Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 7 септ. 2011, 17:04 ч.

КОЛЕДАТА май вече приближава,че студенко взе да става

  • 106 317
  • 759
  •   2
Отговори
# 390
  • Пловдив
  • Мнения: 21
Здравейте и от мен тази година. Миналата само ви наблюдавах без да се включа и ме вдъхновихте да направя за първа година много и страхотни коледни сладки. Тази година се подготвям от рано и обмислям на какво да се спра.

mama 1+2 такива малки цветчета си поръчах от ибей миналата седмица и ми излезнаха 9 лв. с доставката. Тези в Хитрини гледам са 21 лв. Разликата е доста голяма.

Сега чакам  да получа едни коледни формички за бисквити пак от ибей , които са 10 бр и нямам търпение направо. Те ми излезнаха 5,50 паунда с доставката до Бг.

# 391
  • Journeys end in lovers meeting.
  • Мнения: 3 036
Umbra , сигурно не си се заглеждала, все си мисля, че и при теб ги има. Аз във Франция съм ги виждала и няколко пъти се опитвах поне храстче да докарам, но уви.  Laughing С времето обаче, и след като изгледах осемнайсет пъти филма "Шоколад", усетих отвътре необходимата енергия да запретна ръкави и задъхана и развълнувана да бия собствен шоколад, за да докарам едно коледно дръвче. В момента издирвам достойно за целта какаово масло, не знам дали го има в тази рецепта, но в артистичното ми превъплъщение трябва да присъства (и според сладкарите, де).  Laughing Та, странно "съвпадение" как сега я пускаш. Ще го приема като знак. По Коледа стават чудеса.  Heart Eyes

# 392
  • Германия
  • Мнения: 899
Знак е, знак! Трябва да направиш и да ни покажеш после Hug .

Да си кажа честно не съм обръщала вниамние по тукашните магазини, но сигурно ги има, аз просто шоколад не обичам и не се заглеждам по него особено. Между другото имам готварската книга на Джоан Харис, в която се гуши цял раздел за шоколада, ако искаш мога да ти снимам страниците за още вдъхновение? Иначе и аз от нейната книга се инспирирах, даже си купих и готварски термометър, за да темперирам успешно, ама така и не съм стигнала още до този възвишен момент  Mr. Green .

# 393
  • Варна
  • Мнения: 281
Umbra, шоколааад, давай го насам Mr. Green Praynig

# 394
  • Мнения: 46
Запис и аз да следя Коледната тема  Close-mas: Nature Snowman People Santa

# 395
  • Journeys end in lovers meeting.
  • Мнения: 3 036
Umbra, давай насам! Усещам, че Жулиет Бинош напира отвътре в мен. И на Джони няма да му се разсърдя като акостира наблизо.  Mr. Green

Проблемът ми преди беше точно в консистенцията на шоколада и тогава разбрах, че само с разтопен готов шоколад не става добре работата. То трябва да се гони определена плътност, затова се биел с каково масло и разни други работи, ще издиря пак насоките. Така съм решила да правя и пияни вишни, бонбони. Освен това скелето за моето дръвче се оказа недостатъчно здраво, построено от неподходящи материали.  Laughing Сега ще мисля други.  Grinning

# 396
  • София
  • Мнения: 2 657
Ето ги и абрачите, препоръчвам ги  Peace


# 397
  • Мнения: 6 053
Петя, а какви са сладките - твърди или мекички?

# 398
  • София
  • Мнения: 2 657
Петя, а какви са сладките - твърди или мекички?
много са мекички! Нат беше писала, че в началото са хрупкави, но може повечко да ги е пекла. Аз пекох докато порозовее бялата част, не повече. Много ароматни и меки!

# 399
  • Берковица
  • Мнения: 101
Лурдес, по отношение на различните брашна, по мое мнение, типовото почти се доближава по качество до бялото. Пълнозърнестото прави изделията (например кекс) по-сухи и ронливи. А ръженото самостоятелно не може да се ползва, трябва да се смеси с пшенично.


Аз понеже съм си харесала тези бутала за изрязване на съвсем малки цветчета http://www.hitrini.com/category/4/formichki-reztsi-moldove.html
знаете ли дали ги има някъде по магазини или само от сайтове мога да ги поръчам?
И аз от еBay си поръчвах няколко пъти кътъри с бутала. Е, китайски са, но пък цената няма конкуренция http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l273 … w=plunger+cutters

Поръчах си и инструменти за моделиране. Има на изгодна цена и пошове и накрайници.

# 400
  • Мнения: 2 057
 Hug  Миналата година само четох, но ми станаха СТРАХОТНИ всички сладки и бонбони! Тази година, заради здравословни проблеми, ще се оглеждам предимно за рецепти без жълтъци( знам, че ще бъде трудно)

Прекрасни сте   bouquet

# 401
  • Пловдив
  • Мнения: 40
Здравейте имам проблем с регистрацията в ebay иска телефон но кой телефон се попълва и чрез фирма ли пазарувате или директно предварително Ви благодаря  Simple Smile

# 402
  • Мнения: 24
viki_p, ами, аз си дадох мобилния, като сложих отпред 359... Ако пазаруваш директно, гледай цената на доставката до България, да не ти излезе солено.

Иначе наистина има много китайски варианти на кътъри и инструменти, които излизат в пъти по-евтини от оригиналите. Поръчвала съм си и като цяло съм доволна, само едни кътъри директно ги изхвърлих  Sad просто не можех да изрежа чиста форма по никакъв начин. До скоро си поръчвах и всички консумативи от английския ибей, защото тук цените направо  #Crazy Но с радост виждам, че нещата вървят на по-добре напоследък...

# 403
  • Германия
  • Мнения: 899
Утре ще снимам страниците с обясненията за шоколада, че сега със светкавицата ще има отблясъци и няма да се вижда добре Simple Smile .

simplyaven, аз дори се бях амбицирала сама да си правя шоколад - с какаови зърна, какаово масло и т.н., но все още не съм научила достатъчно добре немски и така и не успях да открия всички нужни продукти как се казват тук, а и меракът ми мина... Но ако се захванеш, да споделиш после опит Simple Smile .

# 404
  • Journeys end in lovers meeting.
  • Мнения: 3 036
И на мен ми минаваха подобни идеи, но след опита с дръвчето болезнено ясно осъзнах, че ще е добре да забавя темпото.  Laughing Много благодаря за страниците предварително!  Simple Smile

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт