Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 3 окт. 2011, 10:36 ч.

Неуредени регулационни отношения?

  • 940
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 4
Закупих си имот в близко село до Стара Загора. В старият нотариален акт пише, че бащата прехвърля на сина си дворно място от 840 кв. м. заедно с постройките. За една от границите на имота пише, че има неуредени регулационни отношения за 50 кв. метра придаващи се по регулация към горната квадратура на парцела. Аз купувам имота от сина.
По скицата от общината пацела е 890 кв. м.
Какво означава това?
Притежавам ли ги тези 50 кв.м.?
Ако ли не какво трябва да направя за да ги притежавам?
Кой трябва да извикам за да ми определи реалните граници на имота?

# 1
  • Мнения: 4 995
А с какво граничи в горната си част парцела? Там, където са тези 50кв.м. Къде го пише това за неуредените регулационни отношения- в нотариалния акт ли?

Така, както е описано си собственик на 840 кв.м., които ти прехвърля собственика. Принцип на гражденското право е, че никой не може да прехвърли повече от това, което притежава. При парцелирането на имотите често се получават разлики. Предполагам, че тези 50кв.м. са общински. Ако е така значи с общината сте съсобственици на този поземлен имот.

Границите на имота се определят от Кадастъра.

# 2
  • Мнения: 4
А с какво граничи в горната си част парцела? Там, където са тези 50кв.м. Къде го пише това за неуредените регулационни отношения- в нотариалния акт ли?


Ето какво пише в стария нотариален акт:
Дворно място от 840 кв.м. находящо се в село ***, представляващо парцел **** по плана на селото при граници север - парцел, изток - общ. място, запад - улица, юг- парцел с неуредени регулационни отношения за 50 кв. м. придаващи се по регулация към горната квадратура на парцела ЗАЕДНО с ПОСТРОЙКИТЕ, находящи се в гореописаното дворно място.

# 3
  • Мнения: 133
Защо не питаш в общината на петия етаж? в четвъртък имат приемен ден...според мен трябва План за регулация за изясняване на точните граници на имота...но не съм сигурна... Embarassed
Ако искаш пиши ми ЛС, мога да питам някой геодезист.

# 4
  • Мнения: 4
МИсля да отида в общината, когато си получа новия нотариален акт.
Кой трябва да изготви този план за регулация?
Venie, ще се радвам да ми изпратиш контакти на геодезисти. ( на лични )

Общи условия

Активация на акаунт