Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 30 септ. 2011, 17:44 ч.

Au-pair

 • 2 376
 • 8
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2
Здравейте. Бих искала да попитам, ако някой от форума е бил или в момента е по тази програма някъде да сподели опита и впечатленията си или ако има странични такива по отношения на момичета, които са о пеър в страната, в която е.

# 1
 • Мнения: 2 786
Не съм била au-pair никъде, но гледам, че тук е популярно и много семейства ползват такива услуги. Но всичките случаи, които познавам, са на филипинки и тайландки, които са дошли тук по тази програма. В полицията има и бланки със стандартни договори, които се попълват от семейството и кандидатката.
Ти някоя конкретна държава ли имаш предвид или обща информация?

# 2
 • Мнения: 2
По-скоро обща информация, някое момиче, което е било да разкаже за живота си и нейните лични плюсове и минуси и дали си е заслужавало. Ако е била с агенция от България да каже коя е, ако само си е намерило семейство от кой сайт и доколко е надеждно  така, без посредник, тъй като аз съм се ориентирала към второто, защото просто не мога да открия агенция. Интересува ме и какво е било отношението на семейството към нея, по-скоро като към техен член или като към домашна помощница, наблюдения върху други семейства и други о пеър момичета. За държава съм се насочила към Англия като, че ли защото все пак става въпрос за работа с деца и не бих рискувала да отида някъде където не знам техния майчин език, дори да го няма изрично като условие това. А ти в коя страна си?

# 3
 • Мнения: 2 786
Аз съм в Норвегия. Според това, което знам за тази програма тук, има изискване момичето да е между 18 и 30 (под 30) и да е много вероятно, че след изтичането на периода, през който е au pair, ще се върне в родината си. Работиш най-много 5 часа на ден, не повече от 30 часа седмично. През останалото време можеш да ходиш на езиков курс (и да научиш местния език). Живееш и се храниш със семейството и получаваш 4000 крони на месец преди данъците джобни/заплата. И имаше още няколко подробности, които не помня сега, но ако те интересува да си au pair тук, мога да ти пратя полезни линкове на бележка.

# 4
 • ENGLAND
 • Мнения: 2 987
Тук http://www.bghelp.co.uk/modules/Jig/index.php си има дори отделна тема на английските Au-pair.

# 5
 • в едно миланско село
 • Мнения: 4 053
и аз нямам личен опит, но пък се интересувам, заради щерката.
в Италия не е особено разпространено като вътрешно търсене, но все повече деца използват метода след завършване на средно образование, че и по-късно.
мненията са много и различни : явно зависи и от агенция, и от късмет, инак не мога да си обясня преминаването от ентусиазъм до отричане.
ах, предполагам, зависи и от личните цели : принципът не е печалбарски, а на инвестиция, с която се научава език, покривайки си ежедневните разходи и поемайки някаква отговорност за себе си и не само.
щом си ок с английския, форуми по въпроса : бол!

# 6
 • Пловдив
 • Мнения: 16 911
Аз сум била au-pair в Дания. Каквото и да си говорим можеш да очакваш всичко в една и съща страна, в един и същи град - зависи от конкретното семейство. Има много доволни момичета (и момчета), аз съм със смесени чувства, чувала съм и кошмарни истории и от страна на семейства и от страна на момичета. Не мога да ти помогна с агенция, защото беше преди 10г. Аз си намерих, чрез гугъл - написах au-pair и Дания и подбрах 5-6 агенции, свързах се чрез мейл и пратих ... мисля автобиография, мотивационно писмо, снимки.

# 7
 • Мнения: 405
И аз съм била Au-pair преди 10-тина години - в Германия. Аз съм много доволна и бих го препоръчала на всяко момиче, като начин на опознаване на една страна, език и култура.  Peace
Имам обаче една позната, при която семейството беше ужасно. Но затова си има договор. Агенцията е длъжна в случай, че договорът не бива спазван да намери ново семейство. Въпреки това е неприятно, когато се случи.
Иначе не мисля, че някой използва Au-pair-тe като евтини работнички. Работата е прахосмучене, гладене на дрехите на децата, евентуално водене/прибиране на децата от у-ще/д.градина, игра с тях, понякога правене на закуска или обяд...
Семейството поема здр. застраховка, разходите за езиков курс и получаваш 200€ джобни и в тази една година имаш 1 месец право на почивка.
На мен агенция ми намери семейството и аз не съм плащала нищо (семейството е платило някаква неизвестна за мен такса), но не помня как се казва... Първото семейство което ме беше контактувало го отказах.
На твое място бих търсила семейство, което живее в град, колкото по-голям толкова по-добре. Или да имаш осигурена кола, която е винаги на твое разположение. В градовете възможностите за различни курсове, запознанства, излизания са повече и е по лесно. Peace

# 8
 • Пловдив
 • Мнения: 16 911
А, да, забравих - има възможност ако толкова не ти допадне семейството да го смениш там на място, аз бях 3 месеца в Копенхаген, не ми понесе и отидох при друго семейство в малко гардче до Одензе (нарочно помолих в агенцията да не съм пак в Копенхаген, исках ново място). Във второто семейство ми харесваше повече и изкарах до края на едногодишната виза. Специално в Дания бяха едногодишни визите за au-pair, после се подават документи за удължаване до 2г макс.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт