Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 22 септ. 2011, 11:27 ч.

Индекстол и бременност

  • 1 721
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 38
Здравейте,
Пиша Ви много притеснена, бременна съм в 9 г.с. и от няколко дни се опитва да ми избие мъдрец, вчера бях на зъболекар, който ми каза, че в момента нищо не може да направи по въпроса, освен да си чакам да избие нагоре, но ми сложи Индекстол, като ме успокои, че няма проблем, тъй като не навлизал в кръвообръщанието. Обаче като се прибрах прочетох в интернет, че не се препоръчва по време на бременност. И съответно паниката е налице, дните са почивни и няма как да се свържа с гинеколожката ми.
Бихте ли ми казали нещо повече за това лекарство и основателни ли са притесненията ми?
Благодаря Ви!

# 1
  • Мнения: 2 445
Здравейте,

Като цяло по време на бременност се препоръчва избягването на прекалената употреба на различни медикаменти, освен ако по преценка на съответния специалист, те не са наложителни. Голяма част от медикаментите не са тествани специално при бременност, поради което фармацевтичните компании се презастраховат, препоръчвайки тяхното приложение да се избягва в този период или най-малкото да се консултира с проследяващия бременността акушер-гинеколог. Поради тази причина ще прочетете сходни предупреждения в листовките на почти всеки един лекарствен продукт. В конкретния случай с единично приложение на Индекстол не би трябвало да имате основания за притеснение, тъй като това е унгвент (паста), който се прилага локално и няма как да достигне и увреди плода. Повече подробности за самия медикамент можете да научите от специалиста-дентолог, който Ви е назначил лечението с него, тъй като това не е лекарство, което се прилага в акушерството и гинекологията.

С пожелания за лека и безпроблемна бременност,
Екип на АГ болница "Д-р Щерев"

Общи условия

Активация на акаунт