Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 21 септ. 2011, 17:01 ч.

кърмене след захранване

  • 820
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 29 467
здравейте...имам нужда от съвет! Детето ми е на 8 месеца и половина, захранено на 6 навършени месеца. дотогава-изцяло на кърма. Не сме от най-бурно наддаващите, даже сме и под долните граници, сега на 8 месеца бяхме 6.600 кг, но аз като че ли вече спрях да се притеснявам толкова за това.
притеснението ми е, че след захранването кърмата ми може да намалее. Спазвам правилото винаги преди хранене с твърда храна, да кърмя, но не съм сигурна колко суче тогава.  Струва ми се, че не суче много, защото после без проблем си изяжда доста голям грамаж - доскоро по около 120 гр. на ядене, а от скоро и по 190-200г. Имаме две хранения - на обед с пюре, и към 16-17ч с каша, останалото е кърмене на поискване.
 Въпросът ми е, щом си изяжда цялото количество твърда храна, значи ли това, че преди това не е сукал достатъчно? И друго-струва ми се, че през деня не ми суче толкова, отколкото виси на гърда.
искам да кърмя до годинка и дори след това, затова се притеснявам да не ми намалее кърмата, или той сам да се отбие? Как да процедирам?

# 1
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
  • Мнения: 2 976
Здравей, радвам се, че си обърнала внимание на захранването и успешно се опитваш да го прилагаш с кърменето!
През първата годинка от живота на детето е за предпочитане е да се предлагат различни храни между кърменията, за да се запознае детето с различните вкусове. От написаното от теб разбирам, че се опитваш да се придържаш към този начин на захранване и се притесняваш, че детето не приема достатъчно количество кърма преди твърдата храна. Предлагай често и на поискване гърда между храненията, за да поддържаш лактацията си. Кърменето е и близост и доверие и топлота, би могло и по- този начин да се възприеме описаното от теб висене на гърда денем, а не активно сучене. Успех в захранването!

# 2
  • Мнения: 29 467
   Привет
   Всъщност се опитах да обясня, че при нас твърдите храни не служат само за запознаване с нови вкусове, а за наяждане. Поне такива са моите наблюдения. И притеснения.
   Запозната съм с теорията, че до 1г. се предлага твърда храна за въвеждане на нови вкусове, но при нас това не работи. Опитах се да го приложа, но.....не става.
   Не разбрах, дали това , че изяжда близо 200 грама на хранене, означава, че преди това не е поел достатъчно кърма?
   Аз предлагам винаги кърмене, при всяко размрънкване, но не знам дали това е достатъчно, за поддържане на лактация, която да стигне за основни хранения - нали все пак освен тези две външни хранения, които имаме, останалите хранения за деня си остават изцяло от кърма?
   Притеснението ми е, че изяждайки по толкова грамове, той може сам да си замести хранене, което в нашия случай не е желателно, защото кърмата ми съвсем ще намалее тогава?
   Какво да правя?
   

# 3
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
  • Мнения: 2 976
Здравей,
Разбирам опасенията ти относно, дали детето приема достатъчно кърма преди ядене на твърда храна и същевременно поддържане на лактацията. На възраст между 6 и 12 месеца, кърмата предоставя около 75-80% процента от калориите за деня. От описаното от теб би могле да се заключи, че се справяш прекрасно с кърменето и захранването. Това, че изяжда грамаж за основно хранене около 200 гр. не би могло да бъде абсолютен критерии за количеството изсукано кърма преди това.  Като вариант би могла да предлагаш  по- малко  от 200 г количество твърда храна след кърменето, като въвеждаш нови вкусове, и да оставиш останалите хранения за деня изцяло на кърма.

Общи условия

Активация на акаунт