Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

Има ли ограничение за допускане на деца в търговските вериги в държавата, в която живеете?

Опции:

* Гласуването приключено: ср, 28 дек 2005, 13:46

 • Мнения: 35 725
Темата пускам по повод този пост:

....... За децата - това е световна практика. Ако някой ви е казал обратното, не означава, че лъже, а просто са му направили изключение. И това никак не е добре - много е опасно!.....

Благодаря на всички, които се отзоват    bouquet

# 1
 • Мнения: 4 212
Не. Че то има ли такова нещо, като да не пускат деца? Напротив, има помощни зали за децата, оставят се там, и има жени се занимават, отделно има коли4ки специализирани  за от новородено до големи. В момента текат предколедни празнинства, във вси4ки има обле4ени хора_кукли, специални програми за децата, томболи..... Така привли4ат пове4е клиенти.
Ти що питаш?

# 2
 • Мнения: 35 725
Питам, заради ограниченията в Метро-България.
Виждам, че има положителни отговори, бихте ли казали за кои държави става дума и какви са ограниченията. Благодаря  Simple Smile

# 3
 • Германия
 • Мнения: 7 124
Последно съм била в тукашно Метро преди година, но не си спомням да е имало нещо newsm78
то по принцип има специални колички за деца/бебета тук,
и навсякъде или детски кът или люлки разни 

# 4
 • Bristol
 • Мнения: 7 224
Ако е само за Метро те си имат такава политика. Мисля, че и тук е подобна, но не съм пазарувала никога от тях, така че не знам със сигурност. Те налагат това ограничение, защото магазинът е подреден на складов принцип и е опасно, ако малки деца дръпнат нещо. Освен това те са насочили политиката си не към семейството, а към търговци на едро. Това означава, че се ходи в Метро по работа, а на работа деца не се допускат и тук. В другите магазини нещата се подреждат така, че дребните да са в безопасност, даже и да пипат. Оня ден дори счупихме нещо с бебка, но то си остана за тяхна сметка Wink
Такива магазини с ограничение за деца рядко се срещат. Обаче има доста пъбове в които не допускат деца даже и през деня.

# 5
 • Мнения: 293
Питам, заради ограниченията в Метро-България.
Виждам, че има положителни отговори, бихте ли казали за кои държави става дума и какви са ограниченията. Благодаря  Simple Smile
В Метро-Германия няма такова нещо. Влизаш си с детето или бебето , количките са пригодени за това. Докато в България само във Фантастико и Била май имаше само такива колички. Ако иска човек пък да си остави детето, си има във всяка една голяма верига магазини, така наречените детски кътчета. Като разбира се не го оставяш само, ами си има съответните за тази цел Детегледачи. Там се занимават с децата, играят, рисуват, абе изобщо всичко , за което се сетиш.

# 6
 • Мнения: 35 725
Ако е само за Метро те си имат такава политика...

Ами не, нямат такава политика, ето, майките от Германия са писали  Thinking

# 7
 • Мнения: 2 452
Аз не съм ходила в Метро, но тук има магазини Cosco, които са на подобен принцип. В тях се продават хр. стоки в по-големи опаковки и поради това цените на някои от тях са по-ниски (обяснявам защо съм влизала в тях Laughing). В магазина се продават и по-големи неща - електроника, дом. уреди, и всичко е подредено по рафтове. Не съм ги разглеждала в подробности, за да видя как точно са подредени, т.е. има ли опасност от падане и разместване.В магазина НЯМА ограничения за влизане с дете. Изобщо тук няма ограничения за децата, напротив.

# 8
 • Мнения: 3 885
Ако е само за Метро те си имат такава политика...

Ами не, нямат такава политика, ето, майките от Германия са писали  Thinking

Да, и аz да потвърдя от опит, че няма ограничения в немското МЕТРО....

# 9
 • Мнения: 1 613
Не, или поне не знам за такъв магазин.
В тукашното МЕТРО (тук се казва МАКРО, ако греша, че е Метро нека английските мами ме поправят) единственото ограничение е, че не ни пуснаха с количката. Трябваше да я сложим в пазарската количка. Тогава Зори беше малка и не можеше да стои седнала, и я сложихме в кошницата (столчето за кола) и после в голямата пазарска количка.
В други магазини сме нямали проблеми!

# 10
 • Мнения: 314
Не само че няма такива ограничения (поне аз незнам за такива), а напротив - навсякъде е пригодено за малки деца и има всякакви улеснения. Метро нямат магазини тук наоколо, така че не мога да кажа каква им е политиката...

# 11
 • Bristol
 • Мнения: 7 224
Точно Макро е Wink Е, ето инфо и от тук.
Останала съм с впечатление, че Макро са с малко по-различна политика и тези карти дето ги искат, за да пазаруваш от тях, ме дразнят. Затова и не пазарувам. Има достатъно други магазини на добри цени и с голям избор.

# 12
 • Мнения: 1 581
Отговорих, че са рядкост, имайки предвид разни заведения, пъбове и барове, където не допускат деца. В началото ми стана гадно, но после прецених, че има защо.

В Метро ми се вижда подобна ситуацията. Ако на някое дете не дай си боже, му се случи злополука, родителите ще съдят магазина. А тъй като те явно не могат да го направят безопасен, както не могат да направят безопасна кръчмата, когато всички пият, са ограничили достъпа на деца. Освен това в Метро има кътче за игра, може да е малко скромно, обаче като идея го има.

Приемам обяснението за безопасността напълно основателно. Както и да не се продава алкохол и цигари на деца - и това е мярка за безопасност, която никой не нарича "дискриминация".

# 13
 • Мнения: 3 098
Тук няма такива ограни4ения.Коли4ките,с които пазаруваш,са пригодени.За малки бебета имат стол4ета,а за по_големите деца самата коли4ка има поставка,на която детето сяда и е непрекъснато пред о4ите ти.
Отделно,към всеки търговски център имат т.н.лудотеки_там децата се оставят,с тях се занимава персонал,рисуват,играят,имат санитарен възел,под клю4 са.ПлаЩа се на 4ас,около 5_6 евро.
Тък хората пазаруват веднъж седми4но,в събота или неделя и ако има такива ограни4ения,няма да пазаруват оттам,тъй като са по4ивни дни и децата не са на у4илиЩе,нито на градина.

# 14
 • Мнения: 7 837
Само в Seduction не съм влизала с детето, защото продават играчки за големи хора  Laughing

Навсякъде другаде е плътно в мен.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт