Моля препоръчайте ми добър логопед за малко дете. При възможност някъде в района Лозенец, Иван Вазов или Стрелбище. Разбира се, ще ми бъде най-удобно ако може да идва и да работи с него вкъщи (живеем в лозенец до басейна спартак), тъй като той ходи на ясла и ще бъде трудно вечер да го водя някъде далеч.
Синът ми е на 2 г. и 7 м. и все още не говори. Казва не повече от 10тина думи по предназначение, но за сметка на това пее песни (голяма част от думите произнася правилно) и брои до десет. Водих го на консултация и има съмнение за ГРР, тъй като при него са налице някои аутистични характеристики, но засега специалистите се въздържат да поставят диагноза, тъй като е много малък и вкъщи говорим на три езика, което вероятно се отразява на забавеното речево развитие. Препоръчаха ни работа с логопед през следващите 6 месеца и ако няма значително подобрение вероятно ще му поставят диагноза.
Притеснена съм и ми се иска да намеря добър специалист, с надеждата че това ще развие по-бързо говорните му умения и всичко ще приключи добре.
Предварително ви благодаря!