Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 454
Здравейте,
Ситуацията е следната: забравих да взема третата таблетка от опаковка Ясмин. Когато установих пропускът, бяха минали около 18 часа от обичайния час в който приемам хапчето. Взех пропуснатото хапче, а след няколко часа и хапчето за съответния ден. На следващият ден отново си пих хапчето по график. Малко по-късно с мъжът ми имахме контакт, но не успяхме да се предпазим на 100%. В листовката прочетох, че е добре да се приложи и друг вид контрацепция, когато закъснението при приема на хапчето е повече от 12 часа в първата седмица. Каква е вероятността да забременея при тези обстоятелства и дали да взема някакви допълнителни мерки?

# 1
  • Мнения: 2 445
Здравейте,

Вероятността от забременяване в описания от Вас случай е много малка, макар да има известна теоретична такава. За Ваше пълно успокоение и по Ваша преценка можете да приемете медикамент за спешна контрацепция, като имате предвид вредите от подобна контрацепция.

С поздрави,
Екип на АГ болница "Д-р Щерев"

# 2
  • Мнения: 454
Благодаря Ви за отговора!

Общи условия

Активация на акаунт