Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 15 септ. 2011, 00:53 ч.

Проблем със зъбите - кариеси

  • 1 601
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 0
   Здравейте на всички. На 22 години съм. Имам доста пломби. Имах един зъб, който го бях лекувал преди 5-6 години от Пулпит и преди около 2-3 седмици започна да ме боли и ми се отчупи едно малко парче от него. След което май се сцепи самият зъб, нямах възможност да отида на зъболекар през това време и не съм ял нищо тръвдо на него, но как да е... днес отидох на зъболекар. Паднала била пломбата и като го я дръпна и една част от зъба около 35% се беше отчупила наистина от самото дъно и я извади. Няма да обеснявам, колко болезнено го приех, защото почти е сигурно, че ще искат да го извадят зъба, защото не можело да се направи нищо. Каза ми, че съм имал и още 2 кариеса. До тук с тези обяснения.
   От известно време се интересувам и чета за някои неща, и съм разбрал как е устроена цялата здравна система, не да ни помага, а точно обратното. Стигнах до извода, че ако не направя нещо за себе си навреме, сегашното ми положение със зъбите може да бъде много по-влошено след 10год., а зъбите са за цял живот.
    Попаднах на много информация в итнернет. Но леко започнах да се обърквам и пренасищам с нея. Малко ми е трудно да "асимилирам" толкова много нова информация и ми е трудно да предприема каквото и да е било още.
    Намерих материали за д-р Прайс и неговата книга "Хранене и физическа дегенерация", но я няма преведена на български език. Попаднах на ето тези линкове, за малко по-подробно обяснение тук тук тук и тук.
    Също така намерих и този нов метод на лечение TEC и тема свързана с кариесите - тук. Прочетох и още доста информация, за вредата на флуора и т.н..
    Искам да ви помоля за помощ и съвети, някой постигнал ли е лично резултати от тези лечения или някое друго, и какви точно, защото искам да действам и да имам здрави зъби! Защото 99% от зъболекарите, на кратко казано са просто едни обучени машини да дълбаят и да запълват зъби, и по-скоро ще ми ги развалят отколкото да ми помогнат по някакъв начин.
Както вече казах това е доста голям шок за мен, да ми извадят зъб-а, като сметнем, че имам и още 2 извадени мъдреца, защото порастнаха на страни. Включително направените ми до вмомента пломби, които най-вероятно ще започнат и те да ми създават проблеми един ден и двата нови кариеса.... и просто се побърквам!
    Четох, че е възможно самовъзтановяването на зъб. Някой постигал ли го е?
    Помагайте моля ви, споделете мнения, опит и конкретни съвети! Благодаря ви предварително.

# 1
  • Sofia
  • Мнения: 535
Има една книжка "Как си отгледах нови зъби" от Михаил Столбов. Има я в спиралата http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=2&find=%EA%E0%EA+% … E3%EB%E5%E4%E0%F5

# 2
  • Мнения: 0
И аз имам доста проблеми със зъбите, също на прекалено ранна възраст - 25 г. И вече наистина се убеждавам, че само зъболекарите няма да ми помогнат. Тъкмо се оправи даден проблем и се появява нов, направо е като омагьосан кръг. В последните дни изпадам буквално в депресии, струва ми се, че всички покрай мен са с холивудски усмивки, а аз съм като някаква бабичка... нищо, че отстрани нищо не се вижда, проблемите ми са най-вече със задните зъби...  Мисля да започна с книгата на Столбов и да пробвам тия ТЕС техники, и да си променя начина на хранене и да се надяваме, че ще има задоволителни резултати.

# 3
  • Sofia
  • Мнения: 535
Пиши за резултати Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт