Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 14 септ. 2011, 19:39 ч.

Италианска кухня - кой какви впечатления и рецепти има за нея.....

  • 110 511
  • 691
  •   1
Отговори
  • Мнения: 74
Не можах да намеря тема за италианската кухня - а тя все пак си заслужава отделна тема.
Ако за някои от вас е интересно, написала съм моите впечетления от италианската кухня от ваканцията ни в Италия през април.

MENTA E ROZMARINO, или моите впечатления от ИТАЛИАНСКАТА КУХНЯ



# 1
  • Мнения: 945
Пепеляшке, поздравления за темата  bouquet
Страхотни снимки и разказ! Ще те чета на порции, че да има за по-дълго Grinning
Засега не мога да предложа нищо италианско, само ще ви чета и ще се облизвам newsm22

# 2
  • Мнения: 300
pepelia6kata,благодаря ти за емоциите,които ни  предаде чрез разкази и снимки!Заредих се за дни наред Hug

# 3
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 170
С интерес ще следя темата - много обичам италианската кухня Flutter.

# 4
  • на 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 392
Здравейте   bouquet Поздравявам за темата  Hug Обожавам италианска кухня,с наситените си аромати и малко врътня около печката...пускам една рецепта за понички пратена ми от сестра ми,която е в Италия от близо 6 години...та така...поничките не са от най бързите,но стават страхотни,опитайте  Wink та ето ги и тях...  chef

Вкусни Понички

300 гр. брашно
60 гр. захар
60 гр. краве масло
20 гр. мая жива
2 яйца
2 жълтъка
1 ванилия

50 гр. брашно се смесват с маята и 1 с.л. захар и хладка вода престоява 45 мин. Останалото брашно, захар, яйца, масло меко, ванилията и 1 щипка сол се замесва и се слага шупналата мая . Престоява поне 2 часа да втаса. Втасалото тесто се омесва още 5 мин. Взема се точилката и се разточва на дебелина поне 1 см. и се нарязва с чаша. Остава се така да втаса още 1 час. Загрява се фъстъченото олиото и се пържат. Докато са още топли се овалват в пудра захар. Пълнят се с крем пастичера.

За Крем Пастичера


500 мл. мляко
150 гр. захар
4 жълтъка
50 гр. брашно
1 ванилия

Сварява се млякото. Жълтъците и захарта се разбиват добре. Слага се брашното. Млякото не врящо се прибавя към жълтъците и се вари на не много силнен огън. Бърка се с дървена лъжица.

Добър Апетит!
Buon Appetito!

# 5
  • Мнения: 5 316
Тук и аз Simple Smile  chef

# 6
  • Мнения: 9
pepelia6kata,страхотна тема!Поздравления!  bouquetАз също обичам италианската кухня.В YouTube има един канал,който гледам с интерес и доста неща съм приготвила по рецептите на"GialloZafferano".Ако знаеш италиански,абонирай се за този канал,горещо ти го препоръчвам!Рецептите са много лесни и вкусни!Ето и линк http://www.youtube.com/user/GialloZafferanoTV  .Надявам се да съм ти била полезна.

# 7
  • Мнения: 0
Привет на всички  Flutter pepelia6kata, много хубава тема, поздравления bouquet И ние италианската кухня доста я уважаваме и ще следя с удоволствие какво приготвяте и вие   Peace Аз скоро пак правих Ossobuco или Osso buco (намирала съм го и по двата начина изписано), става страшно вкусно ястие и е лесно, особено човек ако чака повечко гости   chef ето малко аматьорски снимчици  Embarassed

 

# 8
  • Мнения: 9
Момичета,реших да ви кажа как правя Garganelli със сметана,шунка и грах.Ако нямате паста  Garganelli ,направете я с каквато имате.Например пене ригате.И така,нужните продукти са:400г паста  Garganell,150г замразен грах,120г шунка,100мл сметана за готвене,щипка индийско орехче,сол и черен пипер на вкус,40г масло,2 с.л.зехтин екстра върджин.В тиган сложете 2 с.л. зехтин и изсипете замразения  грах.Разбъркайте,прибавете 1 черпак топла вода,похлупете с капак и оставете да се готви на умерен огън.В друг тиган с незалепващо дъно,разтопете маслото и прибавете шунката,нарязана на кубчета.Запържете до зачервяване.После добавете сметаната,черния пипер,настърганото индийско орехче,сварения грах и сол на вкус.Сварете пастата "ал денте"в подсолена вода,отцедете и я изсипете в тигана при останалите продукти.Разбъркайте всичко много добре и сервирайте Grinning  Вкусна,лесна и бърза паста!Дано ви хареса!Buon appetito!Ето ви и линк http://www.youtube.com/watch?v=0JhQONM7KeU&feature=channel_video_title   към рецептата,за да видите как става

# 9
  • Мнения: 74
val80, благодаря ти за линка- ще разгледам, аз зная сайта и наистина има хубави неща, но с интерес ще видя и това, което си ми пратила. Незнам защо, обаче като съм в Италия цялата храна ми е по-вкусна. Наскоро приготвих Спагети а ла путанеска по рецепта на хотела, в който ги ядох и бяха просто прелест, е..мойте не станаха така-пак страхотни, но не същите.Дали защото пастата им съвсем прясна, моята и тя ама все пак от италианските магазини, не съм си я правила аз на момента. или продуктите им по-качествени...нямам обяснение.

# 10
  • Мнения: 9
Ето ви още един линк http://www.kucinare.it/ricetta/Colomba-16.aspx с много хубави рецепти    chef

# 11
  • Мнения: 2 263
Аз пък мисля, че ресторантската храна изглежда по-вкусна от домашната заради добавените в нея овкусители и други химии. Сигурно като ти дават рецептата спестяват да ти кажат вложените полуфабрикати, сухи бульончета и глутамати.

# 12
  • Мнения: 497
Хубава тема!
Давам рецепта за печена риба (по рецепта е за риба меч, но аз съм я правила с цяла ципура и филе от тилапия)
Продукти
1 кг. риба
50 гр настъргано овче сирене (аз сложих краве саламурено)
1/2 чаша зехтин
2 скил. чесън
120 гр. хлебни трохи
ситно нарязан магданоз (аз нямах пресен и сложих малко суха мащерка)
1 лимон на сок
сол, черен пипер
Смесват се хлебните трохи (от пресен хляб, в смисъл не от сухар-аз ги направих такива в блендера), настърганото сирене, ситно нарязания или счукан чесън, солта и черния пипер. Рибите се потапят/намазват със зехтин, отцеждат се . Нареждат се в тава. отгоре върху тях плътно се посипва сместта с трохите и се поливат с останаия зехтин (да не се пропуска иначе трохите остават леко сухи). Пече се в предварително загрята фурна в зависимост от рибата (тилапията я пекох около 20 мин., а ципурата около 35-40, като след първите 10 минути слагам отгоре фолио, защото иначе трохите ще изгорят, а така придобиват приятен загар-щом стане загара покривате). Веднага след като изключите фурната поливате с лимоновия сок рибата.
Особено ципурата стана превъзходна по този начин. Има и вид, и вкус и за гости Joy
Рецептата е от "Италианска кухня", поредица вкусен свят.

# 13
  • Мнения: 3 831
Обожавам италианската кухня, италианския език, музика, италианските мъже  Laughing, комбинациите им на подправки, градовете, природата, въздуха, атмосферата......., може да се каже, че съм голяма италианофилка.

Ще следя с интерес.

# 14
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 170
val80 , копирах си рецептата за Garganelli със сметана,шунка и грах. А за линковете - не знам думичка италиански , та сега съм разстроена Joy.Гугъл преводача ги превежда едни.....Както и да е, поне рецептата за Garganelli със сметана,шунка и грах ще се пробва Wink.Само не разбрах - запърженият грах прецежда ли се или заедно с черпака течност се слага към сметаната?

казабланка. , ще пробвам и твоята риба, много вкусно звучи Hug.

Ех, че хубава тема   bouquet!

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт