, ще празнуваме празници заедно.

# 6
 • Мнения: 669
Нямам проблем с комуникацията си с бившата на съпруга ми (тоест тя не е точно преди мен, но му е била дългогодишно гадже). Виждаме се редовно, когато сме в града в който тя живее, ходим й на гости, тя идва също, покани ни на сватбата си, аз съм я канила на рожден ден и т.н. Само с родителите не сме се събирали. Тя е свестен човек и на мен също ми е приятно да си комуникирам с нея, пък и аз от бившите не ревнувам, защото и аз имам такива все пак и също си поддържам приятелска връзка с тях. Но виж евентуалните бъдещи  са друго нещо #2gunfire Mr. Green

# 7
 • Мнения: 232
Ще ми бъде  неловко.

# 8
 • Бургас
 • Мнения: 372
Аз лично не бих се чувствала добре в такава ситуация.Ако съпругът ми е в добри отношения с бившата,аз също,не би ми пречило да я поздравя,когато я срещна,да излезем на кафе с други общи за нея и него приятели или пък с нейната половинка,но чак на семейни празници би ми дошло в повече.Те семейните празници затова са семейни,щото се празнуват със семейството и не виждам каква работа има бившата там,която няма дете от съпруга ми.

Последна редакция: вт, 06 сеп 2011, 14:03 от elf4eto

# 9
 • Мнения: 64
 Е, ако  ми  погодят  такъв номер на следващия  празник,  аз  ще  поканя  мой бивш.  Mr. Green 

# 10
 • Мнения: 1 093
Чести срещи предполагам не, но зависи какво се разбира под чести  Thinking
Бившата съпруга на мъжа ми се обажда отвреме навреме понеже още се случва да пратят някое писмо на стария му адрес у тях и тя се обажда, че има писмо, той ходи да го вземе, пият кафе и така.
Също сме се събирали по семейно заедно със сегашния й мъж, имат детенце малко по - голямо от нашето и сме на една вълна така да се каже - детски градини, бели какви правят, имаме общи теми за разговор. Но когато сме се събирали не сме се канили едни други, а общи приятели са ни събирали. Само на първата покана ме попитаха дали имам нещо против и те да дойдат, аз разбира се казах, че не и така. Всъщност смешното е, че я познавам отпреди да познавам мъжа си, можеше да сме добри приятелки, чак впоследствие разбрах, че са били женени, държаха се като стари приятели просто. Но откакто се събрахме с него, ми беше някак неловко да си общувам с нея и от начало на приятелство отношенията ни станаха любезно познанство. Жалко, но не съм чак толкова широко скроена.
Усетих се когато взех да й разправям веднъж, че мъжа ми не яде гъби, пък тя ми каза: "Е, как да не яде, толкова пъти съм му готвила "  Mr. Green Сконфуз  Blush Явно тя готви по - добре  Joy Joy

# 11
 • Мнения: 8 376
Имайки предвид пордробности, които знам за бившите му, не бих се чувствала приятно. От друга страна ме радва, че мъжът ми не е натрупал злоба към тези жени, макар и да не смята за нужно да се среща с тях за щяло и нещяло.
А познавам доста примери за мъже, които така и не могат да се отърсят от миналото и да махнат с ръка. Толкова е лошо да не можеш да простиш...да се самонаказваш и самоизяждаш уж заради грешките на някой друг..., често се случва.

# 12
 • Мнения: 99
Здравейте,

Аз не ревнувам мъжа ми, но въпреки това срещи с негови бивши биха ми били неприятни,
също така едно сприятеляване не може да се осъществи, празнуване или излизане заедно също
бих отказала категорично.


И аз не го ревнувам, но също би ми било неприятно! Също няма да съм много щастлива, ако той се вижда с нея или ако родителите му я канят в тях по-празници без значение дали аз съм там или не!

# 13
 • Sunshine state
 • Мнения: 4 188
За мен това е абсурдно.  Naughty

# 14
 • Мнения: 1 844
Не бих била съгласна. Peace
Нямам нищо против запазването на добри и цивилизовани отношения с бивши, но чак да я приемам като част от семейството и да сме заедно по роднински на всеки празник- това е абсурд.

Общи условия

Активация на акаунт