Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 10 583 Общност "Начално образование
Готови за училище от Крокотак
Тестове за бъдещи първолаци от drebcho
 Нещо интересно за занимание
Открий разликите от manicheta
Образователни игри и други
 http://www.starfall.com/
Забавно междучасие
  Учебни помагала за първи клас и за подготвителна група
Всички актуални новини за образованието
 Приказки
 Игра “Допиши стихчето”
 “Сендовската система”
 WordWorld
 Да научим Буквите
 “Екологичен” сайт и приказки
Помагала за Първи клас
Математика за всеки /предучилищна/
Как да научим детето да чете

Буквите и цифри за деца
Регистър на училищата, детските градини и обслужващите звена

Да си първокласник - то не е шега
Събиране и изваждане на числата от 1 до 100
Учебни материали за първи клас
Важни неща, които искат за училище

Здравният картон(където са отразени всички имунизации, трябва да се вземе от детската градина)
Здравно-профилактична карта(личният лекар попълва - кг, ръст и т.н.)
Бележка от личният лекар(че не е в контакт със заразно болни и т.н., като тези които вземахме за детска градина)
Снимка за лична карта

 
парола: 2004nabor
Последна редакция: чт, 22 сеп 2011, 09:47 от Касита

# 1
 • Варна
 • Мнения: 9 949
Мерси за темичката! Касита, Hug Върни, моля те, в първия пост снимката с ваканциите през учебната година, много полезно инфо. Peace

И нашият стол започва от понеделник, един купон има, за цялата седмица, който се показва. Не мога да разбера това дали означава, че задължително за цялата седмица трябва да се купи купон. Tired Мъжът ми не питал сутринта.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2011, 18:27 от chockolina

# 2
 • София
 • Мнения: 5 323
И аз благодаря за новата тема. Днес се прибрахме с леко недовършено домашно, но пък са й показали рисунката пред целия клас.  Laughing

# 3
 • Мнения: 5 791
Благодаря за новата тема.
Много сте ми полезни, сверявам си часовника с вас.

# 4
 • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
 • Мнения: 8 231
Нашия стол започва работа от понеделник с купон от 2,50 лв.

# 5
 • Пловдив
 • Мнения: 1 067
И аз тук, заедно с моята първокласничка.

Днес се върна с награда от госпожата за добре написани чертички по БЕЛ. Освен "браво", явно имат и такива награди, защото беше споменала вчера, че госпожата дала такава награда на едно момиченце за някаква рисунка. Наградата е разделител. Допада ми идеята да стимулират децата така да се стараят.

# 6
 • Мнения: 1 734
Отивам днес да си взема моя първокласник и госпожата ми се оплаква - много разсеян бил ooooh! от разсеяност не си написал домашното и сега ще го пишем през почивните дни. Ами говоря, обяснявам, той обещава и ... нещата си вървят по стария начин. Такъв беше и в предучилищната - все разсеян и сега в първи клас - продължава.
Е, оплаках ви се.
За награди и други похвали изобщо не може да се говори на сегашния етап  Sad

# 7
 • Страната на чудесата
 • Мнения: 3 114
Благодаря за новата тема!
И на мен сте ми много полезни,благодаря  bouquet

# 8
 • Пловдив
 • Мнения: 1 067
 sia, споко - ще дойде и вашия ред и нещата ще се нормализират     Peace

# 9
 • Мнения: 678
Моят първокласник както и на други деца от класа му не получиха учебна тетрадка по музика Sad.Вие имате ли такава тетрадка получена с комплекта получен на 15,09, newsm78

Иначе в понеделник си забравил, незнайно къде протмонето с парички за обяд, а вчера си загубл химикала.
Живи и здрави да са ни  

ДейзиГ нали половината парички за купона за обяд ще плащате вие  newsm78

# 10
 • Мнения: 3 369
Касита, и аз благодаря за новата тема! Уж да не чета повече, докато отминат вълненията около първите неприятни случки, ама ... не ме свърта да си кажа.

Днес и нашето момче е пуснато само от стаята да отиде до баба си по коридора. Обаче, при нас пускат родителите във фоайето с едни карти за достъп, които задължително се показват на охраната (познават ме, но тази сутрин се връщах за моята карта). Дефакто, детето изминава един коридор от стаята до фоайето, където също има охрана. Досега го извеждаха (той единствен не е на занималня), но днес учителката от занималнята се е забавила и госпожата го пратила сам, защото (цитирам думите му, които явно са цитат) "другите деца щели да полудеят само в стаята". Така че, има го и този момент - оставянето на 23 деца, за да се изведе едно. Аз съм далеч от мисълта, че в училище ще ги дебнат като в детската градина на всяка крачка - все пак в детската са две жени през повечето време, а тук е един учител. Разчитам на това, което е писала и Деската - че детето е подготвено и няма да тръгне само, няма да тръгне с непознат, няма да влезе в конфликт, ще си търси госпожата или охраната при проблем и така...

За празниците домашно нямаме. Проучих в част от останалите класове - положението е подобно с домашните, нямат много, пишат по малко чертички и го дават лежерно в началото. Явно е тактика за училището. Засега се движим по една линия, да видим нататък. (нали и аз като Чоколина все гледам накриво заради това, че не сме при посочената като избор госпожа и понякога може и да търся под вола теле).

Нямаме засега нищо забравено или загубено, както и незапомнени инструкции - в това отношение е доста стриктен май.

Кейси, понеже повдигна темата за храната, която живо ме интересува (за съжаление тъй като баткото ни е много сложен на хранене). В стола не съм го пуснала, няма и да го пусна. Има някаква безумица при нас, дето хранят част от децата в съседното заведение (уж била по-добра храната) за сумата от 4.00 лв, обаче дълбоко ме съмнява и тамошното качество, да не говорим и хигиената. Тъй като го взимаме на обяд, обядва у дома, но слагам кутия със сандвич (защото огладнява в голямото междучасие). Засега съм слагала: био-меденка и крекери или солети (купих тази седмица, но по принцип смятам да правя през уикенда домашни и да му слагам от тях през седмицата), сандвич с масло и настъргано варено яйце със сирене, сандвич с натурално топено сирене (купувам Президент), половин ябълка... Май това съм слагала засега, смятам да му правя примерно и сиренки, принцеси, домашни кроасани, банички, милинки и т.н. Събирам идеи за по-здравословни закуски, които изключват зеленчуци (тъй като не ги яде) - доколкото здравословни могат да бъдат неща основно съставени от въглехидрати и белтъчини Simple Smile.  

Ето, пак се отплеснах, някой трябва да ми изтръгва клавиатурата от ръцете, нямам спиране...

# 11
 • Варна
 • Мнения: 4 520
Моят син пък вчера повръщал в училище  ooooh!  Учителя ми направи много добро впечатление. Първо като е разбрал, че му е лошо ми се обади веднага да го взема и второ за миг не го е оставил сам. Нищо че през това време е трябвало да имат физическо. Всички деца ги е върнал в класната стая и са се занимавали с други неща. Навън не ги пуска сами, взема ги от нас и ни ги предава лично.

Много неприятни неща прочетох в предната тема, дано всичко се нареди по най-добрия за детето начин  Hug

# 12
 • Мнения: 1 453
Аз сега установявам, че не съм забелязала 1-2 домашни от една упражнителна тетрадка (може би са били за вчера и днес). Сега няколко листа ще трябва да попълва накуп, добре че са няколко почивни дни.

# 13
 • Варна
 • Мнения: 320
Отивам днес да си взема моя първокласник и госпожата ми се оплаква - много разсеян бил ooooh! от разсеяност не си написал домашното и сега ще го пишем през почивните дни. Ами говоря, обяснявам, той обещава и ... нещата си вървят по стария начин. Такъв беше и в предучилищната - все разсеян и сега в първи клас - продължава.
Е, оплаках ви се.
За награди и други похвали изобщо не може да се говори на сегашния етап  Sad

да ти кажа моя също е адски разсеян, също като баща си. пита ме едни и същи неща по няколко пъти, и то в рамките на половин-един час. това адски много ме изнервя. затова и се притеснявах много от това училище. обаче май ще излезе доста сериозен, днес сутринта питах класната как се справя, разсеян ли е, а тя го похвали, чак се оцъклих, внимателен бил, концентриран, послушен...омг Shocked аз се чудех и дали да го оставям с якето, че сутринта беше доста студено, а в стаята пак бяха отворени всички прозорци. тя ми каза да не се притеснявам, грижел се добре за себе си.
взимам го днес от училище, пак нови помагала. като излязохме от стаята измърморих "аман, пак нови учебници", а той ми отговаря "защо бе, това е хубаво, да се учим" Shocked брех това моето дете ли е Shocked
и се чудя тая цялата заинтересованост към училището дали не е вследствие на следното: преди две години един просяк дойде на масата в заведението да проси стотинки. малкия беше изумен какъв е тоя пък и защо ни иска пари. обясних му, че не е ходил на училище, или ако е ходил не си е учел уроците, и е останал глупав, не може да си намери работа и сега няма пари дори за една филия хляб. сега то в реалността няма гаранция за нищо и често нещата седят по друг начин, ама няма да му обяснявам на детския мозък я хахах за момента това обяснение ме устройваше Laughing оттам насетне той много се впечатляваше от такива просяци, и от тези, които ровят в казаните. и аз все го питах "виждаш ли ги тия дето не са внимавали в час, а само са ритали топка на двора? ако не искаш да станеш като тях много внимавай как ще се държиш в училище...".
другото което е, прединяколко месеца поиска плейстейшън. казах му че в моята къща плейстейшън само през трупа ми, още по-малко пък ще давам пари за подобно нещо. има си собствени телевизор и компютър, смятам че са му прееедостатъчни. но в крайна сметка стигнахме до консенсус - ако си събере парите сам, ще му позволя да си купи /тя дет няма да стане хаха ама нейсе/. и му обещах на всяка шестица да му давам 6 лева, на 5-ца 5 лева, на 3 и 4 нищо, а на двойка ще му взимам 6 лева Twisted Evil и от 15 септември насам той само ме тика при госпожата да питам има ли шестица, има ли "Браво", доволна ли е от него Laughing и днес като видях в тетрадката, че госпожата е написала "Мн.добре" му викам айдее имаш петица, ето ти 5 лева. беше на седмото небе, първите му пари от училище.
та така, ако искаш не чакай награди от госпожата, а пробвай с някакъв финансов стимул. ако много иска нещо, не му го давай наготово, накарай го да си го заслужи. Simple Smile колкото и да е разсеян, при първата награда от теб ще се усети къде е истината, децата в днешно време са доста хитри Simple Smile

# 14
 • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
 • Мнения: 8 231
Моят първокласник както и на други деца от класа му не получиха учебна тетрадка по музика Sad.Вие имате ли такава тетрадка получена с комплекта получен на 15,09, newsm78

Иначе в понеделник си забравил, незнайно къде протмонето с парички за обяд, а вчера си загубл химикала.
Живи и здрави да са ни  

ДейзиГ нали половината парички за купона за обяд ще плащате вие  newsm78

И ние не сме получавали тетрадка по музика, май няма да имат в първи клас.
Ние плащаме купона на 2,50 лв. Не са ни казвали каква е реално цената на обяда и колко се поема от училището.
Все още очаквам от директорката да каже датата от която децата ще получават безплатната закуска. Надявам се когато всички деца полечат едно и също и ядат и моята забраванка да яде.
Иначе с яденето нямаме проблем, но забравя. Сутри я будя по-рано за да може да хапне поне малко. Иначе на обед ще ме изяде и мен и после пъшка до училище.

Общи условия

Активация на акаунт