Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

KnowHow e

Опции:

* Гласуването приключено: сб, 24 сеп 2011, 21:33

 • Мнения: 14
 Искам най - накрая и аз да си излея душата някъде! Омръзна ми от седем годишни мрънкала и от родители в същото подобие!
 С всяка година родителите на тези пъроволаци стават все по "напудрени". Ето един истински казус от днес(21.09.2011г). Още с идването си в училището ме обграждат да ми се оплачат, колко много съм изморявал децата им. Глезанчета! Миналата година, родителите непрестанно ми "жужаха", с въпроси как детето им се развива в училището, какъв нов материал са взели за деня, написаха ли си домашно и все такива. За което много се радвах. Но сега, през тази година, истински ужас! Родителите ги е грижа, детето им да чистичко, да е нахранено, аман - заман дали някой е посегнал на детето им, та после този родител да си "отмъсти"! ЧУДО!
 На 15.09 откриваме учебната година, класните ръководители си казаха думата, а аз ще водя занималнята на пъроволаците, като миналата година! И се започва!

"А-а-а-а, ще мога ли да вземем детето си от 15.00 или пък ако може по - рано, че....."

Повечето от родителите бяха такива! А на 21.09 направо изпуших, когато идва една майка и започва да ми спретва мини скандал! Защо, моя милост се самонициирал да дава на детето й домашно! Както правя и с всички останали! Миналата година беше така, сметнах и тази да бъде така! Но ядец! Много се изморявало детето, нестигало, че пишели децата в занималнята , ами и за вкъщи. Как може!
 Аз си обеснявам, че това е в интерес на техните деца. Хората дават мило и драго за децата си, а те немогат да оделят 10 минути  с детето си . Някой родители луди пари дават за частни уроци за да успее в живота детето им, а тези тука някакви...
 Сега ме гледат накриво. Бай Ганьовска работа! Изригна в ужас, когато казах на единия родител, че училището дава 50%, останалото от родителите!
 Ам и аз съм един! "Що не си гледам келепира на митницата".  Хората не ги е грижа за тените си деца, та аз ще ги научавам. Ако всичко опираше само до това да са нахранени, чистички и усмихнати, да не бяха ги пращали на училище децата си!

# 1
 • Мнения: 9 006
Честно, ама нищо не разбрах от излиянието ти. Тежко и горко на децата, дето ще ги учиш. Напълно неграмотнички ще си останат, колкото и допълнителни упражнения да им даваш /е, освен ако нямаш някое ръководство с верните отговори, де!/.
И кое им е амбициозно на родителите? Не можах да схвана в какво се изразява тази амбиция. И да, всеки родител иска детето му да е чистичко и нахранено. И да, всеки родител очаква, че щом прибере детето си от занималня, няма тепърва да седне с него да учи и да пише домашни.

# 2
 • Мнения: 2 423
 Joy
Ей сега ще те изядат с парцалките  Joy
Но си прав, а и по-зле ще става.

# 3
 • Мнения: 14
   Аз на сивото немога да кажа черно!
 Всичко е точно и ясно! Какво има за разбиране! Дребнава му работа!  Знаете ли, че човек който моеже да се нарече баща на съвременната педагогическа работа, още на 5г е говорил няколко чужи езика и четял в оригинал писанията на Аристотел, Платон и т.н 
  Българската реалност го доказва! Родителите нехаят за децата си. ТОЧКА! Тяхното дете е най - доброто дете, не се бие, не псува, най - умното! Изкъпано, нахранено  щастието на мама и тате!
 Именно такава е логиката на по - голямата част от родителите в страната! Социалната йерархия го показва. Огледален образ си е! Няма средна класа! Успелите българи се брят на пръстите на едната ръка. Вие какво си мислите, че Б. Гейтс като се отказал от университета и станал най - богатия човек.  Че, един българин работил отишъл в Сащ разснясъл пици и станал милионер! А знаете ли, че този разносвач на пици, преди това е бил дипломиран инженер и т.н Все половинчати истории и ушите на българите! И 200г да ни дадат гратис, българинът е покварена душа, нищо няма да му убегне за да срути всичко около себе си!

# 4
 • Мнения: 7 747
Т.е. ти се възмущаваш, че родителите не дават да даваш допълнително домашно на децата им ли?
Тогава те не са амбициозни, а обратното Thinking

Но що се отнася до занималнята по принцип, аз самата никога не бих си пуснала детето на занималня, ако имам избор. Впечатленията ми са, че в занималните нищо не се научава и точно защото 50% зависят от работата вкъщи не мисля, че има време за губене по занимални. Дъщеря ми е расла без занимални и много добре и се е отразило.

# 5
 • Пловдив
 • Мнения: 762
 Нещо ме съмняват тези излияния наистина да са писани от учител  newsm78.

# 6
 • Мнения: 104
Черна станция, подкрепям те. Знае се какви ученици ходят в занималня и е нормално техните родители да се интересуват САМО дали детето е нахранено и дали някой съученик не го е обидил, а не дай Боже и ударил.  Родителите, чиито деца са в занималнята са по-беднички и са дошли от някое по-малко населено място. Няма кой да гледа децата им, а и те са в невъзможност да плащат на някой, който ще ги отглежда в домашни условия. Но децата не са виновни, че приоритетите на техните родители са такива и аз смятам, че не бива да страдат от това.

# 7
 • Мнения: 14
"Черна станция" , всичко е индивидулано по отношение на успехите на занималнята! Както се казва не знаеш нещата от кунята!  Незнам дали си виждал, дете което идва например в първи клас, което не е посещавало детска градина. Питам аз родителя защо не е ходил!? Казват ми, че или нямали парички, или нямало детска градина там където живеели или пък много си обичали детето та не го дали! Последиците, не са за описване!
 И знаеш ли! Успешността при твоето дете, е защото се занимавате с него у дома. Сигурен съм, че залягате над ученето всеки ден с детето си! Вие сте едно от малките изключения както се казва! В занималнята в която съм аз, около 60% са деца от малцинствата и другите българчета! Аз съм против такова деление, но трябваше да го  кажа! Доказано е, че така децата от малцинствата най - успешно се интегрират и социализират в обществто в последствие! Но има и едно лошо нещо. Децата на българчетата, изкривяват светогледа си от тази картина. Тяхните изпъкват на целия този фон, но като цяло са слаби ученици! Те не са никак равностойни по знания с техни връстници от други училища, където например учат само равностойни деца!
 ..... проблеми от практиката много!

 Именно заради това казвам, че проблемът е в "непокритата" амбициозност на родителите. Смятат, че децата им са много повече и не е нужно някой да им казва кое и как да се направи! Аз миналата гдина се видях

# 8
 • Мнения: 741
Нещо ме съмняват тези излияния наистина да са писани от учител  newsm78.
Мен също.  Wink  В последно време имам същото усещане за някои нови темички, с новорегистрирали се...

# 9
 • Мнения: 9 006
Теми-пързалки винаги е имало. Но това не пречи да се изумя заради твърдението, че занималня посещават главно деца от малцинствата и от бедни семейства.
Когато децата ми бяха в първи клас, все още имах някакво доверие в образователната система. Но за жалост се убедих, че това, както и доста други неща, е пълен блъф. Затова и децата ми не посещават вече занималня.
То поне да ги държаха чистички и нахранени в тая занималня, ама не би! Хем нямахме никакви деца от малцинства, та да понижават общото ниво.

# 10
 • Мнения: 14
.... избивате на стеритипи. всеки има схващането, че учителите едва ли не имат точно определен начин на изказ, поведение и т.н  Е, аз не съм нищо повече от всички други!

И аз пия вода от чешмата, ходя на риба, пиивам си бира и т.н.  Аз съм от по - новата генерация, не съм на преклонна възраст.... нямам лош комунистически поглед, нямам пръчка с която да блъскам по главите на децата....

# 11
 • Мнения: 104
Господин учителю, нарочно ли допускаш грешки, та да провокираш повече отговори?

# 12
 • Мнения: 7 747
.... избивате на стеритипи. всеки има схващането, че учителите едва ли не имат точно определен начин на изказ, поведение и т.н  Е, аз не съм нищо повече от всички други!

И аз пия вода от чешмата, ходя на риба, пиивам си бира и т.н.  Аз съм от по - новата генерация, не съм на преклонна възраст.... нямам лош комунистически поглед, нямам пръчка с която да блъскам по главите на децата....

То се вижда, че не си от старата генерация.

# 13
 • Мнения: 14
.... избивате на стеритипи. всеки има схващането, че учителите едва ли не имат точно определен начин на изказ, поведение и т.н  Е, аз не съм нищо повече от всички други!

И аз пия вода от чешмата, ходя на риба, пиивам си бира и т.н.  Аз съм от по - новата генерация, не съм на преклонна възраст.... нямам лош комунистически поглед, нямам пръчка с която да блъскам по главите на децата....


.... подбен начин на мислене според мене е толкова погрешно, че направо трябва да бъде забранено с закон! Аз учех в училище, което не е било кой знае какво. От родителите си знам, че си е било посредствено. Но представяш ли си, ако в моята глава и родителите ми, непременно и на първо място е било, колко е важно да ти е чисто на "дупето" , да си сит, да ти ухае на рози и тем дивотии , глезотии, от които започвам да се вбесявам винаги когато някой ги спомене. Така не се става успял! Непрогресираш! Ненаучаваш! Ученето  така става на втори, трети план!  
Погледнете действителността която ви обкръжава!


И занималнята не е за хора от малцинствата, не е за бедни хора! Така мислят хората, които са отгледани в посредствена среда, на изкуствено уреденост на светогледа им. Те могат по улиците да тъпчат из буклуците, но удома наистина да са в хигиена и пак да не разбират какво е сгрешено около тях!

# 14
 • Мнения: 741
.... избивате на стеритипи. всеки има схващането, че учителите едва ли не имат точно определен начин на изказ, поведение и т.н  
Така е, така е!  Wink Мен пък днес ме спретнаха за учителка, предполагам и затова, защото не допускам правописни, препинателни и пр. грешки.  Wink

ПП
.... забранено с закон!
hahaha   Стига, днес много е забавно във форума! Може и педагог или филолог да си, но доста се майтапиш с нас...

Общи условия

Активация на акаунт