Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 50
Здравейте!
Все повече се убеждавам, че на този свят на човека не му трябва много, или почти нищо, трябва му само ЛЮБОВ. И това е като че ли силата, която ни мотивира да постъпваме по някакъв начин в търсене на своето щастие, макар и не винаги да го осъзнаваме.
Понякога си мислим, че сме я намерили... любовта... но после се оказва, че сме се заблудили и започваме отначало.
Омъжих се наскоро и вярвах, че съм намерила истински обичащ ме мъж. Понеже той постоянно повтаряше колко много ме обича и е готов на всичко заради мен. Бракът сключихме наскоро, след големи настоявания от страна на свекървата ми, както и на мъжа ми. Но след това той реши, че ме е вързал и стана спокоен и убеден, че вече ще сме заедно за цял живот, а аз много скоро след това започнах да разбирам, че съм направила голяма ГРЕШКА, той започна да се рови в пощите ми, във форумите, в които съм влизала, да иска да е постоянно с мен на срещите ми с приятелки, една постоянна близост, която мен отначало ме радваше, но в един момент почувствах, че се задушавам. Почувствах, че с този човек нямаме какво да си кажем, свързва ни само детето, че той ме ограничава и дори покрай него започвам да затъпявам. Другото страшно нещо е неговата невъзможност да си издържа семейството и детето. Обещаваше ми, че ще купим жилище, ще станем самостоятелни и прочие, а когато се отделихме и бяхме зависими от него, и аз, и детето, той нне можеше да осигури пари дори и за хляб, камо ли за плодове, мляко и зеленчуци, които са необходими за детето. Така, силно разочарована, се върнах с детето при моите родители, които се грижат добре за него и мога да разпилагам в някаква степен със себе си, без някой постоянно да "задушава" личното ми пространство. Но той не спря... искаше пари от баща ми... от приятели на баща ми... задлъжня и пред тях, хора, които му помагаха от добро сърце, не си изплати задълженията, заради некоректното му държание злепостави и баща ми.
И... така стигнах до идеята за развод и пиша в този подфорум.Да продължа ли да му вярвам?! Не е ли рано за развод, женени сме от от два месеца само, каква грешка само.
Ще ми даде ли развод?! Нищо незнам за разводите, а само това е в главата ми. Той е убедителен и дори адвокат би убедил, че влага всичко от себе си, а едва ли не не получава нищо от нас, как да докажа, че истината е друга?!

# 1
 • Мнения: 28 752
Здравей happymomHug

Като чета , все едно за моя бивш съпруг става дума .  Wink
С малки изключения . Не сме излизали да живеем самостоятелно , бяхме при моите родители , но също така не участваше в семейния бюджет . За щастие в дългове не ме е вкарвал , просто неговите пари си бяха негови , а моите - общи .
Но това за обсебването и задушаването го имаше и при нас . Аз също се ласкаех в началото , но после започна много да ме дразни . Ако си като мен , със силно чувство за независимост , няма да го понесеш . Peace
Съвет не мога да ти дам . дали ще се разведеш и кога , само ти може да решиш .
Дори и да не е съгласен , ако ти заведеш дело за развод , все ще приключи , бъди сигурна .
Аз се развеждах на 2 пъти - първия път той категорично отказваше , на двете заседания каза , че не иска развод , че ни обича и , че се грижи нищо да не ни липсва , в крайна сметка ме убеди да прекратя делото . После , след години , пак заведох дело и този път се разведох щастливо с него . Peace

Разводът се постановява от съда , не от мъжа ти .  Peace
Успех !  Hug

# 2
 • Мнения: 1 127
Здравей, happymom   bouquet

Сама реши какво искаш от живота си. Без сигурност, доверие и спокойствие няма смисъл от брак, поне според мен. Дали след 2 месеца или след 2 години...решението си остава твое. Ако смяташ, че този човек може да се промени и да ти даде това от което ти и детето имате нужда, тогава добре. Иначе обаче няма никакъв смисъл. Що се отнася до самата документация не мисля, че има място за тревоги. Желая ти успех  Hug

# 3
 • Бургас
 • Мнения: 6 033
Чудесно те разбирам  Hug
Тук има адвокати, относно развода - питай това, което не ти е ясно и те интересува.
Ако не си сигурна в решението си - просто си дай още малко време и обмисли добре нещата ...
Дали той заслужава още шансове и дали ти искаш да му ги дадеш - ти си знаеш най-добре.
Някои неща обаче не се променят, а трудно се понасят цял живот ...  Peace

# 4
 • Мнения: 50
След като се оженихме той реши, че съм му вързана и може да прави каквото си иска, тази промяна далеч не я очаквах, и вече се съмнявам, че изобщо ме обича.
Много искам да се разведа.

# 5
 • Мнения: 28 752
Щом искаш - действай ! Peace

# 6
 • Мнения: 305
Цитат
Той е убедителен и дори адвокат би убедил, че влага всичко от себе си, а едва ли не не получава нищо от нас

Еййййй, това колко ми е познатоооооо Whistling
И моят мъж се изживяваше като много грижовен, и така се представяше и продължава да се представя пред познатите си...И те му вярват!И цъкат с език- брей, какво добро момче!А той-въздух под налягане!   4uu
Изглежда има такива хора които така се самохипнотизират, че даже си вярват.

harrymom, адски много ми напомняш на мен самата.Схемата-същата: обичащ, задушаващ, свалящ звезди......но, доста незрял фантазьор, който не може да се грижи за семейство, ами очаква семейството да се грижи за него-разбирай-аз. И по същия начин се чувстваш  някак неспособна да се откъснеш.
Свободата си е твоя лична собственост, можеш да я ползваш колкото и когато си поискаш, изобщо не е нужно някой да ти я дава!
И аз така кърших китки години наред от някакво криворазбрано чувство за дълг и лоялност, ама той да разбере, да ме "пусне", с разбирателство да стане, едва ли не с негово съгласие.....и живота ми мина междувременно.
Всичко е в главата ти! Сами си слагаме ограниченията и се затваряме в затвор!

# 7
 • Мнения: 2 327
Вие сте женени само от 2 месеца. Имате дете, което предполага обаче една по-дълга връзка, ако детето е негово. И смяташ че той те задушава, защото иска да е с теб постоянно и навсякъде.
А говорила ли си за тези неща с него?
Някак си много кратки ми се виждат сроковете, в които вече ти е писнало. Все пак като се събереш с някого се лишаваш с поне част от свободата си, особено ако имаш дете и не го подхвърляш постоянно на някой  друг да го гледа. Не може да очакваш да си като неомъжена мома, както предполагам се чувствам при мама и татко.
Това че мъжа ти е задлъжнял е кофти, но пък защо само той трябва да издържа семейството? В днешно време са малко хората, които успяват да преживеят с една зпалата.

# 8
 • Мнения: 50
Естествено, че не само той трябва да издържа семейството, но ние откакто сме заедно той е купил на детето само една играчка и един комплект бебешки чаршафи, общо за 40 лв. е дал за детето дотук, един памперс не е взел, едно мляко, всички други разходи за отопление, за храна, абе всичко плащам аз от моето майчинство, на всичко отгоре отделям пари и за него, пак от моето майчинство, защото той обещава да ги върне еди кога си, заблуждава ме, а после не връща нито стотинка и задлъжнява и към други хора. В тези трудни времена защо ми е на мен камък на шията?
Майка ми и баща ми са ми незаменима помощ на този етап, сама не бих се справяла така добре, ако не беше майка ми, той дори раждането не можеше да ми плати, въпреки че обеща, така че като каква неомъжена мома да се чувствам? Аз се чувствам използвана и предадена. Сключих брак, защото обеща, че нещата ще тръгнат по друг начин, а то стана още по-зле, не съм очаквала това от него, дори баща ми успя да подведе - и при това ни обрича на глад и мизерия, ако не бяха нашите незнам къде щях да съм.

# 9
 • Мнения: 28 752
От опит ще ти кажа , че хора с такова мислене не се променят . Peace

# 10
 • Мнения: 1 072
Здравей happymom ,  Hug

Като чета , все едно за моя бивш съпруг става дума .  Wink
С малки изключения . Не сме излизали да живеем самостоятелно , бяхме при моите родители , но също така не участваше в семейния бюджет . За щастие в дългове не ме е вкарвал , просто неговите пари си бяха негови , а моите - общи .
Но това за обсебването и задушаването го имаше и при нас . Аз също се ласкаех в началото , но после започна много да ме дразни . Ако си като мен , със силно чувство за независимост , няма да го понесеш . Peace

Разводът се постановява от съда , не от мъжа ти .  Peace
Успех !  Hug
И аз бях женена за този  Joy само че първо живяхме при майка ми, а после при родителите му и аз избягах още като стана ясно какво "трябва" и преди да ми се наложи на мен и моето семейство да даваме пари за "нашето семейно благо" От задушливата обич и ревоност се спасих моментално, а заплахите, че ще ме намери и ще си вземе детето си останаха празни приказки.
Ти си преценяваш, аз си мислех, че след раждането на детето ще се промени, но не би Wink Оцелях няма 9 месеца с него, по-голямата част от които се приготвях за отпътуване Peace

stun, който не го е преживял, не го вярва. Върнах се 6 години назад и все едно аз съм го писала. Ако е като моя БНД, по-добре да не си губи времето. Сърцето й ще й подскаже Peace

# 11
 • Мнения: 7 178
Лелееее, колко клонинги имал БНД. Аз не се „ожених“ за него ама си го отглеждах 10 години. Така де, детето трябва да има компания да не му е скучно. При нас свеки пращаше евро всеки месец и той  смяташе че с това неговите задължения към семейния бюджет се изчерпват, нищо че доста често се оказваше че наема и сметките са неплатени, моята заплата е заминала в хладилника, а пари няма, а колко кредити съм изплатила на разни познати и непознати ... като се сетя чак се чудя на глупостта си. Няма смисъл да си губиш времето с такъв човек, мързела и безотговорността са нелечими. Бягай далече и не допускай да излага и родителите ти, хората едва ли го заслужават. Може би звуча крайно ама аман от паразити. 

# 12
 • София
 • Мнения: 592
Няма смисъл да си губиш времето с такъв човек, мързела и безотговорността са нелечими. Бягай далече и не допускай да излага и родителите ти, хората едва ли го заслужават. Може би звуча крайно ама аман от паразити. 

От опит ще ти кажа , че хора с такова мислене не се променят . Peace

И аз прибавям глас към тези. (Защо клонингите са толкова много!). От моя опит с подобен тип мога само да потвърдя, че като някой смята себе си за важен, а не разбира нуждите на хората около него, това си остава завинаги. Само ще споделя един култов разговор, който обрисува отношенията ми с г-н Егоист:
(Аз): студено ми е...
(той): На мен вчера ми беше доста студеничко, но сега ми е добре (самодоволна усмивка)

 Laughing Laughing Laughing Laughing
И до днес е същия г*з, горката му жена...

# 13
 • Мнения: 305
happymom, излиза, че вие дружно си отглеждате мъжа.Все има кой да даде по нещичко Mr. Green
Той явно за себе си не може да се погрижи, пък какво остава за теб и детето.
И така ще е докато не погладува малко.
Нали помниш приказката за неволята?Викали, викали неволята, па накрая седнали и сами си оправили счупената каруца.
Много е полезно един млад човек на някакъв етап да остане сам да се оправя, без чужда помощ.Да си плаща неми, тоци, да яде един хляб и една майонеза за седмицата, та да му дойде акъла как се оцелява.Научава истината за жУвота от първа ръка #Cussing out

# 14
 • Мнения: 7 178
Много е полезно един млад човек на някакъв етап да остане сам да се оправя, без чужда помощ.Да си плаща неми, тоци, да яде един хляб и една майонеза за седмицата, та да му дойде акъла как се оцелява.Научава истината за жУвота от първа ръка #Cussing out
Да тикажа ( по мои наблюдения, че не един и двама такива познавам ) тия все му намират „на хляба мекото“, късмет ли е що ли е все се уреждат някъде. Винаги съм си мислела, че будалите са/сме на изчезване ама явно съм в грешка.

Общи условия

Активация на акаунт