Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 355
Здравейте, синът ми ще е първи клас в 104 ОУ в 1д клас. Интересуват ме мнения за госпожата, ще съм ви много благодарна наистина, защото за момента съм изпълнена с известна доза негативизъм. Първо, защото този клас ще учи във филиала на у-щето, което не е толкава лошо, но в дъжд и в сняг на обяд/ за да обядват децата в стола/  щели да ходят в основната сграда  Shocked / това ме потресе/. Информатиката пак се провеждала в основната сграда- нямам нищо против , ако е лятно у-ще, но зимата да разкарват напред-назад 7 год. дечица ми идва в повече  #Cussing out. И съм в голяма чуденка ???  

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 14:29 от хриси

# 1
 • Мнения: 24
Това с разкарването на децата наистина е абсурдно  #Crazy ! Не може ли да се оплачете някъде, питам се докога ще продължават подобни безобразия! Като например, редовно занималните за първолачета в у-щата работят до 18,00ч, еми и родителите на децата работят до 18,00ч, много ли е трудно за проумяване, и какво правиме???? Въобще големи недомислия, наистина е много зле образователната ни система, като това е най-малкото, което споменавам / но от някъде трябва да се започне/.

# 2
 • Мнения: 37 244
Какво е разстоянието м/у двете сгради?
Ако винаги са с учител, лично мен не би ме притеснявало.
Успех!

...Това с разкарването на децата наистина е абсурдно  #Crazy ! Не може ли да се оплачете някъде, питам се докога ще продължават подобни безобразия! Като например, редовно занималните за първолачета в у-щата работят до 18,00ч, еми и родителите на децата работят до 18,00ч, много ли е трудно за проумяване, и какво правиме???? Въобще големи недомислия, наистина е много зле образователната ни система, като това е най-малкото, което споменавам / но от някъде трябва да се започне/.

В другите държави могат само да си мечтаят за подобни занимални, повечето са до 16 ч....
Недомислия има навсякъде.
Училището не е място за отглеждане на децата, те са там, за да учат, а как ще ги гледаме във времето извън него, това си е отговорност на родителите.

# 3
 • Мнения: 24
В такъв случай, държавата ни не е достатъчно социална, щом трябва да сме си вкъщи за да се грижим и отглеждаме децата си поне до 4-ти клас. На запад явно е решен този проблем. И ОТНОВО МАЙ ИМА ПРОБЛЕМ - НЕДОМИСЛИЕ НЯКАКВО!!!  Вие колко познати имате, които си седят вкъщи, за да си ОТГЛЕЖДАТ децата си, които са в училищна възраст??? И ми е много интересно как се издържат???
Докъто има хора, които мислят като вас, децата ни ще бъдат по улиците, ЗАЩОТО НОРМАЛНИТЕ РОДИТЕЛИ ХОДЯТ НА РАБОТА  И НЯМАТ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ЧАСТНИ ЗАНИМАЛНИ ИЛИ ДА ПЛАЩАТ НА ЖЕНИ ЗА ПОЧАСОВО ГЛЕДАНЕ НА ДЕЦАТА ИМ!

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 14:13 от нана нан

# 4
 • София
 • Мнения: 355
Май ще трябва да сменя името на темата! Абсолютно съм съгласна с нана нан!

# 5
 • София
 • Мнения: 355
Неиздържах и смених заглавието на темата  Embarassed !

# 6
 • Мнения: 903
В такъв случай, държавата ни не е достатъчно социална, щом трябва да сме си вкъщи за да се грижим и отглеждаме децата си поне до 4-ти клас. На запад явно е решен този проблем. И ОТНОВО МАЙ ИМА ПРОБЛЕМ - НЕДОМИСЛИЕ НЯКАКВО!!!  Вие колко познати имате, които си седят вкъщи, за да си ОТГЛЕЖДАТ децата си, които са в училищна възраст??? И ми е много интересно как се издържат???
Докъто има хора, които мислят като вас, децата ни ще бъдат по улиците, ЗАЩОТО НОРМАЛНИТЕ РОДИТЕЛИ ХОДЯТ НА РАБОТА  И НЯМАТ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ЧАСТНИ ЗАНИМАЛНИ ИЛИ ДА ПЛАЩАТ НА ЖЕНИ ЗА ПОЧАСОВО ГЛЕДАНЕ НА ДЕЦАТА ИМ!
Ами няма какво да сте толкова възмутени, до преди година нямаше друг избор освен частни занимални(където училището не предлага такава). И сме се оправяли някак, хубаво е че сега поне това се уреди.

# 7
 • Мнения: 37 244
хриси, ти си в правото си да избереш условията, в които да учи детето ти, нямаш много време за мислене, виждам че не ти допада идеята, затова бързо потърсете друг вариант, няма смисъл да започвате на място, което още сега не отговаря на изискванията ви.

Дано успеете Hug


... Вие колко познати имате, които си седят вкъщи, за да си ОТГЛЕЖДАТ децата си, които са в училищна възраст??? И ми е много интересно как се издържат???...

Никъде не е решен, всеки се оправя, както може.

Малко познати имам, които не работят.
Издържат трудно, не е лесно да си родител.
Как успяват/ме - различно, зависи от конкретното семейство, някои имат баби/дядовци на разположение. Други, като нас, сменят работата, за да се адаптират към новите нужди, трети минават на смени и се редуват с таткото, кооперирането м/у майки също е разпространено - или се редуват, или тази която не може през седмицата се занимва с децата в почивните дни. Съседки баби също съм виждала да прибират деца по комшийски, с/у символично възнаграждение или някакъв жест. И т.н.

Не може децата ни да са по 12 часа в училище, това не е градина, в която да си полегнат и починат, когато им се иска.
Доскоро и занимални нямаше, сега пак сме недоволни  Rolling Eyes


И на запад не е лесно, може и да ни изглежда розово, но не е Wink

# 8
 • Мнения: 4 842
хриси,
сменете училището. Щом не ви харесва. Само дето на доста места е така - съобразяват се с наличната си материална база.

"На запад явно е решен този проблем. " - да, плащаш и проблемът е решен.

# 9
 • София
 • Мнения: 355
Ами това е СРАМОТА! Просто нямам думи! Представям си колко ви е било трудно peppia .Това наистина е срамота за държавата, и колко други неща още! Как да раждаме деца, раждат циганите за да взимат детски, а децата си оставят на произвала на съдбата. Как да не се възмущавам, като по тази причина много скоро ще станем циганска държава, и то защото се примиряваме с всичко и някакси избутваме и се справяме сами. Трябва сериозна реформа в обазователната система, не само с матури да се занимават!

# 10
 • Мнения: 4 842
хриси, стига де.
Замисли се дали издържаш лесно по 12 часа на работа?!?!?
Какво искаш от 7-годишно?
За него е в пъти по-добре да прекарва колкото се може по-малко време в училище/ занималня.
12 часа трябва да се съобразява с госпожи и 25 деца.

# 11
 • София
 • Мнения: 36 890
Айде, стига сте се възмущавали и крещяли колко била скапана системата, защото занималнитте били "само" до шест вечерта! То пък, на вас не може да ви се угоди, искате до пълнолетие децата ви някой друг да ги гледа по дванайсет часа, че вие да сте спокойно на работа! Преди години и занимални нямаше, да не говорим в училищата и безплатни! Ама-ха, претенции! Ми, ще си ги гледате, къде ще ходите, ще ги оставите в училище пред вратата да чакат до осем вечерта ли? А на вас не ви ли е жал за децата ви, да ги закарате сутрин по тъмно в училище, цял ден да киснат там, и да ги приберете пак по тъмно вечерта? Излиза, че децата ви работят повече от вас - вие по 8 часа, а те поне по 10!

# 12
 • София
 • Мнения: 355
Не ми е жал, след като не мога да си позваля да не работя! Друга алтернатива нямам! А детето при всички случаи ще е ангажирано от 08,30 до 18,15ч. Просто защото вкъщи само не мога да го оставя! НАЙ-ХУБАВО ЩЕ МИ Е ДА СИ ГО ГЛЕДАМ АЗ, СЛЕД У-ЩЕ, АМА НЕ СТАВА  :cry.

# 13
 • София
 • Мнения: 355
А относто идеята за смяна на у-щето, направо е невъзможно. Както знаете в 104 и 73 е голям наплива и въобще не ми е минавало през ума! За мое най-голямо съжаление намам избор, просто трябва да се примиря! И да измислям решения!

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 15:07 от хриси

# 14
 • Мнения: 2 423
Не е проблем на образователната система, че няма кой да ви гледа децата.
Това е УЧИЛИЩЕ, чието предназначение и задължение е да обучава, а не да отглежда.
И ако изпадаш в подобни истерии, преди детето ти дори да е влязло в класната стая, какво ли ще е през следващите 12 години. Идея си нямаш какво те чака.

Общи условия

Активация на акаунт