Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 513
Моят син е вече втора група в детската градина и на родителската среща миналата седмица ни предложиха допълнителни занимания. Първо много се зарадвах, че ще има какво да им разнообразява ежедневието през зимата и реших да го запиша на народни танци и на английски. Обаче, доколкото разбрах, заниманията ще са им общи с желаещите от горните групи и малко започнах да се притеснявам да не би големите да се справят по-добре от малките и малките бързо-бързо да се откажт. Не, че като се откаже ще е голяма драма, но все пак искам да чуя и други мнения относно допълнителните занимания в градината и най-вече- харесват ли им на децата?

# 1
 • Мнения: 126
Здравей,
 ние сме в първа група и също имахме предложения за народни и латино танци, английски и футбол.До колкото разбрах обаче заниманията са си по групи и няма да събират всички да танцуват или учат заедно.Мисля си че за английски е рано, но ще пробваме с танци.Ако учителят е добър педагог предполагам, че ще й е интересно.Увери се дали ще ги събират всички групи и тогава ще си прецениш.  Успех Simple Smile

# 2
 • София
 • Мнения: 9 437
в нашата детска градина заниманията са по групи, моята щерка е решила да се запише на народни танци, изкуства (приложно изкуство) и английски. Аз исках да я запиша само на приложно изкуство, но щом желае, нека да пробва, пък винаги можем да се откажем.

За английския - в първа група учат песнички предимно на английски, занимавка е за децата, стига да не очакваш, че ще научи езика, естествено, защото ако имаш такива очаквания, по-добре не го записвай.

Аз лично съм малко притеснена от народните танци - малка ми се вижда за тях, но ще пробваме.

# 3
 • София
 • Мнения: 3 039
Здравей,
в нашата детска градина допълнителните занимания зависят от броя на децата, които са записани. На  латинотанци ходят много деца, затова всяка група има отделни занимания, на приложни изкуства и народни танци са смесени всички групи, а на футбол и английски език се делят 1 и 2 група заедно, 3 и 4 - също заедно. Досега не съм чула дете да е отписано заради общите занимания. Децата обикновено ги отписват, защото не им харесва или им е скучно. Иначе госпожите и господата (футбол) обръщат внимание на всички деца. Специално за английския забелязах, че при нас всяка година учат едно и също всички групи. На въпроса ми защо, ми беше отговорено, че всяка година в различните групи се записват нови деца и госпожата започва отначало, което е много тъпо. не е като в училище.

# 4
 • Мнения: 15 379
Моят син също е втора група.
Миналата ходеше на английски, латино и народни танци. Това предлагаше градината за неговата група. Заниманията са индивидуални, т.е. с групата.
Тази година ще ходи и на плуване+футбол+английски и вероятно латино танци. За народните няма да има възможност, предвид заетостта му, защото заниманията се припокриват.
Детето е страшно доволно. От тръгването си на 19.09. ме е заврънкал защо още нямат английски, а когато разбра, че ще тръгва на тренировки по плуване и футбол много се зарадва Simple Smile.
Английският език в градината е по групи, като и материалът е различен. Заниманията отново са индивидуални за конкретната група.

# 5
 • Мнения: 2 472
Сина ми ходи на футбол. Групите са две. Едната е с по - малките деца, предполагам 1 - ва и 2 - ра група, а другата е с по - големите.
Дъщеря ми пък миналата година ходеше на народни танци и вероятно поради слабия интерес имаше само една група, в която бяха на всякаква възраст - от най - малките до най - големите. Тази година ще ходи на латино танци, но все още не се знае колко деца ще се запишат.

# 6
 • София
 • Мнения: 41 211
не знам, при нас всяка група си е отделно, групите не са малки, записани са доста деца и няма ка да се смесват малки с големи...честно казано не знам тази година дали ще го запишем на друго освен плуване...честно казано скучни са му и не виждам някакъв напредък за 3 години...

# 7
 • Мнения: 572
И нашите занимания са по групи и моята принцеса ще ходи на латино и народни танци. А до година ще видим. Hug

# 8
 • Мнения: 2 096
Мен лично ме радва това че групата им по футбол е обща.. мисля дори че ще е полезно.. уточнявам че е записанна футбол.. ако беше английски - не бих одобрила.. за танци не мисля че е проблем.. децата се учат взаимно..

# 9
 • Мнения: 789
Нашата кака е 3-та група. Още от първа ходи на английски и на танци и много й харесва. Сега продължаваме, като от тази година ще ходи и на плуване.
Много ми е странно обаче защо при вас ще посещават заедно с по-големите. При нас си ходят само от нейната група, а ако са по-малко записаните деца, ходят заедно с другата група (имаме по две втори, две трети и т.н.).

# 10
 • София
 • Мнения: 41 211
вероятно защото нямат по 2 втори, 2 трети и т.н. Simple Smile

# 11
 • Мнения: 513
Ами всъщност не ми стана много ясно как точно ще ходят, може би чакат да видят колко деца ще се запишат за различните занимания, за да сформират групите. Аз днес го записах на танци и на английски, както си бях решила. За танци има доста деца записани, може и да направят отделна група, но на английски засега са само 3-4. Имаме  по една втора, една трета група и т.н.и ако ги смесват, ще е с по-големи. Смесени или не, дано да се забавлява, ясно ми е, че нищо няма да научи, но се надявам по английски да им измислят интересни упражнения с песнички и други подобни и по-нататък да го учи  с желание. А колкото до танците- да подскача, докато иска, догодина може да ги сменим с плуване.

# 12
 • Върху лъчите на Слънцето.
 • Мнения: 1 671
Мисля, че броя на записалите се деца е определящ за това, дали ще се събират децата от различни групи или не. В градината на детето ми по-големите учат по-сложни неща (танци) от по-малките. Записалите се за танци обикновено никак не са малко. Преподавателите са чудесни. Децата ги харесват; забавляват се с тях, но същевременно ги слушат. Не просто скачат и пеят. Учат се на дисциплина, запаметяват и упражняват различни по сложност стъпки и танци.

# 13
 • София
 • Мнения: 4 862
Моята дъщеря е трета група и още от първа група на ненавършени 3 години (родена е в края на годината) ходи на английски и латино танци. Много й харесва и държи на тези занятия. Тази година учителките изказаха мнение, че латино танците биха попречили на занятията им, защото са в следобедно време, а успоредно с тях в групата може да има "ситуация" (новата думичка за занятие, урок в детската градина), пък програмата и без друго е трудна по тяхно мнение, защото е подготвителна за първи клас. Аз обаче съм категорична, че няма да лиша детето си от удоволствието да танцува, с риск да пропусне ситуация по игрова култура или физическо възпитание 2 пъти в седмица.
Дъщеря ми досега не се е оплакала, че са с по-големи деца, но на нея това не би й направило впечатление, тя е контактна и бързо влиза в обстоятелствата. А може и евентуалния контакт на децата с малко по-големи (ако се случи това) да ги стимулира и да научават нещата по-бързо  Peace

# 14
 • София
 • Мнения: 41 211
те уроците им в детската не са игрова култура и физическо все пак. Но за мен най-логичното е да сменят часа на занятията така че да не пречи на уроците на децата.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт