Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 14 септ. 2011, 08:56 ч.

Езел / Иийт Озшенер * Ezel / Yiğit Özşener - тема 99 - НОВИ ПРОЕКТИ

 • 27 841
 • 722
 •   1
Отговори
 • ... ъраунд, инсайд, снизу...
 • Мнения: 866 

Ezel/Yiğit Özşener

С участието на: Yiğit Özşener, Kenan Imirzalioğlu, Cansu Dere, Barış Falay, Tuncel Kurtiz и др.
Режисьор: Uluç Bayraktar
Сценаристи: Kerem Deren, Pınar Bulut
Музика: Toygar Işıklı

               
Епизодите на турски 

ЕЗЕЛ с превод може да се гледа тук:
и тук


   
Преведените епизоди могат да се изтеглят от:
torrents masters-tb


Музиката от EZEL - свалянеUnutma Beni / Yiğit Özşener

"Kaybedenler Kulübü" - Yiğit Özşener

"Ask Tesadufleri Sever"- Yiğit Özşener

"Gece 11:45" - Yiğit Özşener

"Apartman" - Yiğit Özşener

"Kabuslar Evi" - Yiğit ÖzşenerЕПИЗОДИТЕ НА AL YAZMALIM в you tube БЕЗ ПРЕВОД:


Понеделник от 20:00 поТУРСКИ ИГРАЛНИ ФИЛМИ с Бг ПРЕВОД - 1

ТУРСКИ ИГРАЛНИ ФИЛМИ с Бг ПРЕВОД - 2

# 1
 • ... ъраунд, инсайд, снизу...
 • Мнения: 866
AL YAZMALIM първи епизод,
РЕЗЮМЕ благодарение на B l a n k a


   Епизодът започва с първата случайна среща между Иляс и Асийе. Тя е ходила за хляб и се шляе по хълмовете, а той тренира. Пада и тя се притичва на помощ. Иляс обаче й обяснява, че упражнявайки се, е паднал съзнателно. Асийе му отговаря, че се е притичала, защото щом е свалил каската, се е изненадала, че вътре има глава, тя предполагала, че е празна. Оттук започва проследяването на мислите на двамата. Тя е впечатлена от него, нарича го хубавец, той пък – от нея, нарича я хубавица.
   Прехвърляме се в дома на Иляс. Там живеят заедно майка му, баща му, сестра му и вдовицата на покойния им син. Сутринта бащата установява, че Иляс го няма и заявява: „Аз не казах ли повече да не кара мотор?!“.
   Асийе се прибира у дома. Веднага става ясно, че не се разбира с майка си. Тя я укорява, че пак се е мотала, ходейки за хляб, а Асийе отговаря, че и след 5 минути да си дойде, и след час да си дойде, майка й пак ще каже същото. Асийе има двама братя и сестра. Сестрата е омъжена и живее другаде. Единият брат е полицай, другият – ученик. Асийе се разбира много добре с малкия си брат, заедно пеят и се забавляват, а полицаят, щом ги види, постоянно им се кара и крещи. Не иска брат му да пее, да не станел един ден артист. Големият проблем е, че Асийе не иска да се омъжи. Майката се тревожи, че ще остане стара мома. Братът-полицай е много активен в акцията да я омъжат, докато бащата предимно мълчи и много рядко се намесва в разговорите. Тази сутрин обаче провеждат важен разговор. Далечен роднина на Осман, зетят в семейството, е харесал Асийе и ще дойде да я види. От бурната реакция на Асийе става ясно, че това не е първа подобна кавга по този въпрос. Тя заявява, че по този начин няма да се омъжи и става от масата.
   В дома на Иляс момчето се прибира за закуска. Баща му: „Аз не ти ли казах сто пъти да не караш мотор?!“. Става ясно, че иска да го предпази от случилото се с брат му. Заплашва го, че ако продължава, ще го изгони от къщи. „Аз ще стана шампион. Тогава ще се засрамиш“, отговаря Иляс. Баща му го изгонва да върви в сервиза да работи. После бащата разговаря с монтьора си в сервиза пак по същия проблем, че синът му явно пак е бил на пистата. „Майсторе, той е млад човек. Ако му кажеш „забранено“, той ще го направи. Остави го“, казва монтьорът. Бащата: „Какво е животът, какво е отговорността?! Ако беше женен, ако имаше едно дете, така ли щеше да прави?!“ и разказва, че самият той е бил състезател, но в мига, в който е научил, че ще става баща, се е отказал от моторите. „Живей заради детото си“.
   Иляс изчаква баща му да си тръгне и вкарва мотора си в сервиза. Монтьорът му казва, че ако се състезава още един път, баща му ще го изгони. И го пита дали все пак ще иде на фестивала? Иляс му отговаря, че наградата са пари колкото за един мотор. Тук вмъкват сцената, в която бащата отива до рибарника да купи риба. Там живее Баръш - Джемшит. Връщаме се в сервиза. От разговора там става ясно, че моторът на Иляс е наследство от брат му, но вече е пълна морга. С него не можел да се състезава. Имал куп повреди, а нямат пари да ги отстранят. „Тази работа не се прави без спонсор“, му казва монтьорът. Иляс обаче настоява, че каквото и да става, той ще участва в състезанието. „Каквото и да става, ще го направя. Ще се кача по-високо от мястото, до което стигна брат ми. Това, което ме научи брат ми, ще ме отведе до върха.“ Монтьорът: „Брат ти с този мотор какви състезания спечели! Ще го оправим.“
   В дома на Асийе пристига сестра й да я убеждава да се омъжи. Казва й, че в едно семейство не е важна любовта, тя идва и си заминава, важно е спокойствието. Асийе: „В брака има и още нещо, не е само спокойствието.“ Този Метин /роднина на мъжа й/, какво ще й стане, ако го види, я питат. „Аз без да съм влюбена, няма да се омъжа“, отговаря Асийе. Майката: От Истанбул е, има си къща, има си работа, сърцето му е чисто - какво повече може да иска?! Тогава Асийе дава пример с това, че сестра й е нещастна в семейството си и пита като нея ли искат да стане. Сестра й: Не ти казвам да се омжваш, без да се влюбиш. Излез, виж го... и т.н. Метин бил видял снимка на Асийе и много я харесал. Асийе обаче настоява, че не желае и става от масата.
   В училището на малкия брат на Асийе върви кастинг. Момчето доста нахакано прережда всички и показва певческите си способности. Става бой. Става ясно, че в същото училище работи снахата на Иляс.
   Вечерта в дома на Асийе пристига зетът Осман. Бащата стои изолиран и почти не го поглежда. Осман подхваща Асийе за Метин: „От него по-добър ще намериш ли?”. Прибира се битият малък брат и следва – къде, какво... миене на раната и прочее.
   Сутринта Иляс вижда, че монтьорът е оправил мотора му. „Станал е като нов“. Поема към хълмовете, където Асийе обикаля с надеждата да го срещне. Иляс отново пада. Асийе се притичва и го успокоява, че е направил голяма катастрофа, но все пак си е спасил живота. „Моят мотор ми е всичко“, отговаря Иляс. Асийе: „Щом си добре, аз да си вървя...“ След раздялата и двамата мислят един за друг. Иляс: „Минава оттук за втори път. Мен ли гледаше или е случайна среща?“ Асийе: „Моторът му се счупи. Кога ли пак ще го видя? Моторът му бил всичко, жалко. На фестивала имало състезание. Дали ще дойде? И да дойде, какво ще стане?! Сигурно си има любима. Такъв красавец би ли останал сам?!“. След време, вечер Асийе си мисли: „Колко дни минаха! Може ли да се затъжиш толкова за човек, чието име дори не знаеш?!“. Иляс: „Красивите й очи ме гледат. Виждам я на всяко място. Какво ми стори това момиче?! Защо толкова дни не мога да я забравя?!“
    В дома на Асийе братът полицай залавя Асийе и малкия брат да пеят и танцуват. Казва, че ще донесе една камера от участъка и ще я сложи, че да ги наблюдава. След това се среща със зет си Осман, който му разкрива плана си за запознанство на Асийе и Метин. Идеята е Метин на дойде на фестивала, уж случайно, след това вечерта да идат на концерт и айде, работата готова. Полицаят е възхитен, но го предупреждава да не забравя, че в тази работа факторът Асийе е много важен. Въодушевлението на Осман моментално изчезва.
   В сервиза става ясно, че ремонтът на мотора е бил неуспешен. Отново не работи добре. Иляс към монтьора: „Ти направи, каквото можа, остави!“.
   Денят на фестивала. Иляс е сред зяпачите, заплесва се по хубав мотор. Хелин го спира, разбира, че няма да се състезава, защото не е успял да си стегне мотора и му казва, че го наблюдава на състезания от много време, че е много добър спортист и му предлага да участва в това състезание с неин мотор. После Нимет казва на партньора си, че като види Иляс, много ще се изненада, че е много добър. Но той язвително я пита добро ли ще правят, спонсори ли ще стават или ще го осиновяват.
   В дома на Иляс се чудят дали е отишъл на състезанието. Крако пререкание между снахата Айча и свекървата Фатма, в което й се казва да внимава какво приказва. Когато остава сама, на снахата звъни Осман. Става ясно, че са били любовници, но тя счита връзката им за грешка и я прекъсва. Казва, че ако научат, ще я изгонят от дома, а той отговаря, че ще и вземе къща, защото я обича.
   Кратко отклонение към героя на Баръш - Джемшит, който наблюдава състезанието отдалече и си казва, че вече никъде няма спокойствие.
   Връщаме се към Осман, от чиито мисли се разбира, че е недоволен от брака си, защото няма деца. Ще се разведа, казва, мое право е да се разведа. Но щом слиза от колата и вижда жена си, веднага сменя тона и започва да й се мазни. Той е дал пари да се купят хубави дрехи на Асийе за панаира и е много ядосан, че тя пак се е появила с панталон. Сестра й й се кара – Поне си събери косите, а Асийе – Защо се занимаваш толкова с мен?! Асийе вижда Иляс с Хелин и си казва: „Любимата му е много красива жена“. Метин пристига, представя се на Асийе, но тя мълчи.
   Започва състезанието. Бащата на Иляс го следи отдалеч, но като че му стиска палци. Следи всяка негова крачка и наум му дава напътствия – внимавай тук, виж завоя и т.н. Асийе пък търчи покрай трасето. Иляс си мисли: Този път ще спечеля, малко остана. Има някой на трасето. А, момичето с червеното шалче. Да не би мен да гледа“ И в този момент пада с мотора. Тя пак тича при него да го пита добре ли е. Той първо се ядосва: „Полудя ли?! Каква работа имаш на трасето. Заради теб катастрофирах.“ Асийе: „Че защо ме гледаш. Да не ти пресякох пътя?! Аз си вървя по моя път.“ Какво да направя?! А той сменя тона: „Какво да направя?! Като видя красиво момиче, не мога да се спра да я гледам. На всяко място виждам очите ти, но се оглеждам - няма те. Сутрин не искам да стана от леглото, за да те видя още веднъж с съня си“. Асийе се шегува, че сигурно си е ударил главата, та е изглупял. Тръгва си, той я пита за името. А тя науча неговото след секунди, когато идва Хелин да му помогне. По-късно пак се срещат на панаира и пак й казва, че заради нея е катастрофирал, че е пропуснал благоприятната възможност на живота си, а пък този мотор колко пари струва... При това му бил поверен. „Какво ще стане сега?“ Асийе: „Нямаш ли си друга работа? Защо обикаляш хълмовете? И 5-годишно дете не би направило това. “ Той: „Не влизай в теми, които не разбираш“. Той: Къде живееш, от това градче ли си? Тя: Брат ми е полицай, ако се оплача... Но си мисли, че никога не би се оплакала от него.
   Хелин подхваща Иляс и приятелите му и тръгват за мото парти. Метин се лепва на Асийе и я принуждава все пак да остане с него. Но дрънка глупости, примерно за Том Круз. Вечерта я прибира у дума. Всички ги чакат, щастливи са, сякаш работата вече е станала. Тя се дърпа, но все пак не посмява да каже нещо открито.
   На мото партито става ясно, че Нимет е от богато семейство, което притежава автозаводи и че тя е влязла в моторджийския бизнес. Тя му предлага да се присъедини към нейния екип и да се състезава с неин мотор. Казва му, че за всички наоколо моторите са хоби, но той е различен. Запознава го с голямо име сред състезателите, който много го хвали, че е добър състезател, казва, че е познавал и брат му, който също е бил много добър.
   След партито Иляс се прибира у дома, но още на двора го чака баща му. Припомня му, че го е предупредил, че ако още един път се състезава, вече няма да има място за него в този дом. Бащата се прибира и заключва вратата. Иляс е изгонен от дома. Сутринта взима мотора на Омер, един от приятелите, и отпрашва към хълмовете.
   В това време Асийе се е наканила да излиза, като че тайно се измъква, но брат й полицаят я вижда и не й разрешава да излезе. „Вече се считаш за сгодена, не можеш ей така да си излизаш“, казва. Тя се дърпа, той започва да я бие, бащата се намесва да го спре, но тя удря брат си и избягва от къщи. Асийе и Иляс се срещат на пистата. Тя плаче, той й предлага да я разходи. Междувременно в дома на Иляс домашните разбират, че момчето е изгонено от къщи и става голяма разправия. Майката крещи, че тази работа няма да стане.
   Асийе и Иляс закусват край реката. Говорят си за незначителни неща. Той й предлага след това да се разходят с мотора, докато й звънва телефона. Тогава Иляс решава, че й се е обадил любимия и сменя тона. Казва й – Хайде, да те прибера, хем имаш неща за уреждане.
   Семейството на Асийе я издирва. Даже звънят на роднина в полицията, при което той се разпорежда да я издирват. Снахата на Иляс пък отива в сервиза да го търси. Излиза, че монтьорът Тахир си пада по нея. Не казва нищо, но гледа след нея.
   Следва сцена на водопада. Иляс и Асийе се разхождат. Тук са предимно погледи и докосвания. Стигат и до първата целувка, но тя не се осъществява, защото един пазач ги прекъсва и им казва да се махат оттам. По пътя на връщане Иляс спира мотора. „Ще те питам нещо – кой ти звъня по телефона?“ Асийе: „Защо любопитстваш толкова?“ Иляс: „Имам лична причина“. Асийе“ И каква?“ Той: „Да те закарам, да не закъсняваш“. Но тя го спира и му казва, че е звъняла майка й и че сутринта е избягала от къщи. Иляс започва да се смее: „И аз снощи изоставих дома. Значи и двамата сме в положението на бездомни. Тогава да идем ли някъде?“ Тя: „Накъде?“ Иляс: „Накъдето ни отведе вятъра. Съгласна ли си?“. Асийе: „Съгласна съм!“

Последна редакция: ср, 14 сеп 2011, 12:16 от lacunababe

# 2
 • София
 • Мнения: 623
Аууууу newsm20

Страхотно резюме . Благодарности за труда на B l a n k a
Lacunababe и на теб за темата и за всичките ти грижи по нея  Hug  bouquet

# 3
 • Мнения: 221
Нова тема- нов късмет!
С ново резюме напред!
Бланка- много ти мерси,
че  селото просветли!
Щом патрона ни забрави,
кат сираци ни остави,
ще си бъдем  ний с Баръш,
дето си е баш-баш мъж.
С моторетки и със риба
мъката ще потушим
и наново  как си знаем
дружно ще се веселим!

# 4
 • София
 • Мнения: 623
Нова тема- нов късмет!
С ново резюме напред!
Бланка- много ти мерси,
че  селото просветли!
Щом патрона ни забрави,
кат сираци ни остави,
ще си бъдем  ний с Баръш,
дето си е баш-баш мъж.
С моторетки и със риба
мъката ще потушим
и наново  как си знаем
дружно ще се веселим!


Ники - актуална както винаги - стихчето е супер   bouquet Flutter  Wink

# 5
 • ... ъраунд, инсайд, снизу...
 • Мнения: 866
Имената на основните герои:

Иляс Авджъ - в ролята Сечкин Йоздемир / познат от Великолепния век /

Асийе Хас - в ролята Йозге Йозпиринчи / позната от VEDA и Мечтатели /

Джемшит Атеш - в ролята Баръш Фалай / познат от ЕЗЕЛ  Heart Eyes/

Майстор Салих / бащата на Иляс/ - в ролята Орхан Алкая  / познат от Оyle Bir Gecer Zaman ki /

Фатма Авджъ / майката на Иляс/ - в ролята Зейнеп Еронат

Бахатин Хас / бащата на Асийе/ - в ролята Маджит Копер

Хелин Сезайоолу / производител на мотори/  - в ролята Гьозде Кансу / позната от Мелодията на сърцето /

Осман Байъклъ / зетя на Асийе/ - в ролята Ахмет Сарачоолу  / познат от Листопад /

Тахир Оуз / майстор в сервиза/ - в ролята Сайгин Сойсал   / познат от АСИ /

Сехер Хас / майката на Асийе/ - в ролята Аслъ Ичьозю


Моля за извинение, ако имам грешки при изписване на имената на български език Embarassed

Последна редакция: ср, 14 сеп 2011, 10:26 от lacunababe

# 6
 • Мнения: 221
Въх, акъл имат ли такива завързани имена да им сложат на половината, хеле на наш Баръш, трябва си направя "пищов". Joy

# 7
 • СТАНДАРТНО.
 • Мнения: 26
 Огромно благодаря на Бланка и Лакуна  Hug  bouquet!

 

# 8
 • ... ъраунд, инсайд, снизу...
 • Мнения: 866
Бе, повече от ясно е, че Баръш ще си бъде новият ни ДЖЕМ Joy
или ДЖЕМКАТА, както предпочитате  Peace

Ники, много готино стихотворение  Hug

късмет, прерасна си , къз! Heart Eyes

# 9
 • Мнения: 221
За вашето добро настроение, като ме няма в новините Wink и след таз кафеена красота от Късметчето Hug

# 10
 • Мнения: 0
Здравейте !  Hug Heart Eyes

B l a n k a огромни благодарности   bouquet

Лакуна  Hug Heart Eyes

Верно имената им много завъртяни. ooooh!

# 11
 • Мнения: 221
Сега сериозно"Кръстовден е празник, който се отбелязва всяка година на 14 септември. На този ден църквата отбелязва Въздвижение на Светия кръст Господен. Нарича се Летен Кръстовден или Гроздоберник. Зимният Кръстовден се отбелязва на 5 януари и е част от новогодишните празници.

С летния Кръстовден се отбелязва началото на есента. По лозята настава гроздобер. Денят и нощта се кръстосват. На този ден се спазва строг пост. Свещеник обикаля домовете на вярващите и ги благославя със Светия кръст, поръсвайки ги със светена вода. На този ден празник имат лечителите, които лекуват болен кръст, изкълчени и навехнати крайници и оправят счупени кокали.

Традиционната трапеза на този ден включва зелник с праз лук и печена тиква. На този празник имен ден имат хората с имена Кръстьо, Кръстина, Кръстил, Кръстила, Кръстилена, Кръстена, Кръстан, Кръстана. "

Да са живи и здрави именниците !

# 12
# 13
# 14
 • Мнения: 1 065
Честит Кръстовден.   bouquet

Ники, творила си сутринта  Flutter Flutter Flutter  Хубаво стихче, върна ме в някогашните простотии.  Embarassed Embarassed Embarassed
Лакун, мерси за имената  Heart Eyes
Късмет, на диета съм беее   Crossing Arms

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт