Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 25 септ. 2011, 22:30 ч.

Кристина Агилера ♥ / Christina Aguilera

  • 2 733
  • 52
  •   1
Отговори
  • Мнения: 0






Рождено име - Кристина Мария Агилера
Също известен като - X, X-tina, Baby Jane
Родена на 18 декември 1980 Стейтън Айлънд, Ню Йорк Сити, Ню Йорк, САЩ
Стил - поп, денспоп, латинопоп, R&B
Занятие(я) - певица-текстописец, филантроп
Години на активност - 1999 - настояще
Музикален издател : RCA

Кристина Мария Агилера (на английски: Christina María Aguilera) е американска поп певица-текстописец.



Младежки години
Родена на 18 декември 1980 в район Стейтън Айлънд на град Ню Йорк, САЩ. Баща ѝ е военен служител, а майка ѝ е пианистка, която постоянно е на турнета из Европа със симфоничния си оркестър.
Като малка Кристина пътува много. Живее в щатите Флорида и Ню Джърси, преди трайно да се установи в Уексфорд - предградие на Питсбърг. Прочута е с изключително силния си глас, както и със скандалната си визия.
От малка започва да се занимава с музика. Отначало Кристина пее по училищните представления. На 8 години се явява на националния конкурс за млади таланти. На 10 пее в църковния хор в Питсбърг, а на 12 години получава възможност за участие в "New Mickey Mouse Club" заедно с Бритни Спиърс, Джъстин Тимбърлейк, Джей Зи и звездата от "Felicity" Кери Ръсел.
След две години в седмичното шоу на „Дисни“ Кристина отпътува отвъд океана, за да усъвършенства музикалните си способности. Записва "All I Wanna Do" в дует с японската поп звезда Кейзо Наканиши и прави турне в Япония.



Професионална кариера
Нейният дебютен албум излиза през 1999 година, когато е на 18. Изключителна известност постига с втория си албум "Stripped", който постига големи продажби. През 2005 г. се омъжва за Джордан Братман, а на 12 януари, 2008 ражда своето първо дете - Макс Лайрън Братман, като в негова чест прави видео на песента „Save me from myself“ от албума и Back To Basics.
Албумут "Back to Basics", който излиза през лятото на 2006 година. Самата певица споделя, че той е посветен на нейния съпруг. В албума са вплетени мотиви от музиката на 20-те, 30-те и 40-те години - джаз и соул. Пред последният и албум е "Keeps Gettin Better: A decade of hits" и излиза през 2008. Той включва най-големите и хитове, както и няколко нови песни. Последният и албум излиза през 2010 и носи името "Bionic" В него Кристина променя изцяло стила си.




Дискография
Christina Aguilera: 1999
Mi Reflejo: 2000
My Kind of Christmas: 2000
Just Be Free: 2001
Stripped: 2002
Back to Basics: 2006
Keeps Gettin Better: A decade of hits: 2008
Bionic: 2010

Producer
2004 Christina Aguilera: Stripped Live in the UK (video) (executive producer)
2000 Christina Aguilera: My Reflection (TV special) (executive producer)
 
Филмография
2010 - Burlesque - Ali Rose


 

# 1
# 2
# 3
  • Мнения: 0
ВСИЧКО ЗА НЕЯ ТУК!!!

# 4
# 5
# 6
# 7
# 8
# 9
# 10
# 11
# 12
# 13
# 14

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт