Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 150
Снощи се опитах да гледам клипа към песента, но меко казано се погнусих.
Аз не намерих ясна причина да оправдая създаването на подобна гавра.
Ако някой ми интерпретира и обясни дълбокия му смисъл, ще бъда безкрайно благодарна.
Ето за това "творение" става въпрос:


Не мога да оправдая заливащата ни агресия от всяко едно средство за комуникация.
Не знам, може би аз не виждам "красотата" на този клип.

Последна редакция: ср, 14 сеп 2011, 09:34 от *Малвина~Ина*

# 1
  • Мнения: 269
Присъединявам се към молбата на *Малвина~Ина* , някой да ми обясни смисъла на тази анимация. Признавам - неможах да го схвана.  Embarassed
Изпитах само отвръщение.  Sick

# 2
  • Мнения: 150
Аз, освен сатанинското послание в тази хубава песен, друго не виждам.
Не знам кои са създателите на тази идиотщина, но не намирам връзка между текста на тази прекрасна българска песен и изродските действия извършвани от тези създания.
Какво олицетворяват, за мен си е пълна загадка?!

# 3
  • Мнения: 655
Аз не намирам нещо сатанинско, по-скоро това е надсмешка над живота, който водим, забележка за злото, което правим ние хората. Забележете, че клипът е провокативен. В смисъл, че не е типичният клип, който бихме очаквали. Най-малкото, че е анимация. И не са избрани цветни образи, а са черно-бели. Тая цветова символика говори много. Също така черният цвят властва. Символизира злото според мен. Героите нямаха очи повечето, имаха бяло пространство на мястото им. А нали очите са прозорец към душата? Жената е разголена с прашки, с голям бюст, няма нищо нежно в нея-това показва как са променени ценностите, как се е изменил дори изконният идеал за красива българка.
Сюжетът е изграден около някаква война без смисъл, битка и жестокост. Забелязвате ли обаче, че и едината, и другата войска са еднакво обезличени? Приличат на роботи, няма емоция по тях, дори телата им се движат като машини. Това пак е забележка към дехуманизацията ни. Накрая всички умират и дори жената-лидер е нещастна. За момент има картина на голата жена на някакво красиво място-препратка към Рая, след което е извършен грехът. Това според мен пак е свързано с войната. Един вид ние сме виновни за злото на земята.Греховни сме, защото сме жестоки. Накрая на клипа има гарван, той е символ на злото, но и на мъдростта според някои религии. Обобщава казаното. Като цяло не ми допада клипа, но според мен идеята не е да е красив, а да осмива действителността и жестокостта ни.

# 4
  • Мнения: 0
 smile3501 Много ме зарадва този коментар.Не бих могла да се изразя по-точно от казаното по-горе. Много хора явно имат нуждата да го прочетат по наблюденията ми там,където съм срещала видеото.Но това бе единственият коментар, който напълно отговаря на мнението ми.Следя случващото се след официалното пускане на клипа в ефир точно с тази цел и разбирам,а както и много други надявам се, че българинът като цяло още не е готов да бъде излаган на толкова дръзка провокация.
Единственото, обаче, което ме подразни лично мен, като рисувач, е че можеха да вложат малко повече качество в изпълнението на анимацията.Оценявам, че опростения стил е напълно умишлен, нямам нищо против това, но можеше още малко да се наблегне на някои елементи,които без вглеждане или замисляне просто дразнят окото. smile3506 Grinning

# 5
  • Мнения: 655
justbroken, благодаря за милите думи.
Съгласна съм, че клипът на Слави е провокативен и изглежда доста грубо, на пръв поглед не пасва на тази хубава българска песен, но именно такава е целта му. Да сигнализира за подменените български ценности, да покаже несъвместимостта между това, което сме били, това, което е било харесвано и това, което е сега. Мисля, че идеята е оригинална, разбора се изпълнението си страда от някои недостатъци.

# 6
  • Мнения: 3 882
Ако се гледа без звук, може да мине за трейлър на анимация от рода на X-men.
А дамата с рептилни гени (обърнете внимание колко дебело са навлечени мъжете около нея, само нея студът явно не я смущава) вероятно иде да илюстрира небезизвестния ученически бисер: "По това време е имало и жени-воеводки, които са обладавали по стотина-двеста яки мъже. Но това не било верният път за освобождението на България."

Общи условия

Активация на акаунт