Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 1
Здравейте,

искам да споделя опита и да предпазя хората да не пазаруват от GRAND optics / JOY optics.

Поръчах диоптрични очила за 350+лв преди две години. Рамката се оказа абсолютен боклук, надра се, няколко пъти я извиваха защото се измяташе и в крайна сметка след 2 години решиш, че смисъл няма и си купих нови рамки - не от тях, след като се убедих колко ниско качество са продуктите им. Отидох да си направя стъклата при тях. При получаването установих, че едното стъкло спрямо предишните ми очила е по-мъгляво (диоптъра е същия) и не е монтирано както трябва, а има луфт между стъклото и рамката около 1-2 мм. Започнахме разговор с продавач-консултанта, предложиха ми да оставя очилата да се изпратят за диагностика във фирмата за стъклата за 30 дни! Отказах, защото не ме устройва периода.
Помолих да се коригира поне проблема м/у стъклото и рамката и ми казаха добре, ще поръчаме ново и ще се изреже. На следващият ден получавам очилата без нищо да им е правено освен, че са напънати и надрани. И се започва дискусия с много груб тон от тяхна страна, че плаките са такива, очилата са китайски и т.н.  #Crazy

И аз си дадох равносметка, че и каквото да си говорим полза няма да има никаква. Явно това е техния подход, клиентите да остават недоволни разчитайки на текучество от клиенти. И текучество на персонал. В друга оптика: направиха стъклата идеално!
Подхода им е: когато си некадърен нападай, за да се откажат да те занимават.

Моят съвет е: не купувайте нищо от тях, не си преглеждайте очите при лекарите им безплатно и те ще са толкова некадърни.

С Opticlasa досега не сам имала никакви проблеми.

Приятен ден!


# 1
  • София
  • Мнения: 5 950
Първо, редно е да кажеш в кой от веригата магазини се развива действието, защото поне в София аз знам няколко. Пазарувам от два от магазините всеки месец (купувам си лещи) и досега не съм имала проблем. Очила диоптични съм си правила при тях преди около 3 години и още няма проблем с тях. И слънчеви очила съм си купувала, както и мъжът ми. Мисълта ми е, че не е хубаво да се обобщава така кардинално. Може да си недоволна от конкретна оптика или служител, но не е редно да се правят обобщения за цялата верига.  Peace Пък и с последното изречение малко на реклама заприлича.

# 2
  • София
  • Мнения: 1 539
Това, което описваш на нас ни се случи в друга оптика - Berliner или нещо от сорта.

Аз не нося очила, но от работата ни дадоха по 240 лева за очила от тази оптика (Berliner). Стъклата трябваше да са на Carl Zeiss Jena. Първата година исках поляризирани очила с всички екстри и те ми казаха, че парите точно ми стигат. Накрая ми дадоха очила с ней-елементарни стъкла. Втората година очилата бяха асиметрични, но те твърдяха, че не са.

А с Joy optics не съм имала никакви проблеми. На малкото (на 3 г) очилата са от там (Kids optics) и издържаха на всички опити да ги счупи, за да не ги носи. На голямото очилата са от там (без диоптър, само фотосолар и филтър за компютър, за да се гъзарее)  и е много доволен. Вече година няма надраскано, счупено, пукнато, откачило се. Слънчевите очила на мен и на мъжа ми също са от там и без забележки.

Общи условия

Активация на акаунт