Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 20 дек. 2005, 11:13 ч.

Премеждия

 • 2 515
 • 26
 •   1
Отговори
Като гледах другите теми ми хрумна, да пусна нова в която, всеки да сподели нестандартни опасни ситуации в който е попадало неговото дете. Така, четейки ги, може да понатрупаме опит и да реагираме по адекватно ако на нас ни се наложи (недей си боже) .
Аз да започна:
1.Бях дала не дъщеря си (на около 1г) солетка в ръчичката. Тя се спъна падна на пред и заби солетата в горния си клепач. Размина й се с малка раничка, но оттогава си имам едно на ум.

# 1
 • София
 • Мнения: 31 904
Много тягостна тема ще да е.
Дияна пада само два пъти сериозно. 1вият път се спъна от краката на един приятел и си цепна клепача на ръба на стълбище. 2рият път е аналогичен. Искаше да спи при нас. Скачаше в тъмноъо на матрака и като и казах да ляга вече, тя директно скочи в/у ръба на раклата. Отново със сцепен клепач. Разстоянието м/у белезите е милиметър. Доста близо е до окото.

Да се надявам, че няма да й се отрази на зрението. Макар, че на контролния преглед компюръра отчете астигматизъм.

# 2
 • Ланкър, планините Овнерог
 • Мнения: 6 954
Oooo,oпасни ситуации да искате при нас.

Като беше малка всички тежки падания й са били все пред очите ми, ако не съм била аз виновна. Един път се спъна в крака ми и падайки си удари челото в дървената конструкция на дивана. Докато я гушна, вече беше с огромна синя цицина, растяща пред очите ми. Натиснахме я с лъжица и на др. ден нямаше и помен, но все пак.....имам едно наум.

Тази година ми беше най-критична откъм ядове с малката.
1. В края на май бяхме излезнали много майки и бащи с децата да си поиграят в детската градина. Ние спокойни, че е заградено, ги бяхме оставили на воля и без задушаващ контрол. По едно време бандето се усамоти в един храсталак и ни усъмниха. Мъж ми и още един татко се изтичаха и в ръката на едното дете намериха наркоманска спринцовка с капачка. Изхвърлиха я, но не бяха видели, че има още една без капачка. Изгонихме малките от там, но малко по-късно Танти ми се похвали, че се е убола с "инджекцията".И.....о, ужас, наистина имаше убодено на крака. На ти сега бодене-последваха ваксина за тетанус, а един месец по-късно и тестове за СПИН и Хепатит.
2.Лятото бяхме на гости при нашите. Там живеят и сестра ми със семейството си. Племенникът ми е с 2,5м. по-голям от Танти.  Пуснахме им филмче на РС-то и ги оставихме да гледат на спокойствие,нооо....от къде да знаеме, че ще им хрумне да ядат яйцето, което се оставя от Великден. Добре, че сами си казаха, че и черупки нямаше след тях. Последва голямо бъркане в гърлата, докато повърнат и пиене на мед. въглен.
3. На няколко пъти се задавя стабилно с бонбони.
4.Преди около месец в градината си счупила парче от преден зъб в главата на едно дете.

Дано да си е взела дажбата за години напред! Praynig

# 3
 • Мнения: 1 370
За сега най-сериозното му падане беше, когато си разби устата в стъклената маса. Оттогава хола ни е като футболно игрище.
Имаше още един инцидент, но слава богу, не беше чак толкова опасен. Искаше да свали дрехите от стола и той падна върху него и го затисна.
А днес, се бях качила на стълбата да си сваля един кашон и когато тръгнах да слизам го видях, че и той се е покатерил на нея. Изтръпнах

# 4
Малкия беше на 6-7 месеца и си играем с него на спалнята, както си играехме се озовахме на пода...Чаршафите под коверюрата бяха сатенени, а те се пързалят ужасно. Малкия не разбра какво е станало, но аз бая се изплаших. От тогава сатенени чаршафи не ползвам Naughty

# 5
 • Мнения: 1 258
ужасна тема - изгаряне . отравяне и счупен крак в  детската градина- това е при голямата
на малкия му разбиха носа и устата с люлка лятото

# 6
 • ново
 • Мнения: 1 610
Досега слава Богу за 6,5 г. сме имали само един по-сериозен инцидент. Малката беше на 3 г.,свалях багаж от багажника на колата и въобще не съм я видяла кога си е сложила ръчичката , затворих багажника и тя писна, за части от секундата отворих багажника и извадих ръката. Пръстчетата само бяха прищипани, благодарение на гуменото оплътнение не се стигна до нещо трагично. Плака точно 5 мин. и и мина.
Оттогава гледам с 4 очи. Shocked

# 7
 • Мнения: 3 038
От скачане по леглото си прасна главата в раклата Shocked, малко над веждата, бързо в Спешното и го лепиха, слава богу белегът се скри под веждата вече.
Другото - пие вода от шишето на Авент, ходи след мен, спъна се в прага на вратата и си счупи парченце от предния резец Cry Shocked рев голям беше - и той, и аз.

Последна редакция: вт, 20 дек 2005, 22:49 от Павлина

# 8
 • Банкя
 • Мнения: 2 393
Ох, до момента нашите премеждия са все падания  ooooh! За щастие горе-долу леки  Praynig Винаги внимавам да не държи разни предмети, които може да му се забият в лицето като падне.

# 9
 • Мнения: 3 506
Уф, много тягостна тема наистина, но се изкушавам и аз да споделя едно от нашите неприятни изживявания, може пък да е от полза за някого...
Моят син за малко да се удуши на прозореца на колата. Стана това лято на морето и то много ненадейно. Паркирах близо до плажа и го отвързах от столчето да не нервничи, докато разтоварим багажериите, които хич не са малко. Оставих го в колата да не зачезне на някъде - беше пълно с народ. Докато вадя партакешките, нашичкият си подал цялата глава през прозореца да гледа. Събирам аз всичко и, готова за тръгване, заключвам колата (при което стъклото автоматично се вдига). Отгоре на всичко доволно си пускам ключовете в чантата. Малко след това чувам писъците на сина ми, а после и хъркащи звуци. Обръщам се ужасена и виждам как затварящият се прозорец е прищипал врата му така, че главата му, странно извита, стърчи от прозореца, а тялото му е вътре в колата. Няма да ви описвам секундите, докато установя, че няма камък наблизо да разбия стъклото, изровя ключовете от чантата и с трепереща ръка изключа алармата... Слава Богу всичко се размина с една грозна синина на врата му, много реване и голяма уплаха и за двама ни........... Слава Богу  Praynig

# 10
 • Там където е семейството ми
 • Мнения: 2 511
Ние също имаме неприятни премеждия.Боби беше на 1.2год.когато баба му беше донесла торбичка с царевични пръчици.Той не ги ядеше общо взето, търсеше само подаръка вътре.В тази прословута торбичка имаше кукла барби.Взе я той куклата и се заигра.По едно време се умълча това дете,беше се наврял под бюрото на рс.Поглеждам го гледам целият червен и се дави.Набързо отворих устата му а от там се подаваше само нещо червено.Оказа се че е нагълтал роклята на барбито.Как я извадих с треперещи ръце, само аз си знам.
Вторият ни случай по сериозен е когато си изгори ръката от един кабел.Видях че почна да пищи,взех го но не видях нещо сериозно.Минути по късно когато го занесох на чешмата да му измия очичките усетих странна миризма на изгорено месо.Погледнах ръчичките няма нищо.В момента обаче в който ги обърнах видях от вътрешната страна на едната ръчичка,че средното му пръстче е до кокъл изгорено.Беше нещо кошмарно.От тогава си имам обица на ухото.Може би при нас това са по сериозните ни премеждия.

# 11
 • София
 • Мнения: 7 146
Като по-малка се задави с бонбон /от смучещите се/. Не знам как успях, но реагирах максимално бързо и адекватно - преметнах я през коляното си и започнах да я удрям по гърба, докато бонбонът не изхвърча.

# 12
 • Мнения: 1 134
Още като съвсем малко бебе я оставих веднъж да лежи по гръб, в един момент се обръщам и я виждам задавена с повърнато мляко, което излиза и през носа й. Обърнах я, подсуших нослето с клечици за уши и, когато видях, че диша нормално и всичко е наред се отдадох на паниката - какво можеше да стане, ако бях в другата стая, примерно...
Удряла се е много пъти...
После имаше период, в който като види царевица и решава да си я пъхне в носа... Три пъти го направи в рамките на година, като единят път имаше общо 5 зърна в ноздрите си... ooooh!
Веднъж изяде всичките копчета от телефон - играчка...
Изгори си пръстчето на една камина и след като цяла нощ плака, на другия ден минава покрай нея, гледа ме в очите и пак посяга да я докосне... #Crazy

Тягостна е темата, но по - добре да не си заравяме главите в пясъка, а да предвиждаме до колкото можем подобни ситуации.

# 13
 • Варна
 • Мнения: 5 240
Нямаме кой знае какви премеждия и дано така да си остане.
Беше съвсем малко бебе - на 2 месеца и вдигна Т. Взимам аз панадола, сипвам си дозичката в лъжичката и хоп - в устата и.  Embarassed Естествено не можа да преглътне гадното желирано нещо и се задави, захърка - ужас! Обърнах я на момента и го изплю ама от тогава си знам каква патка мога да бъда на моменти. Rolling Eyes
Вадила съм и леблебийка от ноздрата - класика.
Лятото загуби равновесие в морето и не можа да стане сама, доста вода глътна докато успея да я извадя.
И като се има предвид, че аз не отделям поглед от нея и все гледам да съм на ръка разстояние и пак се случват такива неща, честно казано доста се притеснявам когато е сама с баща си. Той и гласува страшно доверие и това никак не ми харесва, постоянно му се карам и го обвинявам в небрежност и лекомислие въпреки, че нямат инциденти.

# 14
 • Мнения: 1 163
Повечето са с баткото - падал е от втория етаж на първия, по стълбите. Беше много странно  - плъзна се по корем, с изпънати на пред ръце, чак и завой направи. Слава богу, отървахме се само с уплаха, но всичко стана пред очите ми и толкова бях стресирана, че свекърва ми ходи да ни лее куршум. Миналата Нова година - игла му се забива в палеца на крака и се отчупва, половината остава вътре - Пирогов, снимки, операции.... Няколко ужилвания от пчели /може да са били и оси, не знам/. С малкия за сега нищо, слава богу, като изключим 2-3 падания от спалнята.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт