Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 29 септ. 2011, 13:09 ч.

Смяна на водомерите

 • 25 345
 • 38
 •   1
Отговори
 • Мнения: 656
Миналата седмица минаха от ВиК да записват показанията и връчиха на всички апартаменти предписания за смяна на водомерите, защото били стари. Монтирали са и нов общ водомер в мазите. Ако до 1 месец не бъдат сменени, ще се начисляват служебно по пет кубика вода на член от семейството. От нашия вход повече от половината няма да са съгласни /днес имаме събрание/ - просто н тази криза никой няма пари за такива неща. Не знам какво ще правим.
При вас как е решен този проблем? И аз считам, че това е просто извиване на ръце и начин да се напълни нечий джоб с нашите пари.

# 1
 • Мнения: 252
Ами не знам защо при вас искат всички да ги подменят.Ще ти кажа как беше при нас миналия месец.
Водомерите се подменят на всеки пет години или се изследват в лаборатория дали са годни.Викате си фирма и срещу 50 лв.на водомер ви правят цялата услуга.Или сваляте водомера,давате го в лаборатория,след 30 мин. е готов и ви издават сертификат ако е годен,ако не си купувате нов(те също продават),пломбата трябва да е от 2011г. и водомера да е изследван,че отчита правилно.После отиваш във ВИК и подаваш молба за час за пломбиране и готово.Но не са ни задъльавали всички на куп,който не си го е подменил просто плаща по 6 кубика на човек,ако искат.

# 2
 • Мнения: 656
Не, може срещу 20 лв. да ти го проверят и замерят дали отчита вярно. Но служителят препоръча /или по-скоро разпореди/ да си купим нови водомери от ВиК-то.

# 3
 • София
 • Мнения: 3 677
Сменете си вашите водомери и викнете някой да ги пломбира. За смяната на водомери не се изисква общо събрание.

# 4
 • Мнения: 656
Проблемът не е в Общото събрание. Проблемът е, че хората нямат пари за такива неща и на този етап не всички ще могат да си сменят водомерите. Събрание ще направим, за да се реши дали нови ще се купуват, или има някакъв начин засега да избегнем това.

# 5
 • Мнения: 430
Това се опитват да обяснят хората в постовете по-горе. Не е необходимо всички от входа да си смените водомритре - който иска ги сменя ( или презаверява в лаборатория) , който не иска, не го прави. Проблма е, че хората които не го направят ще трябва да си плащат на база, а който си е оправил водомерите ще си плаща кокото е изхарчил.

# 6
 • София
 • Мнения: 1 052
Точно така! Ако са ви предупредили, няма измъкване  Twisted Evil След срока минават на база безкомпромисно и студената вода става солена  Sad

А базата се начислява, освен на студената вода, И НА ТОПЛАТА /която е студена преди да се затопли  Mr. Green/

Само внимавайте да не са от неоторизирана фирма и да ви извиват ръцете ненужно  Naughty

В нашия вход водомерите са на различни години и затова никой не може да ни принуди масово да ги подновим   Grinning# 7
 • Мнения: 1 275
Нямат право да ви задължават да си сменяте водомерите с нови. Това е по желание. Правото им е само да искат проверката им на 5г. А Вие имате право да свалите водомера и да го занесете в лаборатория за проверка. Така излиза по-евтино. Но не се знае. Някои от фирмите са доста нагли и доближават цените в този случай и в другия, когато те идват и свалят водомера за проверка.
Тази наредба се нуждае от ревизиране. Не е нормално да се иска проверка на водомер, през който са преминали едва 100куб.метра вода за 5г. Той почти не се амортизира при такова слабо потребление. Вижда се, че законът и разпоредбите към  него обслужват нечий бизнес и са в наша вреда. Трябва сериозно да се протестира против това безобразие.  
Миналата година нов водомер се намираше за 30лв., а те искаха 25лв. за проверката на стария! Сменихме ги и на тях не им дадохме нищо! Не е нормално проверката да струва почти колкото нов. Не сме подавали молба за пломбиране. Обадихме им се по телефона. Те дойдоха и ги плобираха за 2-3лева на водомер.
Не сте длъжни точно от ВиК  да си купите нови водомери. Може от кой да е магазин.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2011, 16:48 от vl

# 8
 • Мнения: 262
Това за мен пак е рекет!
Не може водомер, през който са минали 100 куб вода да се е амортизирал толкова, че да е за проверка. Направили са си така закона, че да се хранят хем фирмите за проверка, хем и производителите/вносителите на водомери. Да не говорим колко празни апартаменти има, където не минава и по 1 кубик вода на месец. И тях ще ги подгонят за проверка или смяна. Или ще им пишат по 5 кубика, нищо, че никой не живее в апартамента. Ами пенсионерите? Те откъде да вземат толкова пари за да им поддържат скъпия автомобилен парк или ремонтите на сградите?
ЖАЛКА ИСТОРИЯ!
Същото ще стане и с топломерите.
Питах една колежка от Волуяк и тя каза, че водомерът не им е подменян или проверяван откакто е снаха там - 15 г. Май офанзивата е само за София.

# 9
 • Мнения: 656
Не само София.
Тук става дума за Габрово.
Така или иначе като го занесеш за проверка при тях, те при всички случаи ще кажат, че водомера е за смяна. И така ще си платиш хем проверката, хем ще се бръкнеш и за нов водомер. И според мен това не е редно. Снощи се разбра, че хората не са съгласни да купуват нови водомери, както искат от ВиК-то.
Днес една съседка ще пита директно във ВиК-то заместник-управителя. Познават се.
Според мене като искат да са сменени водомерите, да си ги сменят те - защо трябва по този начин да принуждават хората?

# 10
 • София
 • Мнения: 3 677
Водомерите са по-скоро консуматив, защото водата, която тече, е мръсна и ги затлачва. Това е причината да искат по-честа подмяна, отколкото е правена едно време.

# 11
 • Мнения: 1 275
Водомерите са по-скоро консуматив, защото водата, която тече, е мръсна и ги затлачва. Това е причината да искат по-честа подмяна, отколкото е правена едно време.


Втасахме я. Били консуматив! Това са измервателни прибори. Приборите не са и не могат да бъдат консуматив! А за мръсната вода, която тече по тръбите отговорността е на ВиК.  Тоест те не са осигурили и монтирали необходимите филтри. Сигурно нямат сметка да го правят. По-добре да вземат тези пари като заплати и премии.

# 12
 • Мнения: 252
Че е рекет-рекет е,ама то кое ли не е вече в тази държава.
На потребителката да кажа на нас днес вече дойдоха и да ни ги пломбират.Значи проверката ни излезе по 10 лв.на водомер като ние сами си го свалихме и занесохме в лаборатория,става за 30 минути.Пломбирането е по 7,70 на водомер,като си записахме час за пломбиране при ВИК ,а не във фирма посредник.

# 13
 • София
 • Мнения: 5 937
Постоянно ни лепят бележки, че трябва или да си сменим водомерите или да ги занесем за проверка. За 10 години не са предприели нищо. Така че и ние си правим оглушки. На майка ми във входа има 4,5 сем. без водомери даже. Не им взимаха доскоро въобще пари, защото се пишеха с нулево потребление (уж трябва да са на база).

# 14
 • Мнения: 1 275
Че е рекет-рекет е,ама то кое ли не е вече в тази държава.
На потребителката да кажа на нас днес вече дойдоха и да ни ги пломбират.Значи проверката ни излезе по 10 лв.на водомер като ние сами си го свалихме и занесохме в лаборатория,става за 30 минути.Пломбирането е по 7,70 на водомер,като си записахме час за пломбиране при ВИК ,а не във фирма посредник.

Проверката ви е излязла евтино, но за пломбите нямам думи! На нас се опитваха да искат 15лв. за такава проверка и ако според тях водомерът не бил наред трябвало непременно да ги платим! А ако те ги свалят и проверят-25лв. В тоя случай нямало за кажат, че не са годни и всичко щяло да бъде наред! Затова купихме нови.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт