Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • Мнения: 10 583
Е, то нямаше да има драми и, ако не бутаха задължително и новородените с количките в класните стаи. Задръстване в коридора на първи клас в училището на детето ми стана именно от "каляски". Какофонията от бебешки плач няма да коментирам.

# 31
 • Бургас
 • Мнения: 372
Е,да де,но като няма на кого да оставиш бебето?Да не придружиш другото си дете на първия учебен ден ли?Да,за стаята съм съгласна.Все пак това е важен момент и за другите деца и родители,едва ли им се слуша бебешки плач.Та.. дори и да имаше място не мисля,че е особено удачно бебето да е в стаята.

# 32
 • Пловдив
 • Мнения: 18 270
Ако няма на кого да оставя бебето,ще го сложа в слинг/кенгуро.Количката взима място за двама и няма нужда от това натоварване в стаята.И ако заплаче излизам.

# 33
 • Мнения: 327
Е, да, нямаше да има драми! Ако,  две годишните можеше да ги оставим сами вкъщи, докато родата до девето коляно не могат да си стоят самички Joy Те ще се изпобият, все още не са достигнали това ниво, ле-ле а ако случайно е вероятностна комбинация от двата заинтересовани първолашки рода Joy  Леле не ми се мисли  hahaha Бързо в класната стая...да снимат!
 Пък и кой аджеБа, ще излиза пред строя да снима, също,  докато други деца си казват стихтечетата и думичките....та видите ли- нашето дете най-прекрасното  hahaha  Та родата трябва да се вземе. Опс обърках се- двата рода! Факт! Доказано!

# 34
 • Мнения: 327
 Joy Лично аз не си взех малкото дете, но нашата баба не настоя да идва да гледа  и да снима...чудно щеше да ми стане положението- какъв приятен слинг щях да изтърпя с две годишно...около 12 кг, с допълнително около 3-4 кг багаж, с раницата от време на време- а след това и с учебниците- 2-3 кг (само), паркирала се от 8:30 в двора на школото -до 10:30 поне  Joy Лигла- истинска лигла, дето щях да съм, ако не реализирам комбинацията  Joy А първокласника ?

На всичкото отгоре, трябва да обръщам внимание на бебето или на първолака или на бабата...Кой имал празник- бабата - тя ли ще тръгва на училище- не разбрах ?

# 35
 • Пловдив
 • Мнения: 18 270
от кога две годишните са бебета  newsm78

разбира се,че детето и бабата имат празник.ти обикаляш около ограда с по-малкото дете и каквото видиш,видиш

# 36
 • Мнения: 10 583
Моето по-малко дете остана далеч извън класната стая. Доста преди началото на официалната част отиде с баба си до близката площадка за да не създава излишни емоции и смут. Е, можеше да го взема, да тикам биберон или шише с вода, да му шъткам, докато плаче, но рискувах да проваля празникът на всички. Вариант някой да пази детето винаги има. Обикновено родителите са двама. Единият може да държи бебето, за да не се налага влизането с количка, или пък да остане с него извън сградата, а защо не и у дома. Ако пък това са невъзможни варианти, все ще се намери някой за 30 минути да пази въпросното бебе. При нас бяха три- плачеха, стенеха, мърнкаха, недоволстваха. Нормално. Задух, много хора в малко помещение, шумотевици. Очаквах всеки момент да се покаже и нечия майчина гръд. Защото пък в детската градина имахме случай на хранене с манджица по време на тържеството за завършване на предучилищната, последвано от шумно изакване.  Grinning

# 37
 • Варна
 • Мнения: 951
Да, бяхме всички в двора.
В класната стая влязохме аз, дъщеря ми и вуйчо ѝ, който си бе осигурил "алиби" - ще снима с професионален апарат целия.
Не си и помислих да взема 2-годишната ми дъщеря.

# 38
 • Мнения: 1 615
Касита, ще ти предложа една малко утешение - можеше и памперса да му сменят на място, а разбирам, че това не е станало Wink Я вземи да почерпиш, че ви се е разминало, вместо да недоволстваш Wink

# 39
 • София
 • Мнения: 18 587
Според мен всеки, който обича детето, е добре дошъл.  Peace
Така че в повечето случаи присъствието на баби/дядовци си е съвсем естествено и предвидимо  Wink

# 40
 • Мнения: 9 990
Идва този, който иска.Е, ние нямаме несметна родА поне.Миналата година за 1 клас на голямата водих и малката-тогава на 3.Нито е попречила, нито е ревала.И принципно винаги с децата съм ходила навсякъде от бебета.Много сте нервни нещо ми се струва. LaughingВсе някой ви пречи или дразни.Явно зависи от Умението на ръководството на училището и Организацията, защото при нас Роднини/Родители не допускаха по стаите така или иначе.Поканиха ни После, за да си кажем по 3 думи на дОбър час и организационно.Но на тържеството отвън сме Винаги Всички...и на 1 учебен ден и на Баловете... Laughing

# 41
 • София
 • Мнения: 365
 Не, блъсканицата едва ли създава празнично настроение на първокласниците, по-скоро ги притеснява, отегчава и обърква.
 Все пак почти всеки на тази възраст има по двама дядовци и две баби, родителите и ако добавим и някоя леля и чичо, братя и сестри на всяко едно дете...и казарма няма да стигне. Който иска- да заповяда в къщи, да го види, да му плисне чаша вода и да се почерпи за негово здраве. Пък после ще раздам и снимки. Против съм и присъствието на 3-4човека на родителска за едно дете,  и всякакви подобни роднински сеири.

# 42
 • Мнения: 9 990
А, четирима да ти плисват вода пък е супер.Всеки има Различни представи и усещания, а също и Различна родА, която не се блъска, а просто Присъства. LaughingНа нашите родителски има тотален отлив на родители пък, едва един идва на две години.... CrazyЗа пореден път се убеждавам, че има училища и училища, хора и хора, среда и среда.Роднински сеири не съм забелязала както миналата, така и тази година.Хвала. Hug

# 43
 • Мнения: 16 776
Не си падам по събирането на цялата рода на разни мероприятия и събития, които касаят основно детето или само един човек.
Струпването на толкова много хора според мен изнервя децата, които и без това са притеснени на този така важен за тях ден.
Разумно ми се струва да се отиде с родителите и до там.
Бабите и дядовците какво точно правят? Плачат, бършат сълзи и се бутат и ръчкат, за да се доберат до място, от което да вижда децата?

На моя първи учебен ден ме заведе само майка ми. После всички родители изчезнаха на някъде и си останахме само класа с учителката.

# 44
 • София
 • Мнения: 4 940
Медудругото, Касита, моята дъщеря и още двама от нейния калибър, не създаваха смут като "бабите", които за разлика от 2-4 годишните можеха да си стоят в къщи сами. Всъщност децата си стояха мирно на столчетата, г-жата се бе погрижила за тяхното удобство.

Общи условия

Активация на акаунт