Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 72
координати на детски нефролози и уролози
продължаваме със старата необновена информация

Поликлиниката към Педиатрията - ул. "Найден Геров" №2, тел. 952 38 40, записване: всеки работен ден от 08:00 (отидете там към 7:30, за да не останете без номерче)

Доц. Анадолийска – детски нефролог – 0888941012, МЦ Борола ул.''Цар Симеон'' № 52
Тел. номер регистратура 02-9836203

Д-р Буева – детски нефролог - 0887992911 - приема и във 2-ра градска болница, 60-70 лв – консултация и ехограф. Преглед: вторник и четвъртък от 14.30 до 17.00 ч. В поликлиниката преглежда само от 9 до 10 във вторник - не съм сигурна, че е вярно. Ако някоя мама е водила детенце там - нека да потвърди информацията.

д-р Лилова - детски нефролог, завеждащ отделение "Педиатрия",  Болница ТОКУДА - тел. на регистратурата за записване на час: 02-403 4948, мобилен 0884 933 074

Др. Русинов – детски нефролог - работи в нефрологията на Педиатрията, но не дава консултации в поликлиниката към болницата, а в МЦ "Детско здраве", във вторник след 14 ч. телефони на центъра - 952 42 97, 952 57 37, 0888 22 30 62, адресът на МЦ "Детско здраве" е - ул. "Ами Буе" Nо 27-29

Детска урoлогия, Пирогов – 9154371 /детски урологичен кабинет/

Доц. Кюркчиева – детски уролог /завежда детската урология в Пирогов/ - 0888655504, частен кабинет – 9520324, ул. ”Балша” 5, Поликлиника ”Краси”, прегледи - четвъртък от 14 до 16 ч. /след предварително записване/, 30 лв. преглед, евентуално при преглед с ехограф още 30 лв.

д-р Момчилов /уролог в Пирогов/ - 0888 770 310 и 048 848 122

д-р Чаначев -  вече не практикува. Пациентите се поемат от д-р Пеев.


д-р Панчев - 0898491633, служебен - 915 4371, 9154372

д-р Пандаров  0889625990

д-р Гайдаров /детски уролог/, /Правителствена болница/ - 0885597550

доц. Близнакова - 0887 366 652 /Варна, детски нефролог/

Публикуваме координатите на проф. Марбергер, завеждащ отделение "Урология" в Медицинския университет във Виена, Австрия:


Professor Dr. Dr. h.c.Michael Marberger
Vorstand der Universitatsklinik fur Urologie
der Mediziniscen Universitat
Wien, Austria
michael.marberger@meduniwien.ac.at,
Department of Urology University of Vienna <uroldep@meduniwien.ac.at>
tel. (+43 1) 402 79 22
линкове към старите теми:
тема 1
тема 2
тема 3
тема 4
тема 5
тема 6
тема 7
тема 8
тема 9
тема 10
тема 11
тема 12
тема 13
тема 14
тема 15
тема 16
тема 17
тема 18
тема 19
тема 20
тема 20 - Текуща тема

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 00:28 от Аз и ти

# 1
 • София
 • Мнения: 4 187
Аз и ти, добре че се пояи, че щяха да ни сложат ключа съвсем скоро  Wink

red shoe, на снимките на Самуил се вижда тънка бяла линия от пикочния мехур нагоре към бъбрека в дясно, при вас това го няма и предполагам това е рефлукс. Обаче и друго ми направи впечатление - твоите снимки са супер ясни, дори и лаици като нас могат отчетливо да различат кое какво е, а нашите са едни мъгляви, трудно се различава кое какво е ако не си специалист. Май за следващите изследвания ще се разхождаме до София.

bugaboo, ako имаш предвид първите снимки, те са ясни, защото са от ядрено магнитен резонанс или ти говориш да тези от МЦГ?

# 2
 • Мнения: 3 205
Аз и тиbouquet  bouquet  bouquet

# 3
 • Мнения: 2 616
Ако мога само да помоля да се промени инфото за доц. Кюркчиева, защото тя вече не е в Пирогов.
Завеждащ клиника е д-р Пандаров, а завеждащ отделение е д-р Момчилов. Д-р Пеев - тел. 0889/608322

# 4
 • Пловдив
 • Мнения: 643
Аз и ти, благодаря за темата   bouquet


bugaboo, ako имаш предвид първите снимки, те са ясни, защото са от ядрено магнитен резонанс или ти говориш да тези от МЦГ?

Всички снимки имам предвид, не само тези от ЯМР.  Peace
И да се оплача и аз - Самуил пак е с температура 39 градуса без никакви симптоми. Заведох го на лекар, съвсем леко му е зачервено гърлото. Аз естествено пощръклях, че са бъбреците, но изследванията на обикновена урина са съвсем наред. Казаха, че вероятно е от зъбите, но ми е странно толкова висока температура от зъби  newsm78  И това е за трети път този месец. Да излизат вече тия зъби, че се озъбих вече  Crazy

# 5
 • Мнения: 107
Напоследък не съм ви чела, че нещо все ми е сдухано, откакто се боря с мисълта за кистите на бъбрека при все още нероденото ми бебе. Пък и откриха напоследък някаква хидронефроза на същото бъбрече (при норма макс.до 1 см, нашето бъбречно легенче е 0,9). Вече чакаме да се роди бебка и да направим всички изследвания.

Съжалявам и аз да прочета, че има нови мами в темичката и трябва да преминават през всичките тия несгоди, но пък винаги има светлина в тунела, дори и в началото да ни се струва безнадеждно. Hug

Интересува ме- може ли да ми кажете каква е цялостната процедура по записването за час за проф. Марбергер , за след колко време дават часове, колко струва преглед, тестове, къде отсядете за престоя, всеки ли може да си запише час, по колко време отделя професорът за консулт, правите ли там тестове и изследвания, операция, ако се наложи? Как си организирате пътуването до Виена?

# 6
 • Мнения: 3 181
Професор Марбергер, мисля, скоро ще се пенсионира, но не знам точно кога, някоя от мамите, която си кореспондира последно с него, може да даде максимално точна информация. Професорът е невероятен специалист, но не мисля, че с неговото пенсиониране, няма да можете да се консултирате с някой друг от екипа. При тях не е прието да се оперират децата преди 1г. обикновено се правят изследванията и само се наблюдават децата. Час можете да запишете по телефона или мейл, аз лично обичам сигурността и използвах двата начина: мейл, после обаждане по телефона получен ли е, кога ще има отговор и т.н.  Най-добре да направите всички изследвания в Бг(мое лично мнение) и после консултацията във Виена. В Бг изследванията ще ви излязат на доста по-ниска цена. За съжаление, Бглекарите не уважават сциентиграфията, като изследване, т.е. рядко се доверяват на него и го назначават, а благодарение на него (назначено от професора) при нас се разбра, че въпреки голямата двустранна хидроневроза, бъбреците функционират ок, и не е нарушен паренхима. Прегледа в частният кабинет на професора е около 140евро, не помня, защото ние не сме били там, знам от други мами. При двете ни посещения във Виена сме били само в болницата. Първият път освен преглед ни направиха и сциентиграфия, платихме цена за един ден престой в болницата, която  за юни 2008г. беше 750евро. В това влиза цялото изследване+ упойката, прегледа с лекаря, изследвания, консултация след изследването..........т.е. всичко. После получихме по пощата още едни допълнителни 35 евро. До колкото ми е известно, цената на ден престой в болницата вече е по-висока, към 800-900евро, не знам точно. При вторият ни преглед във Виена септември  2008г. не платихме нищо, не знам защо, може да са се води вторичен преглед. Дали ще ви приеме в частният кабинет или в болницата зависи от неговият график. Ние чакахме за операция в Пирогов, с връзки Mr. Green, докато чакахме, аз се свързах с професора, разменихме мейли и ни определи много бързо час, за 5-7 дни трябваше да организираме пътуването. Ако искате преглед и консултация, нещата могат да станат много бързо, ако ви притесняват цените питайте директно, на нас в кореспонденцията професорът ни беше написал, че ще направим сциентиграфия, колко струва и т.н. Пътуването, ние пътувахме със самолет. Хотелите, във Виена има много, избор голям, наистина голям, в различен ценови клас. Болницата е в центъра на града, можете да използвате метро и такси.
Правите изследванитя в Бг, превеждате епикризите( може на английски, може и на немски), сканирате снимките и ги изпращате на мейла. После звъните на дадените телефони(професорът си има секретарка), питате получини ли са мейлите, кога ще има отговор, ако искате конкретен час за преглед и консултация, казвате, че се обаждате за това и т.н. Звъните упорито, докато се свържете.
Ако съм пропуснала нещо и има допълнителни въпроси, питайте, ще се радвам да помогна.

# 7
 • Мнения: 411
Запис.

# 8
 • shumen
 • Мнения: 12 707
Момичета аз Ви чета постоянно,но засега положението е овладяно и затова не пиша.Само това СУЕ не се разбра от какво е увеличено.Нямам развалени зъби,коронката е залепиха и всичко е ОК.Да Ви кажа честно тези почивни дни не се спрях на село бяхме до днеска,утре сме на Шумен.Дано накрая няма последствия,че ми е омръзнало все да съм на тръни да не ми стане нещо след като се приберем в къщи.  bouquet  bouquet  bouquet

# 9
 • Мнения: 107
Ани27, много съм ти благодарна за така изчерпателния отговор!  bouquet
Ние живеем в Сащ и първоначалните изследвания нна бъбрека тук ще ги правим, а напролет, живот и здраве, като се прибираме към БГ, смятам да се организираме за една среща с проф. във Виена, дано не се пенсионира дотогава, че иначе при кой друг може да се отиде там? Confused

# 10
 • Мнения: 3 181
Ани27, много съм ти благодарна за така изчерпателния отговор!  bouquet
Ние живеем в Сащ и първоначалните изследвания нна бъбрека тук ще ги правим, а напролет, живот и здраве, като се прибираме към БГ, смятам да се организираме за една среща с проф. във Виена, дано не се пенсионира дотогава, че иначе при кой друг може да се отиде там? Confused
Предполагам някой от екипа ще го замести. Съмнявам се, че ще се пенсионира, и ще престане въобще да се занимава с медицина, който си кореспондира в момента с него, може да попита.

# 11
 • Мнения: 46
Здравейте момичета,

искам пак да ви благодаря за милите думи, за подкрепата и съветите които получавам от Вас  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet Hug Hug Hug.

Вече съм поспокойна, даже си пия хомеопатия за нервите и кръвното. Изчитам всико внимателно и действам разумно. Изчаквам резултатите на сцинтиграфията и пак щеходим за мнения, и при Момчилов ще отида и в чужбина ако трябва само да може да се избегне операция, някой да ми даде кураж и надежда света ще обърна. Това на вас ви е ясно, както и на всяка майка!

Пожелавам на всичко, които предстоят изследания - желаните резултати и никакви нови болни дечица.

Прегръщам ви, чета ви и до скоро!

# 12
 • Мнения: 373
Иска ми се да следя темата.Четейки старата се ориентирах доста в проблема и ви благодаря за това.
Желая ви здрави дечица  Hug

# 13
 • Мнения: 46
Пак съм аз, търся инфо някой от вас да помни?
Опитват се от 2 дни да ни издадът направление на сцинтиграфията, но моето педи не успява. Звънях до лабораторията и там дадоха нужните кодове, но тя не ги намира в програмата. Въпроса ми е кой ви издаава тези  направлвния - педиатъра, детски нефролог или уролог? Знам, че трябва да са 3 А - и кода за специализираната дейсност е 9203, но моето педи няма такова иследване, нещо бъркаме а искам поне изследването да мине по ЗК, така и така си плащаме осигуровки а и упойката не е по ЗК, там няма как ще си я платим 100 лв. Аз от 01.10 ще я осигуря допълнително във здравен фонд - Дженерали закрила, но все пак искам касата да си плати.

Днес говорих и с анестизиоложката от Пирогов оставаме за 06.10, но се чудя тя ни каза да не яде само 4-5 часа преди упойката и прием на течности само 2 часа, а в Токуда искаха повече още от вечерта ни забраниха храната и водата? Странна работа, при вас как беше с тези упойки?

Пожелавам лек ден на всички ви  bouquet Hug Hug

# 14
 • Мнения: 3 181
Susalinda, малко педиатри имат този код. Педиатърът дава направление с еди какъв си код за друг лекар(който има въпросното направление), после другият лекар го издава. Не помня, какъв точно трябва да е последният специалист, ако Стефи се включи, ще разясни. Аз реших, че целият панаир с обикалянето от лекар на лекар ми губи достатъчно време и нерви, и предпочетохме да дадем въпросните 60лв.

Общи условия

Активация на акаунт