Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 30 септ. 2011, 15:06 ч.

Оракулските карти на Мадам Ленорман - тема 8

 • 45 500
 • 732
 •   1
Отговори
 • Мнения: 293
Време е за нова тема. Ето старата тема  7

Към всички,които за пръв път попадат в темата - тя не е за онлайн гледане  и "мятане" на карти. Има достатъчно сайтове за това. Тук е мястото за споделяне на мнения  и опит (кой колкото има Simple Smile ) по нашите лични занимания с мистичното гадаене на Ленорман.

Гадаене с картите на Мадам Ленорман.

Популярните карти на Мадам Ленорман представляват тесте от 36 карти, с които лесно може да се гадае. Картите имат изображение, което съвпада с името на всяка карта. При този оракул е важно да се обръща внимание на името на картата, а не само на изброените значения т.е. всичко, което може да ви дойде на ум при вида на всяка една карта може да има гадателско значение. Никога не подценявайте интуицията си.
Цитат
ИНСТРУКЦИЯ ЗА КАЧВАНЕ НА КАРТИ ВЪВ ФОРУМА

1.   Стъпка – След като сте си направили подредба с личните си карти и искате да ги покажете на всички във форума, моля следвайте стъпките, които ще опиша една по една Smile Отваряте страница www.lenormand.mysteria.cz  и избирате колода, която най-много прилича на Вашата или пък най-много Ви харесва и я отваряте. С мишката привлачвате картите последователно както са се паднали във подредбата и я пресъздавате на екрана 1:1. Ако картите са малко по-големи и не ги виждате нормално всички на екрана, ами трябва да мърдате с мишката нагоре надолу, за да ги намалите малко, така че да се съберат на екрана натиснете Ctrl и знак минус (–) (горе след 0 на клажиатурата) докато ги съберете (обикновено 2 пъти Wink )
2.   Като сте готови натискате бутон PrtSc, който се намира някъде горе в дясно на клавиятурата Ви (по този начин копирате всичко, което се вижда на Вашия екран).
3.   После кликвате върху бутона START долу в ляво на Вашия екран и от менюто All Programs избирате програма Paint (или ако имате друга подобна на нея) и отваряте нов лист.
4.   С десния бутон на мишката натискате и избирате Paste (същото ще се случи ако натиснете клавиши Ctrl+V) и на екрана в програмата трябва да видите всичко, което сте копирали преди това в стъпка 2.
5.   В програмата ляво горе на екрана има меню с инструменти. Избирате пунктирния правоъгълник. С него ще „изрежете” само картите, а излишните неща, които виждате ще изчезнат  Като кликнете върху този инструмент, той се активира и с мишката ограждате само картите с пунктирна линия  от всички страни. После кликвате върху тях с десен бутон на мишката и избирате Copy или Cut. След това отивате съвсем горе в ляво имате File, ще Ви се отвори меню с възможности. Изберете New (програмата ще Ви попита дали искате да запазите предищното изображение, избирате No), за да ви се отвори чист лист, после десен бутон и Paste. Сега трябва да виждате само и единствено картите и нищо друго. Ако виждате друго се върнете и повторете стъпките от начало Smile Ако са само картите можете да продължите като отново кликнете върху File, но този път избирате Save as. Ще Ви се отвори прозорец, в който трябва да дадете име на файла, а на долния ред, трябва да му зададете, че това ще е .JPEG, .JPG  не бива да остава с разширение .bmp. Трябва да е като снимка.
6.   След като сте запаметили подредбата като снимка някъде на компютъра си (където помните, че е Wink ) отворете страница www.radikal.ru  там където пише browse кликнете и намерете файла с подредбата, която искате да качите. После натиснете малко по-надолу в ляво на екрана пише ЗАГРУЗИТ.
7.   Ще Ви се отвори страница с множество линкове. Изберете линка, над който пише КАРТИНКА В ТЕКСТЕ. Маркирайте с мишката и копирайте.
8.   След това влизате във форума и отваряте нов отговор и давате Paste на линка и като натиснете ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПРЕГЛЕД на съобщението трябва да видите Вашата подредба съвсем ясно Smile Ако не я виждате има 2 варианта: 1. или сте объркали нещо и почвате от начало; 2. има проблем с форума

# 1
 • Мнения: 293

Значение на картите на Мадам Ленорман

(най-общо)
1.КОННИК Не се стахувай от промяна, но не забравяй и традицията, която те е довела до тук. З: Приятна изненада от мъж. О: Амбициите, младоста и триумфа са във вреда на питащия.
2.ДЕТЕЛИНА Бъди благодарен за добрата си съдба и се възползвай от късмета си. З: Успех във всяко начинание. О:Пропуснати възможности заради мързел и пренебрежение.
3.КОРАБ Отплаване без да се обръщаш назад. Време е да започнеш да разкриваш нови хоризонти. З: Отмора, ваканция, приятно пътуване. О: Не желано заминаване, пътуване, принудително преместване.
4.КЪЩА Остави на страна всички страхове и капризи и приеми всички изпитания реалистично и практично. З: Хармония между съпруг и съпруга. Добри отношения в семейството. Успешен бизнес (кариера). Наследство. О: Проблеми в семейството
5.ДЪРВО Преди да се опреш на друг, довери се на себе си. З: Доверен близък (син, приятел) О: Жертви в името на семейството
6.ОБЛАЦИ Не се отчайвай, лошият период няма да трае вечно. З: Отминаваща буря, леко забавяне, преодолими спънки. О: Сериозни проблеми от не очаквани случки.
7.ЗМИЯ Не се доверявайте на жена с тъмна коса, която изглежда мила и любяща. З: Опасност от предателство. О: Лицемерие, оправдана завист, не заслужено доверие.
8.КОВЧЕГ Освободи се от всичко, което вече не е част от живота ти и направи място за новото. З: Капризен, подтикващ, рисковен, кавги. О:Финансови загуби и сърдечни разочарования.
9.БУКЕТ Винаги мисли позитивно и се бори срещу несигорността и страха. З: Дар, излекуване, подобряване. О: Безчувственост, съперничество, допуснати и изстрадани грешки.
10.СЪРП (Коса) Отдай се на пречупването, то ще даде начало на нов живот. З: Колапс на сигурността, пречупване. О:Неочакван край на нещо.
11.КАМШИК и МЕТЛА Не позвилявай на никой да се меси в плановете и ценностите ти. З: Неразбирателство, безполезен спор. О: Клюка, предстоящ съдебен иск.
12.ПТИЦИ Внимателно пручете предложение за работа преди да го приемете. З: Детайлен анализ, предоставящ нови кръгозори. О: Трудно решение, променлив късмет.
13.МОМИЧЕНЦЕ Наслаждавай се на постиженията, но не се самозабравяй. Съдбата има други планове за теб. З: Забавление с приятели, щастлива, но краткосрочна връзка. О: Сантиментални разочарования, загуба на доверие.
14.ЛИСИЦА Пази се от околните, някой от тях може да ти навреди. З: Бдителност, скрити намерения. О: Недискретност, разкрити тайни, врагове.
15.МЕЧКА Ако спора е неразрешим, потърси арбитър или се откажи. З: Конфликт, необходимост от помирител. О: Импулсивно изречени думи или извършени действия, конфликт, кавга.
16.ЗВЕЗДИ Мисли позитивно, оптимизма намалява трудностите на половина. З: Успешни продажби, укоражаващи резултати, флирт. О:Оставка, сериозни но преодолими пречки, прахосване.
17.ЩЪРКЕЛ Не стреляй на посоки, а по добре изчакай това, за което си готов. З: Раждане, среща с приятели и роднини. О:Безсмислено чакане, отложено решение, нарушени планове.
18.КУЧЕ Верни приятели около теб. Спри да се отчайваш и погледни напред. З: Дълготрайно приятелство, лоялност, подкрепа. О: Самота, самосъжаление, неспособност за взимане на решения.
19.КУЛА Дори когато боли не отричай истината, която се разкрива пред теб. З: Яснота, обективност, анализ, отвързване. О: Отхвърлена истина, опасни преживявания.
20.ГРАДИНА Бъди по ентусиазиран в работата си и ще постигнеш страхотни резултати. З: Начало на бизнес, изобретение, романтична среща. О: Помрачено щастие, тежки тайни за пазене.
21.ПЛАНИНА Следвай амбициите си, но уважавай и тези на околните. Ламтенето може да доведе до загуба. З: Стремеж за превъзхождане над всичко О: Безсмислени опити, непреодолими пречки.
22.ПЪТ Не овъртай, а вземи решението, което трябва възможно най – скоро. З: Обмислен избор, предприемане на нещо ново. О: Изчакване, компромис, морален разпад.
23.МИШКИ Осъзнаване на грешките е първа стъпка към предотвратяване на повторното им допускане. З: Проблеми в службата, грешки, лъжливи приятели. О: Измама, кражба, лоши инвестиции.
24.СЪРЦА Не се съмнявай в любовта около теб, отвърни с любов и я разпространи. З: Велика любов, семейно щастие, сбъднати мечти. О: Нестабилност, семейни и професионални проблеми.
25.ПРЪСТЕН Преди приемането на конкретно предложение първо го обмисли добре. З: Предстояща сватба, стабилна връзка, изгоден договор. О: Невъзможност за взимане на решения, обтегнати отношения.
26.ДНЕВНИК Не споделяй плановете си с друг за известно време. Ще откриеш най – добрия съвет в себе си. З: Интимност, тайни, приятни моменти. О: Меланхолия, разкаяние, угризения.
27.ПИСМО Не подценявай предупрежденията, плановете ти може да се окажат в опасност. З:Важна новина, бележка. О: Неуспешен отговор, безсмислено съобщение.
28.КАВАЛЕР Довери се на мил човек, който искрено те обича. З: Любим човек, верен приятел, надежден професионалист. О: Съмнения, незадоволеност.
29.ДАМА Довери се на жената, която те обича, тя ще направи всичко за теб. З: Любима жена, искрена приятелка, могъщ съюзник. О: Егоист, жена предател, самонадеян.
30.ЛИЛИЯ Преди да се втурнеш в авантюра или сериозна връзка премисли пак. З:Необходимост от разясняване на чувствата, целомъдрие. О:Стерилитет, самота, пренапрягане.
31.СЛЪНЦЕ Използвай талнта си и се доверявай на себе си. З:Осъзнаване на възможностите. О: Усилия напразно, намален ентусиазъм.
32.ЛУНА Когато преценяваш непознат, следвай интуицията си. З: Осъзнати мечти, проникновение, поличба. О: Илюзии, разбити фантазии, разпръснати мечти.
33.КЛЮЧ Упорстване за невъзможното е безсмислено. Трябва веднага да се смени поведението. З: Ловко решение, безполезни знания. О:Затворени врати, горчиви разочарования, невъзможен изход.
34.РИБА Действай бързо, но не безразсъдно. З: Успех, пропорционален на бързината на действие. О:Голямо безпокойство.
35.КОТВА Трябва да си постоянен. Имаш това, което е необходимо. Търпение. З:Основателна надежда, усилие, което с времето ще доведе до успех. О:Напразна надежда, незадоволителни резултати.
36.КРЪСТ Вярвай на съдбата, късметът няма да ти изневери. З: Покровителство, успех, религиозност. О:Край на хубав цикъл, съдебна загуба.
Легенда : З - значение на картата; О - значение при обърната карта
С картите на Мадам Ленорман може да се гледа и само с изправени карти. Това го решава всеки самостоятелно. Винаги взимайте предвид заобикалящите карти и се стремете да формулирате ясно въпроса, чийто отговор търсите.

# 2
 • Мнения: 293

Тълкуване на картите на мадам Ленорман

Превод от английски Еллоа
1. Конник –ако е на растояние е носител на добро от далеч. Ако е засенчен от облаци между вас и него, тогава носи лоши новини.
2. Детелина – заобиколена от облаци предсказва скръб, печал. Ако е близо до Сигнификатора, тази мъка ще е краткотрайна и ще е за добро за продължителен период. Ако няма облаци носи щастие и благополучие.
3. Кораб – за наследство и финансова операция, сделка, обещава просперитет. Ако корабът е близо до Сигнификатора, ще предприемете дълго пътуване...
4. Къща – ако е близо до вас, покозва добър късмет във всичко, което правите. В центърът тази карта е предупреждение да се пазите от тези около вас.
5. Дърво – далеч от вас, говори за добро здраве, сила, дългосрочно щастие и изпълнение на вашите желания.
6. Облаци – ако светлата им страна е към вас, означава щастие, но ако е тъмната страна е лош (злокобен) омен.
7. Змия – в зависимост от това , колко е близо или далече от Сигнификатора показва предателство, измяна или загуба, или лицемерие.
8. Ковчег – означава инцидент, болест или загуба; нейната сила зависи от близостта със Сигнификатора – относително но две карти от него.
9. Букет – вестител на стахотен късмет.
10. Коса – поличба за неизбежна опасност, но няма да продължи, ако е заобиколена от позитивни карти.
11. Пръчка – предполага домашни неприятности : семейни раздори или възможни болести, зависи от позицията относно Сигнификотора.
12. Птици – предчуствие за краткотрайни проблеми , но ако картата е далеч от Сигнификатора е успешно пътуване.
13. Дете – показва приятни връзки, доброта и нежност.
14. Лисица – предупреждава нечестни и завистливи хора ако е наблизо, ако е далече няма специално значение.
15. Мечка - на растояние означава щастие, но близо до питащият съветва, че сте близо до зло и хората са завистливи.
16. Звезда - това е знак за късмет във всички аспекти на вашият живот, но ако има тъмни облаци наблизо е неизбежно нещастие.
17. Щъркел – ако е близо до вашата карта предсказва промяна във вашато непоасредствено обкръжение, ако е на растояние индикира обстоятелства, които ще закъснеят или дори ще възпрепятсват тази промяна.
18. Куче – показва лоялни приятели, ако е наблизо и обратното ако е далече; ако е заобиколено от облаци тази карта предупреждава да бъдете нащрек срещу лъжа и предателство.
19. Кула – знак е за дълъг и щастлив живот, но ако е заобиколен от облаци предсказва обратното.
20. Градина – ако е близо е поличба за движение във висшето общество, наличие на многобройни и видни (достойни) приятели, но ако е далече говори да се пазите от компания, на която не може да се вярва.
21. Планина – ако е близо, предвещава мощни врагове, но ако е на растояние, дълготрайно приятелство.
22. Пътища – без облаци индикира път за излизане от настоящето затруднение, толкова дълго колкото е разстоянието до вас. Но в присъствието на облаци е знак, че няма изход!
23. Мишки – означава кражба, ако е близо до вас ще си възвърнете това, което е било откраднато, но ако е далече ще трябва да се примирите с постоянна загуба.
24. Сърце – сигурен знак за добър късмет, щастие и радост.
25. Пръстен – ако ви е отдясно предсказва щастлив брак, но ако е отляво и далече е поличба за нелоялна и болезнена раздяла.
26. Книга – означава тайна.
27. Писмо – показва добри новини от далече, но ако има облаци наблизо новините ще са лоши.
28. Джентълмен или мъж.
29. Жена или млада дама.
30. Лилии – над вас е знак за добродетел, под вас лоша слава, близо до вас индикират щастлив живот, заобиколен от облаци домашни тревоги.
31. Слънце – в близост до питащият, излъчва щастие, живот и благоденствие, но далеч винаги носи пречки и безпокойство за това за което се домогвате.
32. Луна – от вашата страна носи големи почести, но ако е на растояние е предвестник на нещастие.
33. Ключ - предлага успех, ако е близо и неуспех, ако е далеч.
34. Риби – поличба за голям късмет на море и успешни предприятия, но ако е на растояние предсказва препречване на вашите желани амбиции.
35. Котва - това е омен за търговски успех и просперитет в морски предприятия, може би свързани с любов; но на растояние е омен на горчиво разочарование.
36. Кръст - винаги е знак за поличба, близо до питащият предсказва краткотрайно нещастие.

# 3
 • Мнения: 116
Записвам се да ви следя Simple Smile Редовно си ги редя,но съм още много начинаеща.

# 4
 • Мнения: 3
Хоп, и аз тук Simple Smile))
Лу , благодаря ти зя тема!

# 5
 • плевен
 • Мнения: 571
Здравейте,и аз ще се присъединя,въпреки че не съм от най-редовните Peace А какво ще кажете ако при голямата подредба се падне кулата на първо място,т.е кула в дом 1?Малко ме плаши да не е лоши новини или нещо такова...Иначе ми се падна сърце в дом сърце,да видим колко ще е любовен месеца Thinking

# 6
 • Мнения: 0
Благодаря за темата Wink

# 7
# 8
 • Мнения: 293
Здравейте,и аз ще се присъединя,въпреки че не съм от най-редовните Peace А какво ще кажете ако при голямата подредба се падне кулата на първо място,т.е кула в дом 1?Малко ме плаши да не е лоши новини или нещо такова...Иначе ми се падна сърце в дом сърце,да видим колко ще е любовен месеца Thinking

Кула на първа позиция, според мен не бива да те плаши. Но за повече подробности гледам съседните карти, огледалните и диагонала, разположението й спрямо S . Първата карта е от основно значение  за изграждане на цялата картина.

# 9
 • плевен
 • Мнения: 571
Здравейте,и аз ще се присъединя,въпреки че не съм от най-редовните Peace А какво ще кажете ако при голямата подредба се падне кулата на първо място,т.е кула в дом 1?Малко ме плаши да не е лоши новини или нещо такова...Иначе ми се падна сърце в дом сърце,да видим колко ще е любовен месеца Thinking

Кула на първа позиция, според мен не бива да те плаши. Но за повече подробности гледам съседните карти, огледалните и диагонала, разположението й спрямо S . Първата карта е от основно значение  за изграждане на цялата картина.


този път никъде не записах цялата подредба,записах си само за мен каво виждам и тн,за да не ви тормозяя Joy

# 10
 • varna
 • Мнения: 34
Радвам се, че има нова тема  Hug Благодаря!
Хвърлих 3дневни карти + 1допълнителна

Според мен днес ще има опасност от някакви измами, дори мога да попадна в капан, има неверни и лицемерни хора около мен и в това се коренят проблемите ми, но всичко ще е моментно и трябва да се успокоя, защото може би всичко това ще ми изясни ситуацията ... нещо такова ми хрумна, но дали е така newsm78

Последна редакция: нд, 02 окт 2011, 15:12 от marlen

# 11
 • Мнения: 2
Привет на всички в този слънчев и хубав ден!  Nature Sun With Face Благодаря за новата тема! Simple Smile

# 12
 • Мнения: 293
Радвам се, че има нова тема  Hug Благодаря!
Хвърлих 3дневни карти + 1допълнителна
...
Според мен днес ще има опасност от някакви измами, дори мога да попадна в капан, има неверни и лицемерни хора около мен и в това се коренят проблемите ми, но всичко ще е моментно и трябва да се успокоя, защото може би всичко това ще ми изясни ситуацията ... нещо такова ми хрумна, но дали е така newsm78
И аз така виждам нещата, с едно допълнение (въпрос) Тази ситуация с некоректните хора около теб, свързана ли е с нещо семейно? Изглежда ми, като че някакви роднини са ти създали интрижки през почивните дни, но всичко се е оправило.

# 13
 • Мнения: 36
 Heart Eyes - лу благодаря , всичко е толкова подредено...  bouquet

# 14
 • varna
 • Мнения: 34
Радвам се, че има нова тема  Hug Благодаря!
Хвърлих 3дневни карти + 1допълнителна
...
Според мен днес ще има опасност от някакви измами, дори мога да попадна в капан, има неверни и лицемерни хора около мен и в това се коренят проблемите ми, но всичко ще е моментно и трябва да се успокоя, защото може би всичко това ще ми изясни ситуацията ... нещо такова ми хрумна, но дали е така newsm78
И аз така виждам нещата, с едно допълнение (въпрос) Тази ситуация с некоректните хора около теб, свързана ли е с нещо семейно? Изглежда ми, като че някакви роднини са ти създали интрижки през почивните дни, но всичко се е оправило.

Да, ситуацията е свързана със семейството-всъщност имаше си семеен скандал, поради лъжи и неизяснени неща... накратко изяснявахме си разни работи, но до никъде не се стигна...
И вчера си хвърлих 3 дневни карти и днес отново и винаги допълнителната карта е 31Слънце, какво би могло да означава това? Вероятно тези дни са дни на изясняване или нещо друго може да е?

Общи условия

Активация на акаунт