Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 931
Вчера ми се обади майка ми да ми каже, че имала поредния инцидент с група тинейджъри на детската площадка до блока ни. Група момиченца на 4-5 години, сред, които и дъщеря ми си играели на люлките, когато едно 11-12 годишно момиче дошло при тях, бутнало едно едно от децата и седнало на люлката да се люлее. Майка ми направила забележка на тинейджърката да не бута по-малкото дете при което тя започнала да се заяжда и да нагрубява майка ми - коя била тя, че ще й казва какво да прави и т.н. Присъединило се и едно момче, с което напсувало майка ми и й казало да си гледа работата. Майка ми се ядосала и го нагрубила, при което той си тръгнал и се върнал с познат възрастен, който дошъл да се разправя с майка ми. Изобщо не пожелал да изслуша нея или родителите на другите деца и буквално ги изгонил от площадката, явно добивайки кураж, че били две възрастни жени и майката на едно от децата.

Направо ума не ми го побира, засега решението е да не водим децата там, но това не може да продължава завинаги. Не мога да измисля как да се оправя със ситуацията.

От месец- два на площадката всеки след обяд се събира група от око 20-25 подрастващи, които пушат, пият алкохол и се държат предизвикателно с възрастните. Миналият месец аз имах спречкване с тях след като им направих забележка да не чупят люлките. Скочиха срещу мен, въпросното момче, което напсувало вчера майка ми, извади спрей с боя и ме заплаши, че ще ме напръска ако не се разкарам. Започна да хвърля пясък по нас, да обижда. Боя се да вляза в конфликт с тинейджърите защото гледам сама детето си и откровено се страхувам да не му навредят, на него или на майка ми. Интересно ми е как е най-удачно да постъпи човек в такива ситуации.

# 1
 • Мнения: 9 990
Квартал?
За вандалски прояви-сигнал в полицията.Жалба с входящ номер.От Всяка майка, видяла 20-годишните да рушат.За малолетните-не знам, но предполагам пак сигнал.За тях отговорност носи родителя-следва той да бъде привикан заради детето си.

# 2
 • Дъ Биг Вилидж
 • Мнения: 100
Мъже в вашия блок няма ли?

# 3
 • в рока
 • Мнения: 1 082
Сигнали,сигнали и пак сигнали.Не ми побира главата къде са органите на реда,защото е масова практика да се преобръщат детските площадки в бардак от непълнолетни

# 4
 • София
 • Мнения: 2 181
Мъже в вашия блок няма ли?

И аз това исках да питам?

# 5
 • Мнения: 10 583
Аз за най-удачно звъня в полицията. А сега, каквото и да направите вече, ми се вижда след дъжд качулка.

# 6
 • Мнения: 3 405
Сигнали,сигнали и пак сигнали.Не ми побира главата къде са органите на реда,защото е масова практика да се преобръщат детските площадки в бардак от непълнолетни

Има агресивни непълнолетни и наистина рушат площадките.
Има и други, не рушат, събират се да си приказват, смеят и пр. типично по тийнейджърски.

Обаче много пъти се питам къде да се събират тези деца? Добри или лоши, отвсякъде са изгонени.

# 7
 • Мнения: 931
Определено е след дъжд качулка сега. Преди време звънях в полицията по повод на компания от възрастни, не тинейджъри, която си е поставила маса и пейки в края на площадката и редовно е там на бира и карти. Една вечер, към 8 часа хвърляха бомбички долу и когато се обадих на полицията служителката ме попита мен какво ме притеснява в това, че хвърлят бомбички - че вдигат шум ли.  Crazy
Имам представа горе - долу къде живее това момче, но майка ми не ме остави да отида да говоря с родителите му защото се страхува, той после да не й посегне като отмъщение или да не навреди нещо на малката. Момчето е на само 12, но е доста агресивно - преди няколко седмици беше изрисувало асансьора във нашия вход, това го разбрахме от едно дете от компанията.
Току що видях поста на Анджелина, права си, че децата няма къде да се събират. Едно време ние се събирахме по пейките около блока, но дали съм била от смотаните деца не знам защото аз не смеех и да си помисля да обиждам или да псувам възрастен.

# 8
 • Мнения: 3 405
Може да говориш с майката на момчето. Без разправия и обвинения, а спокойно да изложиш ситуацията.
Обикновено майките са загрижени (освен, ако няма някакви по-крайни причини да не им пука или да са безпомощни пред агресията на детето си).

# 9
 • Мнения: 24
Преди време аз ходих да разговарям с една майка по подобен проблем.Помолих я да не казва, че аз съм разговаряла с нея, а да направи обща забележка на синът си, тъй като поведението му беше кретеноидно към всички.Резултатът беше, че момчето започна да се държи още по-зле, а дори дойде да се разправя и с мен, че съм го "натопила" пред майка му.Така че разговорът е нож с две остриета, зависи и жената каква е.

Иначе проблемите с детските площадки ги имаме и ние, аз директно звъня в полицията, обяснявам какъв е проблема и винаги пращат кола, която ги разгонва.... до следващия път.
Не зная какъв е изходът от тази ситуация, когато един човек си е невъзпитан какво може да се направи?

# 10
 • Мнения: 487
На 11-12 година са все още деца. Според Наредба 1 за площадките за игра площадките се делят на:
1. за деца до 3 г
2. за деца от 3 до 12 г
3. за деца от 12 до 18 г

 

# 11
 • Мнения: 931
Точно от това се опасявам ако говоря с родителите на момчето. В момента хормоните му бушуват и като нищо може да ми удари детето.

# 12
 • Мнения: 179
Няма смисъл да звъниш в полицията, трябва направо да подадеш жалба.  В нея опиши положението и говори с кварталния ви полицейски инспектор. Не е твоя работа да се разправяш с агресивни деца и да рискуваш физическа разправа с детето ти или членове на семейството ви.

# 13
 • Мнения: 6
Боя се да вляза в конфликт с тинейджърите защото гледам сама детето си и откровено се страхувам да не му навредят, на него или на майка ми.
Това е голям проблем - че си гледаш сама детето. Моя съвет е да си намериш мъж. Щото колкото и жените да мислят, че от мъжете нищо не става, все пак мъжете имат някаква роля в отглеждането на децата и в твоя случай е показателен. Сега ако имаше мъж, той щеше да ходи да пребие няколко келеша от площадката и нямаше да ти се налага да пишеш жалби, да се разправяш с полицията и т.н... Така че мъжът е важно нещо, намери си.

# 14
 • Мнения: 4 302
.... мъжете имат някаква роля в отглеждането на децата ...... Сега ако имаше мъж, той щеше да ходи да пребие няколко келеша от площадката и нямаше да ти се налага да пишеш жалби, да се разправяш с полицията и т.н...
За втори път днес, но....това е шега, нали  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт