Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 571
Та това ми е темата.Почти не ги виждаме аз и бабата,която прибира детето.На родителската среща ни взеха една сума пари за неща,които би трябвало да им се дават от общината.
Изрично казах без памперс за следобеден сън/занесох пикливка и предупредих,че всеки ден ще пера чаршафи ако се наложи/а те и слагат разни,които кой знае от къде са.
Родителската среща е една за срока Септември-Юни.Виждам само възпитателката,която чисти с белината,която риделите купуват.Учителките не посрещат децата и не ги изпращат.Казаха ни,че "Родителска се прави,когато си взимате дедето.Виждате се с госпожата и тя ви казва как е било"В резултат дори не знам елементарното.Дали яде,спи,пишка,слуша....
Кажете аз ли бъркам някъде и имам огромни изисквания

# 1
 • Мнения: 120
Направо сменяйте градината Laughing

# 2
 • Мнения: 8 813
   Ами така е. Аз също почти не ги виждам -сутрин нашите деца се качват сами, а следобед ако не са навън също не ги придружават. Винаги мога, обаче да потърся госпожите, и да ги попитам конкретно, каквото ме интересува. Намирам го неприятно, но все пак тя не може да се размножи - когато говори с мен едното и око е на стълбището, или следи другите, ако сме в градинката. Примирих се, че ядене-спане-пишкане са дреболии, за които ще ме уведомяват само при проблем, и колкото мога да измъкна от детето - толкова. За мен беше голяма промяна, че както досега съм имала пълен поглед върху всяка дреболия от ежедневието на детето, сега не знам почти нищо - включително и за важни, според мен неща, от това, как контактува с другарчетата, до колко точно вода е пило.
   Родителската среща и събирането на пари е друг въпрос...

# 3
 • Мнения: 15 379
Получавам често и редовно обратна връзка.
Явно е късмет.
Събирането на пари е ясно. Навсякъде е така.


За мен беше голяма промяна, че както досега съм имала пълен поглед върху всяка дреболия от ежедневието на детето, сега не знам почти нищо - включително и за важни, според мен неща, от това, как контактува с другарчетата, до колко точно вода е пило.

И аз мен беше така.
Преди да тръгне на градина, една приятелка ми казваше "Разбери, че като тръгнат на градина и вече си имат свой живот, свои преживявания...".
Абсолютно й вярвам. Всъщност тръгването на градина е първото отделяне от мама. Но като такова е нужно да не цари и пълно информационно затъмнение.

Мира, имаш право на обратна връзка. Изисквай!

# 4
 • София
 • Мнения: 18 405
Мира, как така не виждате госпожите?
Аз сутрин също не ги виждам, защото залата на първа група е на втория етаж и детето ми го оставям само да си се качи. Но следобяд се качвам директно горе и госпожата веднага идва при мен като ме види. И без да се налага да разпитвам, започва да ми казва как се е държала малката, какво е правила... Така е с всички родители като си взимат децата, но и на нас ни е за първа година, та може и затова да ни отделят толкова внимание.
Утре ни е родителската среща, на която ще се събират съответните суми, но това е друга тема  Mr. Green
П.П. Да допълня, че когато взимам детето от градина, понякога се "промъквам" на пръсти и гледам Кати през стъклото на стаята им. Друго си е да погледна детето отстрани - да видя какво прави, с кого си играе, спокойна ли е, усмихната ли е, ей такива неща.

# 5
 • Мнения: 571
Сутрин ако сме там в 7 без 20 може и да я видя.Аз реших да я водя към 8 и тогава вече имат бая деца вътре и около 4-5 които с моето влизат.Лелката казва само "ех колко много сте на куп" и носи закуската навътре...та няма как да видя госпожите.
Следобяд я взима баба и.Но и на нея не се дава информация.

# 6
 • Mars Hotel
 • Мнения: 3 238
Много странно ми се струва това. При нас и сутрин, и следобед госпожата приема и предава детето. Всеки ден си говорим.

А когато я взима бабата, децата не са ли навън понякога? Поне тогава госпожата трябва да е там.

Защо не помолиш учтиво госпожата да ти отдели 2 минути сутрин. Нека лелката й предаде, че я търсиш.  Ако госпожата откаже, помоли я да ти каже КОГА може да говорите. Ако пак извърти нещата - при директорката. Според мен си в правото си да искаш обратна връзка.

# 7
 • Мнения: 571
Децата НЕ се извеждат #Crazy Не зная дали е правилноили не.На по 3г са.Не можели да смогнат да преоблекат 25 деца.Пари могат да искат,но да си поискат помощ за преобличането не може newsm78
До директорката ни се даде да разберем,че не трябва да прибягваме.Имали си огромно доверие учителки-директорка и само в групите се разрешавали проблемите....Аз не смея да викам госпожите.Притеснявам се да не се държат лошо с детето след това.Не живеем в Америка.Всички знаем,че любопитните мами биват "наказвани" след това.Спрямо децата им не се държат никак добре.Най-толерирани са тези,които дават пари.Безразлични са към онези,които не се месят в нищо и обругани са оноези,които имат претенции

# 8
 • Мнения: 2 460
Къде се развива тая история? В кой град? (не е под брезата със сигурност Laughing)

# 9
 • Mars Hotel
 • Мнения: 3 238
Ужас!  Shocked
Мира, това е страшно. Може би наистина, ако имате такава опция, не е зле да помислите за смяна на градината.

Не е задължително госпожата да се ядоса, че искаш да говориш с нея. Измисли си някакъв дребен повод, например да я питаш как е по-удобно да я водиш - с потник или без, примерно. Под предлог, че не знаеш каква е температурата вътре, а детето не може да прецени само. И после я питай каквото те интересува.

П.П. И в нашата група са 25 деца, но това не пречи да ги иазвеждат и сутрин, и следобед. Това с преобличането е оправдание.  Naughty

# 10
 • Мнения: 1 121
При нас положението е същото.
Групичката в която е дъщеря ми е единствената която не се извежда да играе на двора, което си е направо престъпление при това хубаво време. Децата са като затворници в стаята #2gunfire.
С госпожите почти не се виждаме, сутрин детето се поема от лелята и следобед се води от нея. Ако искаш може да се разговаря с госпожата, но е безмислено. Първата седмица получих няколко "дежурни" отговора и спрях да задавам въпроси, за да не се чудят какво да ми отговорят или да ме лъжат.
Въобще нямам обратна връзка с тях, а щерката нищо не казва. Rolling Eyes

# 11
 • Мнения: 4 966
Ако имаш възможност, сменяй градината. Направо звучи ужасно.
докато нашите бяха в градина, сутрин ги посрещаше лично госпожата от първа смяна :в понеделник сутрин и медицинската сестра, за да прецени дали не е необходимо да върне някое болно дете - преглеждаше очи, нос, гърло/, а вечер ни ги предаваше лично госпожата от втора смяна, която разказваше какво са правили през деня.
Сега в училище е същото - госпожата ги посреща сутрин на двора и ги вкарва в училище, а вечер госпожата от занималнята ги предава лично на родителите.

# 12
 • Мнения: 252
И моята дъщеря е първа група и ходи от скоро на градина и имам малки наблюдения,но ще ти кажа как е при нас.Сутрин се влиза само до вратата(наистина е по-хигиенично според мен),но преди това съм звъннала на звънеца и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО слиза госпожата да я поеме.След обяд са навън и винаги получавам отговори на всички въпроси,казват ми как се е държала,какво са правили(ако са имали занимания) и как според тях се адаптира.Ако не попитам може и нищо да не ми кажат,но не съм рпобвала този вариант ,а ги засипвам с въпроси веднага.Нашата родителска среща е тази седмица,но предполагам ще мине като на всички останали-какво и колко трябва.
И според мен си в правото си да искаш елементарна информация и поне малка заинтересованост.А за памперсите и разходките изобщо пък не  мога да коментирам.При нас казаха,че задължително ако няма дъжд,мъгла или много лошо време ги изкарват.За памперсите казаха,че ако носи те щели да и го свалят,но там вече не знам как процедират,защото моята дъщеря си отиде научена.Предполагам обаче по думите им ,че изобщо не позволяват памперси дори и за сън.

# 13
 • София
 • Мнения: 18 405
Извеждането навън не е свързано с кой знае какво преобличане. Има само смяна на обувки и обличане на връхна дреха, така че е смехотворно да се използва подобно оправдание.
Мира, в градината на детето ти цари пълно безхаберие!
Всъщност говорила ли си с други родители? Те как виждат нещата?
Защо не вземеш да изпратиш един анонимен имейл до Директорката и да я заплашиш, че ще подадеш жалба до съответните органи (признавам си, че не знам къде трябва да се ожалиш в случая, но анонимката може и да свърши някаква работа).

Сутрин се влиза само до вратата(наистина е по-хигиенично според мен)
Ние, родителите, използваме калцуни, които се продават в аптеките, и си се качваме съвсем спокойно до залата на децата. Госпожите сами идват да ни информират как е протекъл денят на детето. Изобщо не мога да се оплача.

# 14
 • София
 • Мнения: 1 255
Винаги сме получавали информация. Нямаме оплаквания.
Учителките,лелката ни осведомяват с желание.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт