Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 8 септ. 2011, 11:49 ч.

Рецепта за бял амур?

  • 16 047
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 939
Моля, някой да сподели рецепта за бял амур  Praynig! Донесоха ми вкъщи доста голяма риба, а досега не съм готвила такъв вид newsm78!

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 481
Току що я изядохме, свекър ми е рибар и често носи такава риба. Той я приготвя като и слага само сол и малко мазнина и на скарата. На мен ми е страшно вкусна.
Един съвет от свекър ми: рибата като се разтвори и се сложи в решетката (ние ползваме една решетка от 2 части с дръжка, в която се слага рибата и се слага върху скарата), върху скарата се слага първо вътрешната страна, която е без кожата. После се обръща откъм кожата, това се прави защото кожата се свива.

# 2
  • Мнения: 939
Благодаря!И аз си мислех за печене или пържене!

# 3
  • София
  • Мнения: 1 209
Ако не сте я изяли вече Simple Smile

Белият амур е мазничка риба, затова е по-подходяща за печене на фурна и на скара. Не е добра за пържене. Скарата- ясна. Да добавя само, че става чудесна ако се намаже със смес от малко олио, сол, черен пипер, чесън и копър. За по лесно с бръмчиш с пасатора и мажеш щедро....

На фурма я пека по 2 начина
- или цяла покрита с фолио и напълнена с лимони на резени и дивисил на ситно,
- или на парчета - като всяко парче покривам с наситнени и задушени лук и морков и покрити с дебел резен домат. Отгоре подправям на вкус, често само със сил и млян пипер.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт