Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 664
Момичета, моля за помощ!
От един месец насам опитах всичко, рових се и в Интернет и нищо не мога да измисля Sad
Бебето ми не проявява никакъв интерес към кърменето през деня, с изключение на приспиването за обедния сън и вечер. В останалото време инициативата винаги е моя, тя идва видимо с кеф, но посуква наколко минути (понякога млякото още не е слязло), дърпа се ухилена и почва да се катери по мен, да лази и т.н.
Опитвала съм различни позиции, но успявам да я накарам да суче само легнала. Кърмя на тишина, в затъмнена стая. Проблемът не идва от твърдата храна, яде малко твърда храна, а напоследък заради зъбите съвесем няма апетит, на обяд изяжда по 40, рядко 60гр. зелечуково пюре и привечер пак толкова плодово пюре с 2 лъжички овесена каша заради запека. Даже се чудя как може никога да не е гладна!
Не съм замествала хранения, но проблемът е, че дори да я оставя само на кърма през деня много трудно мога да я накарам да суче!
Отначало мислех,че е период т.к. съвпадна с момента, в който почна да лази, да се изправя и стана много активна... но повече от месец все си е така Sad
Нощем суче добре, дори прекалено често и памперса и е пълен сутрин, но се притеснявам да не се отбие рано заради това си поведение. С голямата не съм имала такива проблеми, кърмих 2,5г. и сега вече не знам какво да правя, възможно ли е да има бебета, които не са привързани към кърменето Sad
Ще се радвам на всеки съвет или мнение. Благодаря предварително!

# 1
  • Мнения: 4 209
Здравей!
ania, спокойно.  Hug Ти си опитна кърмачка, ще се справиш със ситуацията. В периода на прохождане някои от бебетата наистина започват да сучат по-рядко и за по-кратко през деня, но ако видимо изглеждат добре и са жизнени, обикновено това не е проблем.
Често се оказва, че през нощта наваксват, сучейки по-често и продължително. Предполагам, че и при вас е така?
Ти много правилно си усетила какво да правиш, поемайки инициативата през деня, и за момента това е достатъчно. Просто я наблюдавай и предлагай често гърда, а и твърда храна. Колкото и малко да суче, все ще суче. На тази възраст децата са доста бързи в тази дейност, особено ако имат и нещо друго интересно за правене/разглеждане/опознаване. Някои майки дори не успяват да усетят слизането на кърмата, но тя все пак е слязла.
Ако искаш опитай да кърмиш на по-закътано, леко затъмнено и тихо място, в което няма нищо разсейващо бебето от сукането. Друг трик е да сложиш някакъв гердан, с който да се заиграва, да има нещо в ръцете си.
Разбирам напълно, че се притесняваш да не се отбие, но щом суче често нощем, щом предлагаш редовно и през деня, по-вероятно е периода да отмине, макар и бавно. Някои бебета наистина не са толкова превързани към кърменето и това не би следвало да е проблем, щом успяват да си набавят нужното мляко, дори и за краткия интервал, в който сучат.

# 2
  • Мнения: 664
Клото, благодаря много за съветите!
Поуспокоих се.
Тя суче много нощем, памперсите са препълнени сутрин и предполагам наистина си взема основната порция мляко тогава. А иначе тя от новородено се наяжда бързо и никога не е висяла по гърдите ми с часове.
Ще пиша пак след някой месец като проходи съвсем, да видим ще я гоня ли или ще си идва самичка Laughing

Общи условия

Активация на акаунт