Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 29 септ. 2011, 16:26 ч.

Майка на 50?

 • 37 323
 • 692
 •   1
Отговори
 • Мнения: 655
Не знам дали темата е за тук, ако не преместете я, но ми се струва някак семейна. Аз по принцип съм ЗА правото на жените да имат деца, докато могат, но се зачетох в коментара на дете на по-възрастни родители и се замислих.

Ето сайта:
http://www.hollybaby.com/2011/09/26/50-year-old-pregnant-women/

Ето и коментара:
Who cares about the mother, its all about the child. I am a child of older parents who has siblings old enough to be my parent and i much rather had been an accident than a planned baby. My parents are now in their 60′s & 70′s and its unfair. I’m only 24 and already have to worry about nursing homes and the death of my parents, i see them with my nephews and wonder will they ever see my children (which i dont have because i havent met the right person yet). One of my friends has old parents too and she lost her father when she was 25 and he was 72, but she had been visiting him in nursing homes for 3 years after a stroke, her mother is now 75 and has been getting mini heart attacks for the last 6 years and her mind is starting to go – this isnt something a 29 year old should have to deal with. I look at my friend and i know this is stuff i’m going to have to deal with also. So yes our parents thought it was nice to have children that they love, but love wont keep you alive, and your just setting your kids up for lonelyness.
 So i have also put a limit of 35 on myself if i havent had children by that age then i will adopt older children not babies, that way it would be as if i had my children in my late 20′s.


С две думи-обяснява как на 20 не е времето да мисли как ще изгиби розителите си скоро, да мисли за старчески домове и да се чуди дали родителите ще доживеят да видят внуци от нея. Дава пример и за свои приятелки.

Знаем, че никой не е застрахован-млад или стар. Аз също до сега твърдо подкрепях жените, които искат да хванат последния влак.... Но сега се замислям, не е ли егоистично?

# 1
 • Мнения: 2 460
Оу, самата снимка ме потресе. Sick Не можах да прочета нищо, но - не, не става на 60 да раждаш, това мога да кажа. За никой не би било добре.

# 2
 • Мнения: 1 855
Егоистично е да се мисли по този начин,но
много деца загубват родителите си ,които са и под 50 години.
Има биологични закони и еднакво неприемливо за мен е и 14 годишни да раждат.

# 3
 • София
 • Мнения: 1 205
Снимката е  Confused. По принцип съм доста либерална, или по-скоро бях, но след първия ми сблъсък с подобна тема (онази 62-годишна баба, родила близначки след ин витро) силно се замислих  Rolling Eyes След 50 г. възраст ми се струва по-скоро егоистично. И за мен е неприемливо 14 годишни на раждат Wink

# 4
 • Мнения: 1 092
За мен също е неприемливо.
Ако трябва да определя възрастта за майчинство/бащинство може би за мен най-приемливи биха били границите 20 - 40/45 г.

# 5
 • Мнения: 4 966
По-добре е момичето да се замисли, че е можело изобщо да я няма на този свят, ако родителите й бяха преценили, че са доста възрастни за дете, вместо да се вайка, че може да ги загуби.
Познавам дете, загубило баща на 28 г. и майка на 34 г. Също е на 20 г. в момента...

# 6
 • Мнения: 64
 Стига  сте оределяли кой кога да ражда. Всеки  е свободен, всеки сам носи
отговорност за действията или  бездействията  си!  Mr. Green Повече мислете за  себе  си и  за  вашите  проблеми и  по малко  си врете носовете в живота на  другите хора!!!  Crossing Arms

# 7
 • Мнения: 2 363
Моя съседка роди на 44г. Що упреци получи, не й било времето, сега ли се сетила, как щяла да го гледа, като на тази възраст нямало да й се гледа бебе...Напук на всичко тя се оказа изключително грижовна майка. Случи се така, че на 15 г. дъщеря й забременя...Съседката ми беше в шок, много й се искаше дъщеря й да си изживее младостта, да получи добро образование, съответно да си намери добра работа...Момичето обаче, беше твърдо решило да роди бебето, какво си мислела майка й, тя изобщо не се чувствала малка, била зряла, била сериозна, щяла да го гледа добре...Седмица след раждането на бебето, въпросната  млада майка тръгна да се дави, не издържала, не очаквала, че ще е толкова трудно. Е, със ходенето до морето си остана..и се върна вкъщи, но това беше достатъчен повод майка й да се уплаши ужасно и да вземе нещата в свои ръце. Пое изцяло грижите за бебето. Значи трябва да е била около 60 г. До ден днешен(малкото е на 3), тя е не баба, а като родна майка на внучката си. Показателно е, че детето й казва майче, а майка си нарича по име. Младата майка-кака пък не е престанала да излиза, за ходи по заведения, да се мотае с компании, и понякога с голяма неохота, поема малкото, колкото да го разходи за малко, за да може да свърши бабата някоя работа. С две думи, възприема се като по-голяма сестра, не като майка...Виждала съм доста подобни случаи, което винаги не е карало да си мисля, че по-добре зряла, отговорна и наживяла се майка, отколкото самоуверено хлапе, което си мисли, че всичко, което хвърчи се яде, и че майчинството е някаква игра.

# 8
 • Мнения: 91
Според мен природата най-добре си знае работата. Ако дадена жена може да зачене на 50, защо не?

Виж, ако е изкуствено.... ще запазя мнението за себе си.  Rolling Eyes

# 9
 • Мнения: 653
Не е нормално да станеш майка на 50, на 15, или пък на 60 да се грижиш изцяло за детето на дъщеря си, както в по-горния пример.
Нищо от това не е нормално за мен.
Всичко в живота се случва. Отиват си и млади хора, но това не трябва да ни спира да живеем и мечтаем. Но има един момент, в който всичко граничи с безотговорност.
По логиката на някои е съвсем в реда на нещата и на 72 да се грижиш за новородено, ако се чувстваш добре.

От снимката ме втресе.
Темата ми напомня на тази за 62 годишния мамо-баб.

# 10
 • Мнения: 703
Не забравяйте, че е едно да загубиш родителите си при инцидент или внезапно, а съвсем друго да ги гледаш и обгрижваш във възраст, в която би трябвало да градиш живота си и да бъдеш щастлив с други занимания  Naughty

По принцип самият акт на родителстване, ставане на родител е решение на двама или един човеци, което няма общо с децата, които се раждат от тези решения и когато тези деца не се чувстват комфортно, заради възрастта на родителите си, те имат нужда от подкрепа, а не да им се набива в главите, че трябва да са благодарни. За кое?! Те не са искали нищо.. Момичето не е казало, че е било нещастно, а че не е честно да загуби родителите си толкова рано и да трябва да свикне с тази мисъл, не е честно на тези години, на които е..

Родителите благодари ли са на децата си, че са родители и са щастливи от това?!..Повечето, които познавам изискват постоянно нещо от децата си, защото нали са ги гледали, страдали за тах и т.н. сякаш децата нямат чувства и не могат да страдат, а трябва да са машини за поклоение и вечна благодарност....
Крайна съм и има защо!

Аз съм съгласна с нея.

# 11
 • Мнения: 2 363
Хората , които изискват постоянно от децата си и им натякват, че са длъжни може да са на всякаква възраст. И на 20 да роди някой, пак може да си натяква... Има различни случаи. Много хора не срещат подходящия патньор до късно, или пък по някаква друга причина не са могли да забременеят до този момент. Всеки има правото да бъде родител. Подкрепям напълно едно такова решение, както и уважавам решението на някой, изобщо да не стане родител никога. Всеки си има своите причини и съображения.

# 12
 • Мнения: 16 623
Ако въпросното забременяване на 50г се е случило по естествен път....да, донякъде бих могла да се съглася, че в крайна сметка щом се е случило, то жената евентуално е и здрава, за да износи и роди плода.
Но в противен случай....не, не му е времето на 50г да се сещаш, че искаш дете.

Майка ми в момента е на почти 50г и има 4годишна внучка. Не я виждам лично нея, с малко бебе, току що родено на тази възраст.

# 13
 • Мнения: 703
Ами, аз съм на 28, майка ми е на 66, а татко почина преди 5 години, когато бях на 23, даже не ги бях навършила. Майка ми не е от най-здравите, отошенията ни са повече от лоши и не мисля, че вината е в мен. Просто хората с годините почват да кукат, да ама тя не взема мерки, не си признава, а смята че аз съм длъжна да съм нейн роб. Нищо друго освен нея не я интересува..
Не е никак лесно..а всеки ти казва, ми не й обръщай внимание..Ми тъй, ама не може ...особено, когато търпиш години наред  Naughty

Е, да съм благодарна, да съм благодарна, колко да съм благодарна, докато аз не се побъркам ли?!  newsm78

Нали, на всеки може да се случи, но вероятността да се случи на хората с по-възрастни родители е много по-голяма  Naughty

Не е честно нито спрямо родителите, нито спрямо детето, най-много спрямо детето...

# 14
 • Мнения: 2 363
Добре де, ама защо мислиш, че причината за мърморенето на майка ти е във възрастта, на която те е родила? Освен това тя не те е родила чак толкова късно, доколкото мога да смятам е била на 38... Моята майка не ме е родила възрастна, но все ми къса нервите с мърморене, откакто се помня Laughing То си е до човека...

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт