Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

Кой сезон запомнихте като най-добър?

Опции:

* Гласуването приключено: вт, 10 апр 2012, 22:40

 • Мнения: 51
Отчаяни съпруги / Desperate Housewives
(2004-2012)

„Отчаяни съпруги“ (на английски: Desperate Housewives) е популярен американски сериал, създаден от Марк Чери. Действието се развива на „Уистерия Лейн“ в малкото градче Феървю. В него се разказва за ежедневието на пет жени, като междувременно на заден план се разкриват няколко мистерии. „Отчаяни съпруги“ съчетава няколко стила: драма, комедия, мистерия, трилър, фарс и сатира. В „Отчаяни съпруги“ участва носителката на „Златен глобус“ Тери Хачър, носителката на „Златен глобус“ и „Еми“ Фелисити Хъфман, телевизионните ветеранки Марша Крос и Николет Шеридан, и изгряващата звезда Ева Лонгория. Бренда Стронг е разказвачът на историята.
## Режисьор : Майкъл Тейлър

## В ролите :
Тери Хатчър (Сюзън Майър/Делфино), Фелисити Хъфман (Линет Скаво), Марша Крос (Бри Вандекамп), Ева Лонгория (Габриел Солис), Бренда Стронг (Мери Алис Янг), Джеймс Дентън (Майк Делфино), Рикардо Чавира (Карлос Солис), Дъг Сейвънт (Том Скаво), Николет Шеридън (Иди Брит/Уилямс), Катрин Джуустън (Карън Маклъски), Ванеса Уилямс (Рене Пери).

## Резюме :

В сериала “Отчаяни съпруги” ще видите историята в американския й вариант. Главните героини са пет жени : някои от тях съпруги, други не съвсем; някои от тях са изрядни домакини, а до ястията на други – по-добре не припарвайте; някои от тях са изкусни флиртаджийки, други не могат да поканят на вечеря и съседа си. Всички те имат обаче нещо общо: живеят в един и същ квартал и въпреки, че личните им истории се различават, и петте се нареждат под общия знаменател на “Отчаяни съпруги”.

ЛИНК ЗА СВАЛЯНЕ ОТ ЗАМУНДА.НЕТ -> Сезон 1
Премиера: 3 октомври 2004г. Финален епизод: 22 май 2005г.

В пилотния епизод зрителите се запознават с историята на Мери Алис Йънг. Сюзън, Габриел, Линет и Бри намират анонимно писмо сред вещите на Мери Алис. Това ги навежда на мисълта, че в живота на Мери Алис има мистериозна тайна, довела до нейното самоубийство.
Сюзън и Иди се борят за любовта на Майк (новият съсед водопроводчик). Сюзан без да иска опожарява дома на Иди. Г-жа Хубър подозира, че Сюзън е предизвикала пожара. Сюзан започва да се „рови“ в живота на Майк и се сблъсква с множество неясни за нея предмети, ситуации и действия. Майк се опитва да държи Сюзън далеч от психопата Пол. Пол и Майк са заплетени в история свързана с множесто убийства и трупове. Миналото и настоящето се сблъскват
Габриел има връзка със градинаря си Джон. Проблемът е в това, че Джон е на 19 години и е все още непълнолетен (в САЩ пълнолетието е след 21-годишна възраст). Карлос подозира, че Габи има връзка, но заподозрян е съвсем друг мъж, а не Джон. Майката на Карлос разбира какви ги върши Габриел, но точно когато решава да издаде тайната, е прегазена от сина на Бри и Рекс. Карлос е арестуван и обвинен в данъчни измами. Габриел научава, че е бременна, но не е сигурна кой е бащата.
Линет има проблеми със синовете си и с тяхното възпитание. Към края на първи сезон Линет научава, че съпругът й Том има дъщеря от бившата си приятелка. Иди съветва Линет какво да направи.
Бри разбира, че съпругът й Рекс я е мамел с друга жена. С Рекс решават да отидат на семейна терапия при психоаналитик. Нещата между тях не вървят. Бри си намира нов любовник в лицето на аптекаря Джордж. По-късно Рекс умира, натровен от хапчетата изписвани от Джордж.

Сезон 2

Премиера: 25 септември 2005г. Финален епизод: 21 май 2006г.

Мистерията на сезона са новопристигналото семейство Епълуайт.
Бри продължава да излиза с Джордж. По-късно разбира, че той е отговорен за смъртта на Рекс. Джордж се самоубива с хапчета. Бри е там, но не го спира. Бри има проблеми с алкохола.
Линет се връща на работа, но има проблеми с властната си шефка Нина Флетчър. От друга страна съпругът й Том я притиска да не харчи много пари. Линет открива, че шефката й има връзка на работното място и се опитва да я притисне с този факт. Дъщерята на Том заживява с него и Линет.
Адвокатът на Карлос се влюбва в Габриел. Габриел прави спонтанен аборт. Карлос е пуснат под домашен арест. Габриел и Карлос решават да си осиновят дете, но това се оказва доста трудно. Служителката по осиновяването се оказва майката на Джон, непълнолетното момче с което Габриел е имала връзка.
Изчезналият Пол Йънг отново се връща в квартала.
Сюзън се опитва да намери истинския си баща, но когато най-накрая успява, той я отхвърля. По-късно се оказва, че е болна от тежка болест, но няма здравна осигуровка. Карл и Сюзън решават тайно да се оженят, за да може Сюзън да използва неговото здравно осигуряване.
Появява се Орсън - бъдещият съпруг на Бри.

Мистерията около семейство Епълуайт е разкрита - Бети е майка на двама сина - Кейлъб и Матю. Кейлъб е с психични отклонения и е убил младо момиче. Бети и Матю го държат окован във вериги и заключен в мазето на къщата им. Бри разобличава тайната на Епълуайт.

Сезон 3

Премиера: 24 септември 2006г. Финален епизод: 20 май 2007г.
Майк е в кома след като е блъснат от автомобил. Докато се грижи за него, Сюзън се влюбва в англичанина Йън, чиято съпруга също е в кома.
Бри се омъжва за Орсън Ходж, чието минало, осеяно с трупове, се превръща в основна мистерията на половината сезон.
Том и Линет отварят собствен ресторант. След инцидент в работата, Том остава на легло вкъщи, а съпругата му изживява романс с готвача от ресторанта им.
Габи и Карлос са в развод. Габриел се влюбва в бъдещия кмет на Феървю, а Карлос изживява авантюра с Иди. В сериала се появява и синът на Иди, който от малък живее с баща си.

Сезон 4
Премиера: 30 септември 2007г. Финален епизод: 18 май 2008г.

Основната мистерия се върти около Катрин Мейфейър и нейното семейство, които се връщат да живеят на Уйстерия Лейн след 12-годишно отсъствие.
Линет води битка с рака. В същото време се опитва да спечели сърцето на доведената си дъщеря - Кейла. Биологичната майка на Кейла бива застреляна в супермаркет в града.
Габриел е нещастна с новият си съпруг и започва авантюра с Карлос, докато той има връзка с Иди. През града преминава торнадо, което преобръща живота на всички, най-вече на Габриел, тъй като то убива съпругът й Виктор и ослепява Карлос. След смърта на Виктор, Габи и Карлос отново се бракосъчетават.
Майк и Сюзън се радват на семейния си живот и очакват първото си дете. Семейство Делфино подслоняват Бри и Орсън след торнадото. Орсън се оказва сомнамбул и насън разказва, че е блъснал Майк с колата.
Бри се преструва на бременна, като с това се опитва да защити реномето и бъдещето на дъщеря си - истинската бременна. Даниел е изпратена в пансион до раждането на детето. Баща е племеникът на Иди.
Лий и Боб - гей двойка от Чикаго - се нанасят в къщата обитавана от Бети Епълуайт и Алма Ходж.

Мистерията около Катрин Мейфейър е разкрита - насилвана дълги години от съпруга си тя избягва от него. При нелеп инцидент умира дъщеря й Дилан. Катрин осиновява момиченце, което отново кръщава Дилан. При завръщането на Уйстерия Лейн, терорът от бившия съпруг продължава. В последния епизод Катрин убива екс-съпруга си и бива оправдана.

Сезон 5
Премиера: 28 септември 2008г. Финален епизод: 17 май 2010г.

Действието се развива пет години след това на четвърти сезон. Основната мистерия на сезона е новият съпруг на Иди - Дейв Уилямс и желанието му да отмъсти на "определен човек от Уйстерия лейн"'.
Децата на Линет са вече тийнейджъри и проблемите с тях тепърва се изострят. Портър излиза с майката на най-добрия си приятел и е заподозран в палежа на ресторанта на съпруга й. Семейство Скаво продават пицарията си за да спасят Портър от затвора. По-късно се установява, че подпалвача е Дейв.
Карлос и Габи имат 2 дъщери. Карлос е все още сляп работи като масажист. Завърта се интрига около Карлос и възрастна богата дама, която му е "хвърлила око". Габи решава и успява да сложи ред. В средата на сезона се оказва, че Карлос може да бъде опериран и да върне зрението си. Габи се притеснява да не го отблъсне с новия си вид на запустната домакиня. Операцията на Карлос е успешна.
Бри има успешна кетъринг компания в съдружие с Катрин и е автор на няколко готварски книги. С Орсън имат проблеми в брака. Бри се бори с клептоманията му.
Сюзън и Майк не могат да се справят с напрежението, след автомобилна катастрофа в която са участвали и в която има 2ма убити. След раздялата им Сюзън изживява романс с бояджията Джаксън,а Майк се впуска в любовна авантюра с Катрин Мейфеър.
Иди разкрива плана на съпруга си Дейв. Подплашена бяга и катастрофира в стълб. Иди Брит умира.

Дейв е разкрит - търси отмъщение от Майк Делфино и Сюзън Делфино, които убиват бившата му жена и дете във началото на 5 сезон, в пътна катастрофа.

Сезон 6
Премиера: 27 септември 2009г. Финален епизод: 16 май 2010г.

Двете основни мистерии на сезона се оформят около новопристигналото семейство Болън и тайнствения удушвач тормозещ живущите на Уйстерия Лейн.
Сюзън и Майк отново са семейство след сътресенията от 5 сезон. Катрин се опитва да спечели Майк, но в последствие разбира, че е лесбийка и заминава за Париж с новото си гадже - стриптизьорката Робин. (със "заминаването" Дейна Дилейни, която играе Катрин всъщност напуска и сериала). Джули е нападната от мистериозен удушвач. Освен нея, психопата напада и убива сервитьорка от местното кафе.
Бри започва любовна афера с бившия съпруг на Сюзън - Карл. След самолетна катастрофа на Коледа, Карл умира, а Орсън остава инвалид. Бри решава да остане при Орсън и да се грижи за него.
Смейство Скаво са изненадани от новината, че очакват близнаци. Покрай бремеността си Линет има проблеми в работата и разваля приятелското си отношението с шефа си - Карлос Солис. В следствие на самолетната катастрофа, Линет губи едното бебе. В последния епизод ражда момиченце(петото дете в семейството). Синът им Престън води руската си годеница Ирина да се запознае със семейството. Ирина е убита от мистериозния удушвач.
Габи и Карлос се "борят" с племеницата си - тинейджърката Анна. Анна е влюбена в новия съсед - синът на сем. Болън - Дани.

Мистериозният удушвач е разкрит - момче от квартала и съученик на Престън и Портър - Еди Орловски. Семейство Болън се оказват бегълци, криещи се от биологичния баща на Дани.

Сезон 7
Премиера: 26 септември 2010г. Обявен финален епизод: 15 май 2011г.

Мистерия на сезона - завръщането на Пол Йънг от затвора и плана му за отмъщение на съседите.
Сюзън и Майк имат финансови затруднения. Изнасят се от Уйстерия Лейн. В къщата им се нанася Пол Йънг. Сюзън си докарва допълнителни доходи като интернет стриптизорка, бижутерка и детегледачка. Майк заминава за Аляска.
Бри и Орсън се развеждат. Бри се впуска във връзка с много по-младия от нея Кийт.
Габи и Карлос разбират, че Хуанита не им е биологична дъщеря, а е разменена в родилното. Срещат се с другото семейство и биологичното си дете.
Линет и Том отглеждат 5-тото си дете Пейдж. На улицата се нанася Рене Пери - съколежанка на Линет; Рене казва на Линет за връзката си с Том от преди 20 години.
Загатва се, че Майк е тайнственият помощник на Фелиша Тилмън.
Биологичните родители на Хуанита: Кармен и Хектор се оказват нелегални емигранти. За да предотвратят експортирането си, решават да се покрият при роднини и отвеждат биологичаната дъщеря на Габи (Грейс) с тях. Габи изпада в депресия и започва да се грижи за кукла, като си мисли, че това е Грейс.
Карлос разбира че Андрю е блъснал майка му. Той му прощава, но никога повече не иска да вижда Бри и също така не иска тя и Габи да са приятелки и никога повече да не се виждат.

ПРЕМИЕРА НА 8-МИ СЕЗОН
Премиера: 25.09.2011г.
Обявено е, че 8-ми сезон ЩЕ бъде ПОСЛЕДЕН КУЛМИНАЦИОНЕН СЕЗОН.

Полезни линкове:
Официален сайт на сериала
За сериала в IMDb
За сериала в Wikipedia
Desperate_Housewives Games

Предишни теми:
Сериалът "Отчаяни съпруги"
Сериалът "Отчаяни съпруги" - тема 2
Сериалът "Отчаяни съпруги" - сезон 4
Сериалът "Отчаяни съпруги" - сезон 4, тема2
Сериалът "Отчаяни съпруги" - сезон 4, тема 3
"Отчаяни съпруги" - сезон 5
"Отчаяни съпруги" - сезон 5, тема2
"Отчаяни съпруги" - сезон 5, тема3
"Отчаяни съпруги" - сезон 5, тема 4
"Отчаяни съпруги" - в очакване на 6-ти сезон
"Отчаяни съпруги" - сезон 6
"Отчаяни съпруги" - сезон 6, тема 2
"Отчаяни съпруги" в очакване на сезон 7
""Отчаяни съпруги"-очакваме нови изненадки (сезон 7, тема 2)
Отчаяни съпруги - изненадите продължават (Сезон 7, тема 3)
Отчаяни съпруги - Какво ли ни очаква през сезон 8?
От момента,в който се събудим сутрин до момента,в който си легнем вечер
животът ни е изпълнен с въпроси.Повечето изискват лесен отговор и бързо се забравят.
Но други са трудни за задаване,защото се страхуваме от отговора.
Ще мога ли да видя как растат децата ми?
Греша ли,като се омъжвам за този мъж?Дали някога ще
ме обикне истински?
А какво става,когато си зададем най-трудния въпрос и получим най-желания отговор?
Е,тогава започва щастието.
ОФИЦИАЛЕН ПОСТЕР ЗА СЕЗОН 1->

ОФИЦИАЛЕН ПОСТЕР ЗА СЕЗОН 2->

ОФИЦИАЛЕН ПОСТЕР ЗА СЕЗОН 3->

ОФИЦИАЛЕН ПОСТЕР ЗА СЕЗОН 4->

ОФИЦИАЛЕН ПОСТЕР ЗА СЕЗОН 5->

ОФИЦИАЛЕН ПОСТЕР ЗА СЕЗОН 6->

ОФИЦИАЛЕН ПОСТЕР ЗА СЕЗОН 7->

ОФИЦИАЛЕН ПОСТЕР ЗА СЕЗОН 8->


ПРОМО ЗА СЕЗОН 1->
http://www.youtube.com/watch?v=z3kuvg7Gmbk
ПРОМО ЗА СЕЗОН 2->
http://www.youtube.com/watch?v=XBRkgnbtb8E
ПРОМО ЗА СЕЗОН 3->
http://www.youtube.com/watch?v=LIptokRpjys
ПРОМО ЗА СЕЗОН 4->
http://www.youtube.com/watch?v=mltx0oRFsfc
ПРОМО ЗА СЕЗОН 5->
http://www.youtube.com/watch?v=QheKdHGuQXY&feature=related
ПРОМО ЗА СЕЗОН 6->
http://www.youtube.com/watch?v=Lrf3Ay7TdnE
ПРОМО ЗА СЕЗОН 7->


ПРОМО ЗА СЕЗОН 8->
http://www.youtube.com/watch?v=GVBCqGtkvvA

Последна редакция: вт, 04 окт 2011, 15:59 от Running on sunshine

# 1
 • Мнения: 0
Запис,макар и да ми е страшно гадно,че трябва след осем години да се сбогувам с него.

Прекрасна тема.
   bouquet

# 2
 • Мнения: 133
Леко депресиращо ми действа, че свършва, но пък сезона за сега е страхотен. Не знам дали някой като мен гледа 2-ри епизод без субтитри.
В бяло за епизода пак: Като гледам и снийк пийка още повече започва да ми се струва, че Чък не е с Бри само заради връзката им, а има и още нещо. За Зак не ми се мисли, защото не мога да го понасям и не ми се иска да се връща в сериала.

# 3
 • Мнения: 156
запис

# 4
 • Мнения: 0
Здравейте и от мен   Hug Гласувах за 6-ти сезон   Peace

# 5
 • Мнения: 5 624
запис

# 6
# 7
# 8
 • Мнения: 133
Не съм ги правила аз, но видях, че са излезли и реших да споделя с вас.  Hug

# 9
 • На погрешната планета
 • Мнения: 2 737
Запис и от мен в новата темичка Heart Eyes. Нямам търпение довечера да изгледам серията Grinning.

# 10
 • Мнения: 1 144
Записче сега ще го тегла да го изгледам.

# 11
 • Мнения: 2 452
Благодарско за темата! Прекрасно оформена е. По анкетата не мисля да гласувам, защото всички сезони бяха много вълнуващи. Съгласна съм хипотезата, че Чък може би не е с Бри само заради самата нея

А за само записващите се: има бутонче за известяване  Peace

# 12
 • Мнения: 0
Тъкмо го изгледах.
ББ Защо Чък да има зъб на Бри?Те дори не се познаваха.Или да са имали общ познат, на когото Бри да е навредила по някакъв начин?!  Thinking Дали покрай общите терзания няма да стане нещо между Сюзън и Карлос?Никой не ги разбира, от тях се иска само да мълчат.  Sad Все още имам надежда,че Том и Линет ще се съберат.

# 13
 • Мнения: 5 624
Благодарско за темата! Прекрасно оформена е. По анкетата не мисля да гласувам, защото всички сезони бяха много вълнуващи. Съгласна съм хипотезата, че Чък може би не е с Бри само заради самата нея

А за само записващите се: има бутонче за известяване  Peace
ама в мейла,а аз не го отварям всеки ден

# 14
 • Мнения: 94
Темата е страхотно оформена!!!! Поздравления!  bouquet
Аз нещо ви изпуснах нишката, но сега се връщам да чета.. Laughing
Оооо, ама то и втори епизод е факт! Party Само да стана малко по - свободна тези дни и ще гледам!
Отново - темата е страхотна! Peace

Общи условия

Активация на акаунт