Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 102
Здравейте,
Мисля че много от мамите на набор 2005 се замислят или вече са се ориентирали в кое училище ще учи детето им.
Аз силно се интересувам за някои от училищата: Музикалното, Райна Княгиня и Алеко Константинов. Моля, за вашите мнения и ако някои знае кои учителки ще водят нашия набор и актуални отзиви за тях.
Разбира се сложих заглавието на темата да не е толкова конкретно, за да можем да обсъждаме и другите училища в Пловдив.
Аз мисля скоро да посетя тези три училища, да разгледам обстановката и да разуча малко.
Когато имам повече инфо ще пиша.
Пишете и вие!

Последна редакция: вт, 27 сеп 2011, 08:30 от .Ели.

# 1
  • Мнения: 1
Здравейте,и аз съм мама на бъдеща първокласничка от Пловдив и вече треска ни тресе за избор на училище.Засега сме се спрели на Арменското,но нещо не намирам добри отзиви за него.Моля,дайте информация за госпожите там!

# 2
  • Мнения: 767
Майчета,знаете в музикалното как се влиза и че детето трябва да има слух и т.н.Аз съм завършила преди 20 години това училище когато то беше на много високо ниво!В момента само дочувам разни отзиви за него и затова не искам да споделям.Но това което е важно да знаете,че там все пак насочвате детето към музика и донякъде предопределяте вече неговото бъдеще.Възможно е след 7 или 8 години то да реши,че друг предмет го влече и да поиска да се насочи в друга посока.Тогава ще ви е доста трудно,защото една част от задължителните предмети,които се учат в другите училища,в музикалното не са застъпени.Например математика се учи до 7 клас,география до 9 и т.н.
Затова помислете добре,все пак това е специализирано училище!!!

# 3
  • Мнения: 195
Нямам никаква работа в тази тема, но все пак да вметна, че преди десетина години изравниха учебните планове на т.н специализирани училища и общообразователните.  Преди години   в музикалните и спортните училища са имали с 30% по-малко часове и намалено учебно съдържание и затова математика се е учела до 7 клас и география до 9-ти. Сега всички учат еднакво, разликата идва след 9 клас от така наречените профилиращи предмети, които в музикалното са "История на музиката", "Хармония" и т.н., а в другите -  някои от общообразователните предмети. 

Общи условия

Активация на акаунт